TOPLANTI TARİHİ VE SAATİ ( ŞEVKET ÇAĞLAR )

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
şevket abi elbette toplantıya bende gemek istiyorum ve burada üretim yapan bütün arkadaşlarıda ikna edip getirmek isterim.şayet gelen olmazsa toplantıda gece yapılırsa ulaşım sorunu nedeniyle bende gelemeyeceğim .şu işi hafta sonu öğlenden sonra yapılsa olmazmı? kesin tarik belirlediğiniz tarihse yarından tez yok bütün üretici arkadaşlara bizzat gideceğim.saygılar sevgiler .BİRLİK BERABERLİK OLMADIKTAN SONRA HİÇ BİR ŞEYİN ANLAMI OLMAZ..

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
şevket abi elbette toplantıya bende gemek istiyorum ve burada üretim yapan bütün arkadaşlarıda ikna edip getirmek isterim.şayet gelen olmazsa toplantıda gece yapılırsa ulaşım sorunu nedeniyle bende gelemeyeceğim .şu işi hafta sonu öğlenden sonra yapılsa olmazmı? kesin tarik belirlediğiniz tarihse yarından tez yok bütün üretici arkadaşlara bizzat gideceğim.saygılar sevgiler .BİRLİK BERABERLİK OLMADIKTAN SONRA HİÇ BİR ŞEYİN ANLAMI OLMAZ..
ayhan kardeşim eğer tireden katılım olacaksa yılbaşından sonraki ilk pazar günü öğleden sonraya almaya çalışırız . bunu yarın bu topik altında yayınlarız.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Emre CEYHAN' Alıntı:
İzmir nasıl oldu da işi buraya kadar getirdi hayret valla.Başka yerlerde kuş bakılmıyor mu bakılıyor.İnsan verim almak için kuş sayısını arttıracağına,elindeki kuşlardan alacağı verimi arttırmaya çalışsa tüm gelir gideri ona göre düzelir.Ama insanımız bunlara kafa yormak yerine çok kuş,şöyle böyle bir verim sonunda gelsin paralar gözüyle bakıyor.Hal böyle olunca herkes çakallık peşine düşüyor.Şimdi bu yasa falan ne olacaksa benim gibi evinin bir odasını ayırmış biri kuşlarını üretemeyek mi? İllaki eşe dosta mı satmak kalıyor geriye.Üretimhane vs sorun değil açılır da.Misal Çanakkale gibi bir yerde zaten 7-8 petshop var.Talep olsa dükkan da var zaman da ama bunların kaçı kaç kişiye yetecek.Ordan burayı batırdılar valla bravo...
emre kardeşim verim arttırma konusunda haklısın .aynen katılıyorum .ama şu varki burada kuşlarına çok iyi bakan ve verim alan arkadaşlarda var. şunu iyi bilmek gerek İZMİR ve MANİSA illeri en çok üreticinin bulunduğu yer. talep az arz fazla olunca fiyatlar otomatikman düşüyor . bu gidişe dur demenin yollarını arıyoruz.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Abi bizde de nüfus küçük dükkan sayısı az.Bakan çok ama toplu 17 tl den aşağıya yok.Yani bizde kuş pazarı falan yok tamam kabul de.Siz veya manisada ki üreticiler yanı başınızda 8-10 liraya kuş veren arkadaşları uyarmıyor musunuz?Ben olsam valla hır çıkartırım.Çünkü çok kişinin emeklerini boşa çıkartıyorlar.Bir sektörü batırıyorlar.Bizde ki olayı bilseniz.Kaliteli kuş bakamıyoruz.Jumbo vs satacak adam yok üretsen.Hepsini kendine saklayacak halimiz yok.Şu forumda 1000 tane kuş beğeniyoruz görüp.Burdan oraya gidemiyoruz ki hemen.Gönderebiliyor musunuz demeye inan çekiniyorum.Alsan üretsen pazarlaması ayrı bir dert.Şu Ç.kale de kaç üretici ingiliz kırığını jumbo kanı var deyip alıp-satıyor bilemezsiniz.Kuş mevzusunda oralardayız daha ama böyle bir şey çıkmıyor bizden.

mehmetulas

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ulaş
benim bir komşum muhabbet üretip 8-10tl ye satıyor masraflarını nasıl karşılıyon ki bu kadar ucuza veriyon diye sordum bunun maması var vitamini var ısıtması var dedim bana ne maması ya yemi bile karışık ucuz yem kullanıyorum ısıtmada lambayla oluyor  dedi ışık 24 saat açık fabrika çalışıyor diye söylüyor kuşlarını gördüğümde benim jumbo kırığı yavrularımın yarısı ebatlarında anaçları görünce şok oldum. işte böyle elemanlar piyasayı düşürüyor.
toplantı konusuna gelince yer,tarih,saat belirlensin ALLAH nasip ederse geleceğim,amatör bir üretici adayı olarak.........

