bu konular daha önce de tartışıldı ama bu işten kyarlı çıkıp hakkımızı alarak yapmak istiyorsak birleşmek şart. Mesela daha önceki konularda kooperatifleşmeyi önermiştik...üretim izni alan kişiler birleşip kooperatif kurarak kendi fiyatlarını belirleyebilir ve bu şekilde şu anda olduğu gibi piyasadaki fiyat çalkantısını önler. Aynen çiftçi kooperatifleri gibi kafes kuşları üretim kooperatifleri kurmak artık mümkün olacak. Bunlar yapılmazsa ithalatçıların ve petşop işletmecilerinin parmak ucunda oyuncak olmaya devam edicez. Kendi ürettiğimiz birşeyin fiyatını kendimiz berlirmek zorundayız yoksa 5 liraya kuş daha çok görmeye devam edicez ve bu iş bitecek...ithalatçıların da istediği o zaten, üretim olmasın yattıkları yerden tıkır-tıkır parasını kazansınlar. Genel olarak baktığınızda son yıllarda tüm sektörlerin başına gelen bu oldu...doğuda millete pamuk ekmemeleri için her yıl çuval dolusu para veriyorlar ve adına destekleme diyorlar, yani siz pamuk ekmeyin kardeşim biz zaten ithal ediyoruz demek istiyorlar. Ayni şey artık kafes kuşları için de geçerli. Düzenlenen müfredata bir göz atıp birkaç kez peş-peşe okuyun daha iyi anlarsınız. Orada da ayni şekilde, "Biz her evin çatısında veya balkonunda kuş üretilmesini istemiyoruz kardeşim siz bu işten vazgeçin, yada yapacaksanız adam gibi gidin fabrika gibi bir yer kurun...adam çalıştırın, patır-patır bize vergi ödeyin. Yapmasanız da önemli değil, biz zaten sevdiğimiz adamlara bu kuşları ithal etmeye izin veriyoruz, brakın onlar para kazansın." demeye getiriyorlar...benim anladığım o. Şimdi önümüzde 2 seçenek var, ya istedikleri gibi bu işi brakacağız, yada işi daha da ileri götürüp kooperatifler kurup ekmeğimizi elimizde sağlam tutup, çakallara fırsat vermeden adam gibi yöneteceğiz. Birde tabii üçüncü ihtimal de var...şimdiye kadar olduğu gibi bana ne yav deyip herkez elinden geldiği kadar kendi yağında kavrulmaya çalışacak ve bu iş yine biryere varmayacak. Eninde sonunda petşopların ve veterinerlerin kucağındayız...artık bizi bol-bol ve çok daha rahat öperler.