TOPLANTI TARİHİ VE SAATİ ( ŞEVKET ÇAĞLAR )

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Gürcan TATAŞ' Alıntı:
Şevket abi ben de destekliyorum gelişime faydalı olmak arzusundayım. 29.12.2012 tarihi var..Son tarih ve yer olarak nerede toplanılacağını paylaşırsanız katılmaktan memnun olurum.
Gürcan kardeşim toplantı tarihini bazı arkadaşların mezareti sebebiyle 6/01/ 2013 tarihine erteledik .  en kısa zamanda yer ve saati de yayınlayacağız.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
TOPLANTI TARİHİ KATILMAK İSTEYEN BAZI ARKADAŞLARIMIZIN İŞLERİNDEKİ YILBAŞI YOĞUNLUĞU NEDENİ İLE 6/01/2013 PAZAR GÜNÜNE ERTELENMİŞTİR ..... DİĞER İLLERDEN KATILMAK FİKİRLERİ İLE BİZE DESTEK VERİP YOLGÖSTERECEK ARKADAŞLARIMIZIDA ARAMIZDA GÖRMEKTEN MEMNUNLUK DUYARIZ.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Şevket Abi fazla ertelememekte fayda var, 6 ocakta da başka arkadaşların işleri çıkacak bu defada :) o yüzden ne kadar erken o kadar iyi. Sağlıcakla kalın.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
TOPLANTI TARİHİ KATILMAK İSTEYEN BAZI ARKADAŞLARIMIZIN İŞLERİNDEKİ YILBAŞI YOĞUNLUĞU NEDENİ İLE 6/01/2013 PAZAR GÜNÜNE ERTELENMİŞTİR ..... DİĞER İLLERDEN KATILMAK FİKİRLERİ İLE BİZE DESTEK VERİP YOLGÖSTERECEK ARKADAŞLARIMIZIDA ARAMIZDA GÖRMEKTEN MEMNUNLUK DUYARIZ.
KATILMAK İSTEYENLER BU TOPİK ALTINDA İSİMLERİNİ YAZABİLİRLER. BENLE İRTİBAT KURUPTA ATLADIĞIM ARKADAŞLAR VARSA KUSURUMA BAKMASINLAR . ŞU SIRALAR YAPTIĞIM TELEFON GÖRÜŞMESİ HERHALDE SON BİR YILDA YAPTIĞIM TELEFON GÖRÜŞMESİNE EŞİTTİR. KATILACAK OLANLARIN LİSTESİ AŞAĞIDADIR 1- ŞEVKETÇAĞLAR 2- ALPAY BİLİR 3- ALİ ÜNAL  4- ALİ AYDIN 5- AYHAN AYTEKİN 6- BİROL KARAMAN 7- BÜLENT BAĞ 8- ENVER ERGİN  9- GÖRKEM ŞENGÜL 10 - KEMAL SOYLU 11- MEHMET ULAŞ 12 - SERKAN SEVİŞ 13 - YÜCEL GÖRGÜN 14 - GÜRCAN TATAŞ

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Kemal SOYLU' Alıntı:
Şevket Abi fazla ertelememekte fayda var, 6 ocakta da başka arkadaşların işleri çıkacak bu defada :) o yüzden ne kadar erken o kadar iyi. Sağlıcakla kalın.
+1  katılmayı cok ısterdım yalnız  işim münasebeti ile  katılamanın üzüntüsü  içersindeyim.. hayırlısı  olsun... bizde  buradan  takip edeceğiz artık

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Kemal SOYLU' Alıntı:
gelenlerle yola devam ederiz.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
KATILMAK İSTEYENLER BU TOPİK ALTINDA İSİMLERİNİ YAZABİLİRLER. BENLE İRTİBAT KURUPTA ATLADIĞIM ARKADAŞLAR VARSA KUSURUMA BAKMASINLAR . ŞU SIRALAR YAPTIĞIM TELEFON GÖRÜŞMESİ HERHALDE SON BİR YILDA YAPTIĞIM TELEFON GÖRÜŞMESİNE EŞİTTİR. KATILACAK OLANLARIN LİSTESİ AŞAĞIDADIR 1- ŞEVKETÇAĞLAR 2- ALPAY BİLİR 3- ALİ ÜNAL  4- ALİ AYDIN 5- AYHAN AYTEKİN 6- BİROL KARAMAN 7- BÜLENT BAĞ 8- ENVER ERGİN  9- GÖRKEM ŞENGÜL 10 - KEMAL SOYLU 11- MEHMET ULAŞ 12 - SERKAN SEVİŞ 13 - YÜCEL GÖRGÜN 14 - GÜRCAN TATAŞ

