Temizliğe ve masrafa son vermeyi düşünüyorum :)

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Paylaşacağım video Halis Sönmez isimli birisine ait. Bizim forumun üyelerinden Halis Sönmez ise selamlarımı yolluyor ve kendisini kendime idol kabul ediyorum :)

30 Şubat 2013 Muhabbet kusu yavru görünteri

Ben kuşlarımın temizliğini muntazam yaparken, CeDe mamalarla beslerken, kaliteli yemlerle  beslerken, yok vitamini yok proteini yok keçiboynuzu diye kendimi paralarken elde var 4 çift+0 yavru :) Öte taraftan videoya bakıyorum, boş kutu yok. İdolümsün Halis bey :) Bu arada 3.29'da yumurtlamayan kuşa armut kafa diyor :) İşte benimkilerin hepsi öyle armut kafa :)
Bu arada, bu sene şubat 30 mu çekti? :)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
haklısınız, benim ilk çiftimi aldığım yer toz içindeydi, kafesin telleri kırıktı, yuvalığı paslı tel parçası tutuyordu ve yuvada 4 yumurta vardı, kafeste ne kum nede kalamar kemiği, gaga taşı vardı, bende yumurtalara aldanıp kuşları aldım, normal çiftlerin iki katı para verdim, daha sonra yumurtadan çıkan yavru olmadı, ben de 60 lık pirinç bir kafes ve iyi bir yuvalık aldım, kaliteli yemler, vitamin, mama, kum, gaga taşı, kalamar kemiği vb. veriyorum, 3 ay geçti aradan halen tık yok...

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ilk olarak şubat 28 çekti.Ikinci olarak içim gitmiyor değil hani kendi çapımda gayet iyi baktığım kuslarda tık yok.Ama elverişsiz şartlarda takır takir yumurtlayan kuslarda var şans diyorum artik

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
      Paylaşacağım video Halis Sönmez isimli birisine ait. Bizim forumun üyelerinden Halis Sönmez ise selamlarımı yolluyor ve kendisini kendime idol kabul ediyorum :)

30 Şubat 2013 Muhabbet kusu yavru görünteri

Ben kuşlarımın temizliğini muntazam yaparken, CeDe mamalarla beslerken, kaliteli yemlerle  beslerken, yok vitamini yok proteini yok keçiboynuzu diye kendimi paralarken elde var 4 çift+0 yavru :) Öte taraftan videoya bakıyorum, boş kutu yok. İdolümsün Halis bey :) Bu arada 3.29'da yumurtlamayan kuşa armut kafa diyor :) İşte benimkilerin hepsi öyle armut kafa :)
Bu arada, bu sene şubat 30 mu çekti? :)
smileki
smileki

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
sürü psikolojisi  arkadaşlar birbirlerinden seslerinden çok etkileniyorlar. birde üretim haneden o sesten o curcunadan yetişkin bir çift alıp geldiğiniz zaman evde zor oluyor. yerlerini çok yadırgıyorlar hatta alışık olmadığından yuvalarına bile girmiyorlar.en güzeli yavruyken alıp hem eve hem kendine alıştırmak. bizimkilerin mamaları vitaminleri vs. her şeyi var maşallahları da var yaklaşık 5.5 aylık ve kızışmaya başladı. inşallah yavruları da olur. bu heyecanı ve mutluluğu artık bizde yaşayalım :)

Uğur Aras

Üyemiz
Benimde bir çift muhabbet kuşum var 4 aydır bekliyorum tık yok kaliteli yemlerden kullanıyorum 2 günde bir kafesi temizliyorum bal bile veriyorum ama yok abi. 3 hafta sonra Allah nasip ederse oğlum olacak hanım çocukla bile bu kadar ilgilenmezsin diye kızıyor..

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Bundan 9-10 yıl öncesinde bir kuş almıştım.. aradan zaman geçti dün gibi hatırlarım cep telefonumu satıp yanın bir eş almıştım. Küçücük kafeste ikisini beslerdim. dışarı çıkarırdım uçururdum. bi baktım bigün kafese yumurtlamışlardı bir abimiz bunlara yuvalık tak demişti. takmıştım o yumurtalar çıkmamıştı ama sonrasında bi sürü yavru yapmışlardı. Sadece gagataşları vardı kafeste ne mama ne vitamin ne de kaliteli yem nede günlük su değişirdim, suluktaki su bitince suyunu değiştirirdim :) bilmezdim çünki. Sonrasında ikiside kaçtılar pencereden :)  Şimdilerde 2 çift kuşum var kocaman kafesleri var.. mamaları, vitaminleri, günlük sularının değişimi, özel sessiz güneş ışığı alan odaları, özel yuvalıkları herşeyi tamam ama 2,5 ay oldu  arkadaşlarının dediği gibi tık yok : )

