Tetiştiricilik için vergi mevzuatı

yalcinelik

Yeni Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
Elik
Selamlar,

Muhabbet kuşu yetiştiriciliğine yeni başladım. Henüz damızlıklarımı eş tutturmakla uğraşıyorum. Yetiştiriciliğin yasal prosüdürü hakkında bilgi arıyorum ancak bulamıyorum. Bu konuda bana ardımcı olabilirseniz sevinirim.

1- Fatura girdi çıktıları nasıl oluyor?
2- KDV oranı nedir ve özel bir nergisi var mı?
3- Yeni doğan yavrular yada ölen kuşlar için herhangi bir yere beyanat veriliyor mu?
4- Yeni doğan yavrular yada ölen kuşlar nasıl belgelenir?
5- Sevk irsaliyesi nasıl olur ve nasıl düzenlenir. vs...

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
ilk etabda bir derneye üye olun daha sonra belediyelerin düzenlediyi üretici kursuna katılın sonrası beklemede kalın 2013 de ki deyişiklikleri bekleyin

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Yalçın ELİK' Alıntı:
Selamlar,

Muhabbet kuşu yetiştiriciliğine yeni başladım. Henüz damızlıklarımı eş tutturmakla uğraşıyorum. Yetiştiriciliğin yasal prosüdürü hakkında bilgi arıyorum ancak bulamıyorum. Bu konuda bana ardımcı olabilirseniz sevinirim.

1- Fatura girdi çıktıları nasıl oluyor?
2- KDV oranı nedir ve özel bir nergisi var mı?
3- Yeni doğan yavrular yada ölen kuşlar için herhangi bir yere beyanat veriliyor mu?
4- Yeni doğan yavrular yada ölen kuşlar nasıl belgelenir?
5- Sevk irsaliyesi nasıl olur ve nasıl düzenlenir. vs...

İlginiz için şimdiden teşekkürler.
merhaba yalçın bey çok detaylı konular bunlar  ben aklımın ucundan bile geçirmemeye çalışıyorum aklıma geldilçe unutmaya çalışıyorum sadece belediyeden üretici belgesi almakla bitmiyormuş burda bir petshopçu arkadaş var illaah demiş.....allah yardımcınız olsun..

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
işin içine vergi dairesi girdimi?
hakikaten illahlah dedirtirler.
Ama vergi borcu boyun  borcudur. orası başka.
Prosedürler çok uğraştırıcı, bunaltıcı, hatta bezdiricidir.
Ben mali müşavirim. oradan biliyorum.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Henüz net birşey yok bildiğim kadarıyla ama bende araştırdım ve işin içinden çıkılacak gibi değil...Sonuç olarak önerim beklemeniz ve birşeyler belli olmadan büyük adımlar atmamanızdır...

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
VERGİYE GİRERSEN  ZARAR EDERSİN
AYRICA BİZLER KÖYLÜ KISIM GİBİYİZ
NASIL KÖYLÜLER ÜRETİP SATTIĞI HAYVANLARA VERGİ VERMİYORSA
BİZDE ÜRETİP SATTIĞIMIZ KUŞLARIMIZA VERGİ VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ
ÇOK ARAŞTIRDIM SGK-VERGİ DAİRESİNE-BELEDİYE YE KADAR SORDUM
ALDIĞIM TEK ORTAK CVP ŞU OLDU
SEN KÖYLÜ YERİNDESİN KÖYLÜ ÜRETTİĞİ HAYVANI NI İSTEDİĞİ GİBİ SATAR
FAKAT İŞİN İÇİNE KAFES VS. MALZEMELER GİRERSE İŞ ÜRETİCİLİKTEN ÇIKAR DİYE CVP ALDIM
ASLINDA ÇOK MANTIKLI BİR DÜŞÜNCE KÖYLÜ SATTIĞI ÜRÜNE VEYA ÜRETTİĞİ HAYVANA VERMİ VERMİYOR BİZ NİYE VERELİM ?

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım.

1)Önce bir üretimhane gerekli.(kira yada kendi dükkanın).
2)İçinde üretim hane yeri,banyo,tedavi odası,tuvalet,yem deposu,karantina olan bir yer.(mecburi)
3)bu yer pastane ,fırın gibi gıda üretimi olan yerlerden uzak olmalı yoksa şikayet konusu olursa sıkıntı yaşarsın.(benim başıma geldi yaklasık 15 bin tl içerideyim)
4)belediyeye ruhsat için müracat edeceksin.(yasal prosodürler ve evrakları sana söylüyorlar)
5)vergi dairesine müracat edeceksin.(yasal prosodürler ve evrakları sana söylüyorlar)yada muhasebecin sana yardımcı olur.
6)sonra haznedar da pet der var.Onlara gidiyorsun .bu seneki aidatı 300 tl civarı ayrıca onların istediği evrakları hazırla onlar sana tarım il in vereceği ruhsatı alıp veterineri de buluyorlar.Veteriner hekim yadatı her ay 250 tl  diye biliyorum ama piyasada kesinlikle daha ucuzu yok.dernek tüm işlemlerini tamamlıyor.
7)vergi dairesine keseceğin fatura için de fatura bastırman yada kırtasiyeden 3 kopyalı bir fatura alman gerek.Ayrıca kaşe de yaptırmalısın

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Orçun AST' Alıntı:
VERGİYE GİRERSEN  ZARAR EDERSİN
AYRICA BİZLER KÖYLÜ KISIM GİBİYİZ
NASIL KÖYLÜLER ÜRETİP SATTIĞI HAYVANLARA VERGİ VERMİYORSA
BİZDE ÜRETİP SATTIĞIMIZ KUŞLARIMIZA VERGİ VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ
ÇOK ARAŞTIRDIM SGK-VERGİ DAİRESİNE-BELEDİYE YE KADAR SORDUM
ALDIĞIM TEK ORTAK CVP ŞU OLDU
SEN KÖYLÜ YERİNDESİN KÖYLÜ ÜRETTİĞİ HAYVANI NI İSTEDİĞİ GİBİ SATAR
FAKAT İŞİN İÇİNE KAFES VS. MALZEMELER GİRERSE İŞ ÜRETİCİLİKTEN ÇIKAR DİYE CVP ALDIM
ASLINDA ÇOK MANTIKLI BİR DÜŞÜNCE KÖYLÜ SATTIĞI ÜRÜNE VEYA ÜRETTİĞİ HAYVANA VERMİ VERMİYOR BİZ NİYE VERELİM ?
Kardeş kim demiş köylü vergi ödemiyor diye sadece ödemekten kaçınılıyor. Normalda ticari bir iş yerine mal sattığın zaman köylü bile olsa mühtahsil makbuzu karşılığında malı alan kişi sizden vergisini tahsil ediyor. Köylü vergi dairesine gitmez ama vergisini mal satarken öder.  öder.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Her üç forumu okudum Günay abimin söyledikleri gayet mantıklı Bilezik ve Fatura olmazsa olmazımız olmalı çünkü petshoplar şu anda istediği fiyatta kuş alımı yapmaktalar bunun sebebi kaçak kuşlar olduğu hepimiz tarafından bilnmekte bilezik kaçak kuşların önüne geçmek için olacaktır.Ayrıca bu konuyu çoğu kişi boş veriyor fakat şu bilinmelidirki devletle şaka olmaz devlet yeni gelir kaynakları oluşturmak için çaba içinde bu da onlardan biri ocak ayı gelince herşey geç olabilir önlemimizi alalım