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Günay bey belki yazıyorlarda siz anlamak istemiyorsunuz dur ?
  Size kooperatif kurmanın maddi ve bürokratik zorluklarını belirtmiştim (Kooperatif kurmak; şirket kurmaktan daha zordur). Min. 6.000 TL ve bürokratik işlemlerin ağırlığına karşı sinir sistemi sağlam (en az) bir kişi gerekir.  Hadi bir şekilde kurdunuz diyelim; Ben de üye oldum; Siz benim kuşumu yaz döneminde de 20 TL den sattırabilecek misiniz ?
  Sattıramayacaksanız o kooperatif hiç bir işe yaramaz; bilakis camiaya zarar vermiş olur.
  Siz yazılarınızın birinde "önümüzde 2 yol var" demişsiniz. Malesef, İkiside çıkmaz sokak. Türkiye de MuhabbetKuşu yetiştiriciliği nin iyi-kötü yaklaşık 50 yılı var. Geleceği görmek için geçmişe bakmak gerekebilir. Yüzlerce yetiştiricinin değiştiremediğini değiştirmeyi amaçlamışsınız. Biraz daha düşünerek 3. ve 4. yollar aranabilir. Fakat yukarıda da yazdığım gibi o iki yolda çıkmaz sokaktır..

İzmirde yapılacak toplantının tüm Muhabbetkuşu Yetiştiricileri adına hayırlı geçmesini dilerim..
Yilmaz usta, bugün telefonda da konuştuğumuz gibi, kooperatif olayı tek başına tabii çözüm değil...herşeye bir bütün olarak bakmak gerekiyor. Kooperatif konusu en son adımlardan birisi olması gerek, kooperatif belirli bir üretim kalitesini yakalmış ve resmi üretim yapan kişileri tek çatı altında birleştirip fiyat sabitleme ve piyasa belirleme görevleri üstlenecek. Bunu yaparken tabii birçok şeyi de etkileyecek. Örneğin birkere kooperatife katılmak isteyen herkez katılamayacak...belirli şartlar aranmalı, bunlardan birkaçını saymak gerekirse - ilk başta kesinlikle hasta kuş üretmemesi ve satılan tüm kuşların sağlıklı olması, tabii doğal olarak da resmi bir üretihaneye sahip olması gibi şeyler aranmalı. Kısacası kooperatif içinde bile denetim mekanizmaları oluşturulması gerekiyor...bunu detaylı anlatmak isterdim ama yazması çok zaman alır, tarım kooperatiflerini örnek olarak alırsanız daha net anlarsınız...örneğin domates üreticileri, her üreticinin domatesi ayni kalitede değil ama kooperatif görev gereği üreticiyi kalitesini üykseltmeye teşvik ediyor, üretici bir adım atmıyorsa kooperatifden ihrac ediliyor...taa ki bu durumu düzeltene kadar. Bizde de bu ayni şekilde işleyebilir. Aslında kooperatif konusu belki ayrı bir topik altında açılıp tartışılması gerek...bayağı geniş bir konu ve çok detayları var, ama sizin dediğiniz gibi yapılamaz diye birşey yok, gayet mümkün ve ben eninde sonunda bu işin kooperatifleşmeye gideceğine inanıyorum. Bu belki önümüzdeki 1-2 yıl içinde olmaz ama kooperatifleşme kaçınılmaz.