Yavru yapmasalarda canları sağolsun. Ben muhabbet kuşlarında kan olayına ciddi anlamda inanıyorum. Kanı iyi olunca bırak mamayı falan sadece darı ile besle yine yavruluyor.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
mümkünse oda sesli olsun hatta gidin konuşun sevin radyo açın sessiz kalmasın kuşlar bizimkiler her türlü sesi seviyor sesimi duyduklarında bıcır bıcır çağırıp konuşuyorlar :D

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Kazım TOPRAKSEVEN' Alıntı:
Bundan 9-10 yıl öncesinde bir kuş almıştım.. aradan zaman geçti dün gibi hatırlarım cep telefonumu satıp yanın bir eş almıştım. Küçücük kafeste ikisini beslerdim. dışarı çıkarırdım uçururdum. bi baktım bigün kafese yumurtlamışlardı bir abimiz bunlara yuvalık tak demişti. takmıştım o yumurtalar çıkmamıştı ama sonrasında bi sürü yavru yapmışlardı. Sadece gagataşları vardı kafeste ne mama ne vitamin ne de kaliteli yem nede günlük su değişirdim, suluktaki su bitince suyunu değiştirirdim :) bilmezdim çünki. Sonrasında ikiside kaçtılar pencereden :)  Şimdilerde 2 çift kuşum var kocaman kafesleri var.. mamaları, vitaminleri, günlük sularının değişimi, özel sessiz güneş ışığı alan odaları, özel yuvalıkları herşeyi tamam ama 2,5 ay oldu  arkadaşlarının dediği gibi tık yok : )

Yavru yapmasalarda canları sağolsun. Ben muhabbet kuşlarında kan olayına ciddi anlamda inanıyorum. Kanı iyi olunca bırak mamayı falan sadece darı ile besle yine yavruluyor.
aynen öle kardeşim en önemli sağlam kana sahip olmaları bide kuşlar üretimhaneden çıktıklarında daha zor adapte oluyorlar

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
valla bu konu da bende çok şaşkınım, en iyi bakım en iyi yem, mama, proteini, vitamini, gaga taşı, her hafta ayrı şeylerle besleniyorlar, derdim yavru yapmamaları değil, şükür yavru yapıyorlar, bu kez de tribe giriyorlar, tabi lüks hayat :D , delirin tabi, bir günde o yavruları tam doymuş göreyim, dünya çeşit şey yiyorsunuz, demek ki yemekten yavrulara yedirmeye fırsat bulamıyorlar :D aslında benim kuşlarım çok güzel kuşlar ama biraz edepsizler :D :D şımarıklar :D, bakmayın arkadaşlar hiçbirşey vermesek de kuşlar yavrudan çabuk düşer, 5 bakar beslersin 5 sene yavru alırsın, bu şekilde en fazla 2 sene sonra yavru yüzü göremezsin.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
bu kuslar bu ortama bagısıklık kazanmıs... temiz bir kümesten bu kümese kuş koyarsanız emin olun yaşamayacaktir..
tam ben yazacaktım ki Behsat usta zaten belirtmiş...bunun gibi yerlerde yaşayan ve üreyen kuşlar saatli bomba gibidir. Oradan çıkan kuşu alıp kümesinize koymaktansa kümesinize bir el bombası atın daha iyi. Millet bilmeden etmeden bunun gibi yerlerden kuş alıyor sonra bu gibi forumlara gelip kuşlarım hasta ölüyor yardım edin diye myavlıyor...hiç bile idolüm olamaz bu gibi üretim yapan kişiler. Bu arada bu arkadaş bu forumda veya derneğimizde üye ise bir an önce kümese çeki düzen vermesini öneririm.

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Arkadaslar bu is uc ayakli bi ocak birinci ayak tecrube ikinci ayak iyi kus ucuncu ayak sabir bu uc faktoru yan yana getirecenki ocagin tutsun uc yildir bu merak ve hobi olarak kus uretmeye calisiyorum ve ilk yavrumu eylul ayinda aldim ama simdi masallah yavrulari koyacak yer bulamiyorum sitemizde kemal akbulut abimiz vardir gelisimimi en iyi o gordu

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Hasan YILDIZ' Alıntı:
Arkadaslar bu is uc ayakli bi ocak birinci ayak tecrube ikinci ayak iyi kus ucuncu ayak sabir bu uc faktoru yan yana getirecenki ocagin tutsun uc yildir bu merak ve hobi olarak kus uretmeye calisiyorum ve ilk yavrumu eylul ayinda aldim ama simdi masallah yavrulari koyacak yer bulamiyorum sitemizde kemal akbulut abimiz vardir gelisimimi en iyi o gordu
      3 yıl boyunca aynı kuşla mı devam ettiniz? Allah daha bol etsin. Ayrıca yavruları koyacak yer bulamıyorsanız bu konuda yardıma hazırım :) İyi geceler.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
dakıka 1.30a dıkkat :) o yuvalık kac gundur pardon kac haftadır acılmıyor temızlenmıyor merak ettım :) yazıktr gunahtır.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ister üresin ister üremesin temizlikten günlük bakımdan asla vazgeçmeyin sonuçta kafese mahkum yaşayan canlılar günahları da sevapları da boynumuzda