İşimiz zorlaşıyor şartlar ağırlaşacak sanırım.tarım il müdürlükleri pet shopları denetlemeye ve uygun şartlarda satmaları ve barınakları sağlaması konusunda sıkıştırmaya başlamış.antalyayı bilenler kuşcular pasajını bilir.burada her türlü hayvan sağlıksız koşullarsa satılmakta içerde kötü bir koku hep vardır.geçen hafta gittiğimde çok şaşırdım pasaja bir düzen ve temizlik gelmiş şaşırdım.öğrendiğime göre tarım il müdürlüğü denetlemelere başlamış.bu işin sonu bilezikli faturalı kuş alım satımına gidiyor.üreticiler olarak zorlanıcaz tüm kuşlara bilezik tak,veteriner kontrolü,fatura kes herşey resmi kayıt altında olucak ozamanda 8-10 tl ye kuş nasıl satılacak merak ediyorum.biz bir kaç yakın arkadaşımla üretimhanemizde gerekli düzenlemeleri yapmaya başlayıp ilerleyen zamanda tarım il müdürlüğüne baş vurmayı düşünüyoruz.zaman neyi gösteririr bilinmez ama işler iyice sıkılaşır ve şikayetler olursa elimizdeki kuşlardanda oluruz.tarım il müdürlükleri öncelikli olarak aşağıdaki şartları ön koşuyorlar.
Kuş üretim yerleri
MADDE 10 – (1) Kuş üretim yerlerinin, aşağıdaki özelliklere sahip olması zorunludur.
a) Üretim yerlerinde; veteriner hekim odası, duş, depo, tuvalet, hayvan karantina ünitesi, üretim üniteleri, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı bölüm ve temizlik ünitesi bulunur.
b) Üretim için kafesler zeminden ve tavandan 30 cm uzaklıkta ve kafes düzenekleri arasında koridor şeklinde en az 100 cm mesafe bulunur.