Diğer yandan yorumları okuyunca, bunlardan bazıları daha önce de önerildi ve tartışıldı. Mesela Salih arkadaşımızın dediği gibi, birkere Federasyonumuz Bakanlıkla bu bileziksiz kuş satış meselesini çözmesi gerek...bileziksiz kuş satılmasının nekadar zarar verici olduğunu Bakanlığa anlatması gerek. Bu durumun 2 tarafı var - 1ncisi ithal gelen kuşlar ve 2ncisi yerli üretim kuşlar. Önce ithal kuşları ele alalım, bildiğiniz gibi ithal gelen kuşların çoğunda bilezik yok. Olanlarda ya Çekoslovakya ya da almanya bileziği çoğunlukta...ama olmayanlar genelikle Bulgaristan ve eski Yugoslavya cumhuriyetleri bölgelerinden toplanıyor. Bilezikli kuların fiyatları yurtışında bileziksiz kuşlarınkinden farklı dostlar. Bu şu an için ülkemizdeki ithal kuş satışı için bir fiyat belirleyici faktör değil. Ama eğer bakanlık ithal kuşlarda da bilezik şartı koşarsa o zaman ithalatçılar için işler değişir. Yurtdışında bilezikli kuş fiyatları belli...Çek üreticilerden bilezikli kuş çıkış fiyatı 15 euradan aşaya değil, yani artık ithalatçılar için 12-15 liraya yabancı kuş maal etmeleri hayal olacak ve giren kuşun türkiyedeki satış fiyatı nerden baksanız en az 30 lira olacak. Onun altında bilezikli kuş satmaları mümkün olmayacak yada zarar edecekler.

Diğeri ise yerli üreticiler...şu an bakınca durum malum, piyasada satılan kuşların belki yüzde doksanında bilezik yok. Şimdi bir an için sadece bilezikli kuş satışının yasal olduğunu düşünün, bu şu anlama gelir...şu an piyasada mevcut satışa sunulan 10 bin kuş değilde sadece 1000 kuş olacaktı. Bu durumda taktir edersiniz ki kuş fiyatlar da şuanda olduğu gibi komik olmazdı.

Bakanlığın bu uygulamayı yürürlüğe koyduğunu düşünelim...Bu durum bizler için neleri değiştireceğini siz hayal edin. Ben aklıma gelen birkaçını buraya yazıyorum

- En önemlisi petşoplar bileziksiz kuş alıp satamayacak
- Bilezikli küş üreten yerli üretici kuşlarını ithal kuşlarla rekabet edebilecek fiyatlardan satıp zarara uğratılamayacak
- Petşoplar bileziksiz kuş almayacağı için, İzmir ve Manisa gibi üretimin çok olduğu bölgelerde bileziksiz kuş üretimi azalacak ve zamanla tamamen duracak.
- Bileziksiz kuş üretenler ya bu işi brakacak yada gidip bir derneğe üye olacak ve bilezik talep edecek.
- Federasyona bağlı derneklerin üye sayıları yükselecek
- Dernekler ve Federasyon bilezik satış rekorları kırıp mali güç kazanacak
- Federasyonun istikrarlı bir mali gücü olacağı için kendi içinde istihdam yaratıp, üreticilerin sıkıntılarını dinleyen ve çözümler üreten kişiler bünyesinde çaliştırabilir. Ulusal ve Uluslararası yarışmalar gibi organizasyonlara daha fazla yatırımlar yapıp ülke olarak kuşçuluğu daha iyi yerlere getirebilir duruma gelecek. Ayni şey dernekler için de geçerli...güçlenip ses getirecek organizasyonlar düzenleyebilir konumlarda olacak.

Bu liste daha uzar ama bunlar hemen aklıma gelenler avantajlardan bazıları. Birde kuş pazarları var, sözde kuş pazarları yasaklanıp kalkacaktı. Bu olursa zaten şu anki fiyat istikrarsızlığı sorunu neredeyse bitmiş olacak ve piyasa yavaş da olsa toparlanıp eski haline dönecek. Pazarlar kesinlikle kalkması gerekiyor. Kuş malzeme ve aksesuarı satanlar, malzemelerini normal halk pazarlarında kirasını vergisini verip satış yapsınlar.

Toparlayacak olursak

1. Kuş pazarları kalkması gerek
2. Bileziksiz kuş satışına izin verilmemesi gerek ve buna uymayan petşoplara büyük para cezaları uygulanması gerek
3. Üretimhane kuranlara yaş sınırı getirilmesi gerek (geçenlerde okudum bir arkadaşımız İzmir kuş pazarındaki çoğu satıcı 13-14 yaşlarında çocuklar olduğunu yazmıştı), çoluk çocuk işi değil bu.
4. Bileziksiz kuş ithalatı yasaklanması gerek

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Toparlayacak olursak[/b]

1. Kuş pazarları kalkması gerek
2. Bileziksiz kuş satışına izin verilmemesi gerek ve buna uymayan petşoplara büyük para cezaları uygulanması gerek
3. Üretimhane kuranlara yaş sınırı getirilmesi gerek (geçenlerde okudum bir arkadaşımız İzmir kuş pazarındaki çoğu satıcı 13-14 yaşlarında çocuklar olduğunu yazmıştı), çoluk çocuk işi değil bu.
4. Bileziksiz kuş ithalatı yasaklanması gerek
günay usta ; tespitlerin çok güzel . kooperatif kurmanın ne kadar zor olduğunu bende farkındayım . farklı bir oluşum için kolları sıvamış bulunmaktayız.keşke senin gibi diğer arkadaşlarda fikirlerini yazsada onların fikirlerindende faydalanabilsek.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
15- ŞABAN ŞİMŞİR

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ali ÜNAL' Alıntı:
iki gündür konuyu takip ediyorum herkasin yazdığını okudum ama biz ne yaparsak yapalım bu işin suyu çıkmış herkes muhabbet kuşu üreticisi olmuş.bugün öyle bir pazara gideyim dolaşayım dedilm muhabbet kuşundan geçilmiyor adam bağırıyo geeel geeeeeel muhabbet 10tl diye 7 lira versen elinde kalacak...bence bu piyasanın atar damarı izmir kuş pazarı adam gelip 7,8,9,10liraya kuş satarsa tabiki piyasa düşer bu işin en güzel çözümü o pazara gelip 10tl ye kuş veren salakları ikna edip en az 4 hafta pazara kuş getirmemeye ikna edecen bak ozaman piyasa nasıl yükseliyo hepimiz görecez ama bu uygulamayı izmirde yaptıracak adam lazım nebileyim başkanı filan birileri ön ayak olması lazım milleti ikna etmesi lazım....ama ben izmirde bu işe el atacak adam gibi bir başkan göremiyorum işleri güçleri kolpa......
Ali usta, 3-4 hafta pazara kuş çıkarmamak sadece geçici bir çözüm olur... bence pazarın tamamen kaldırılması gerek, kalıcı çözüm bu olur.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Pazarın tamamen yasaklanması gerek aynı fikirdeyim, zaten çok ilkel bir görüntü. Afganistanda hissediyorum kendimi resmen. Hayır derli toplu düzen intizam içerisinde ve belli eğitim seviyesinde bir pazar olsa başımızın üstünde yeri var. Ama gelin görünki görüntüyü boşverdim eliniz kıçınızda dolaşıyorsunuz cüzdan uçmasın diye. Her türden insanların nemalandığı bir ortam. KALDIRILMALI!

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
N'olcak belli değil Kemal usta, birkaç ay önce bir konuda kuş pazarlarının tamamı kaldırılacağı yazıyordu, hatta Bursa pazarı bir ara kalktı sonra başka biryere filan kuruldu. Bakalım artık 2013 deyiz....pazar gününe 3 gün kaldı  :)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aynisi 2012 yili icinde İzmirde de oldu Gunay hocam,kaldirilip baska yere kuruldu ne icin hangi amacla yapildi orasini bilemiyorum. Ama bir gercek varki bu zihniyetle kladirlip baska yere kurulmasi bir anlam ifade etmiyor. Yapilmasi gereken koklu degisiklikler yapilmadiktan sonra bir kiymeti yok bence!!!!

Yücel Görgün

Takipçi Üyemiz
Adı
Yücel
Soyadı
Görgün
Son durum nedir?Buluşma varsa isterseniz yeni bir topik altında yer ,zaman belirtelim..Bir Pazar günü ve öğleden sonra çoğu için uygundur sanırım..1-2 saatte de bir şeyler ortaya çıkar diye düşünüyorum..Bu arada buluşma yeri  ve saati belli ben kaçırdıysam kusura bakmayın..06 ocak 2013 belirtilmiş ama sonu.....tam kesin değil sanırım.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
6 OCAK PAZAR GÜNÜ İZMİR KONAK MEYDANI HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE SAAT 14 DE BULUŞUYORUZ. GELMEK İSTEYEN TÜM ARKADAŞLARIMIZA KAPIMIZ AÇIKTIR ......

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Abi pazar gunu super olmus sanirim daha iyi bir gun ve saat olmazdi haydi hayirlisi olsun

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
6 OCAK PAZAR GÜNÜ İZMİR KONAK MEYDANI HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDE SAAT 14 DE BULUŞUYORUZ. GELMEK İSTEYEN TÜM ARKADAŞLARIMIZA KAPIMIZ AÇIKTIR ......
ULAŞMAK İSTEYENLER İÇİN TELEFON NUMARAM 0 507 238 89 77