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
sorunun köküne inmek gerekır uretıcı falan degılım he amacım 10 cıft saglıklı kusa ulasmak fakat ızmırdekı sorun tam olarak ne ?
birinci ağızlarda dolasan laf kusların satış fıyatlarıının ne kadar düşük oldugu? pekı neden bu kadar dusuk arz talep meselesıne gelırsek ılk olarak ızmırdekı uretıcı sanırım turkıyenın hıcbıryerınde yok pekı aslında kotu bısey mı ? bence hayır kotu olan sey ızmırdekı kalıtesız uretıcılerın fazlalıgı.bu adamlar kuşlarını daha bugun pazarda gordum 15 lıradan tek toplu 10 lıra extremum toplu alımlarda ıse 8 tl gıbı fıyatlardan satabılıyor.pekı bızım kalıtelı uretıcımız ne dıyo kuşun yedıgını kurtarmaz eet ustalar kurtarmaz ama o kalıtesız uretıcılerın kac tanesı boxta yada tel kafeste uretım yapıyor ? salmada beslıyor hepsı kuslarını evde yemedıklerı kuru ekmeklerı ıslatıp salmanın tabanına atanlar var gozlerımle gordum mama vıtamın hak getıre yanı adamın gırdısı yok bu ıste ne gagatası kullanır ne kus kumu kullanır . Sız burda hangı yem kalıtelı tartısması yaparken o adam markanın adını duymamıstır sen tohumdakı karbonhıdrat proteın mıktarını bılırsın o bılmez adamın bunlarla işi yoktur adam o kuşu o paraya satar cunku gırdısı yoktur onunda amacı eve para goturmek sıgra parasını cıkartmaktır.Fakat dıkkat cekmek ıstedıgım nokta su uretıcıden alınan fıyatla aynı kusun vıtrın fıyatı arasındakı ucurum. Bunu kımse denetleyemez serbest pıyasa he kontrol altına alırsın o kuşu toptan 15 lıraya vermeye kalkarsın pekı ızmırdekı kac tane uretıcıyı bı catıda toplucaksın ımkansız bısey  adam ılgılenmez zaten emek vermez kusu satmaya bakar . ama arkadaslarında dedıgı gıbı kooperatıflesıp girdilerin fiyatlarını mınımıze edıp kalıtelı kusu uretmek . dusununkı yemın kılosu 1,5 lıraya gelse ? ımkansız falan degıl bu kalıtesıne guvendıgınız bı yerden  ton bazında alısverıs yapınca ındırımlerın hepsı ardı ardına gelır sız yemcının pesınde degıl yemcıler sızın pesınızde koşar kooperatıfın alıcagı yemı kendı fırmaasından cıkartmak ıcın adam ne kadar bedelsız mal verır az cok tahmın edebılırsınız kanımca ızmır pıyasısını kontrol altına almak ımkansız cunku kalıtesız uretıcı cok kontrolu ele alamıyosak yapılacak sey bellı gıderlerı cok cok cok fazla dusurup kalıtelı hayvan uretebılmek .ben bugun gorduklerımden sonra ızmır pıyasasında ılerıkı 5 yıl boyunca 17 lıraya 20 lıraya toptan kuş satılabılecegını dusunmuyorum. sebebı acık bu kusları satın alan kısıler konusturmaya evde oynamaya beslemeye alan kısıler uretıcıler arasında alısverıs olsa o zmn ınanıyorum kalıtelı kusları anlayan ınsanlar toptan 20 tl ye bıle kus alabılırler cok uzun yazdım kusura bakmayın az cok bısıyler katmak ıstedım .uretıcı olmasam da katılmak ısterım toplantınıza belkı bı fıkır  bı dusunce aktarabılırım he uretıcıler bulusucak dıye kıstas olursa buradan bıseyler yazarım artık saygılar teşekkurler:)

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
İşimiz zorlaşıyor şartlar ağırlaşacak sanırım.tarım il müdürlükleri pet shopları denetlemeye ve uygun şartlarda satmaları ve barınakları sağlaması konusunda sıkıştırmaya başlamış.antalyayı bilenler kuşcular pasajını bilir.burada her türlü hayvan sağlıksız koşullarsa satılmakta içerde kötü bir koku hep vardır.geçen hafta gittiğimde çok şaşırdım pasaja bir düzen ve temizlik gelmiş şaşırdım.öğrendiğime göre tarım il müdürlüğü denetlemelere başlamış.bu işin sonu bilezikli faturalı kuş alım satımına gidiyor.üreticiler olarak zorlanıcaz tüm kuşlara bilezik tak,veteriner kontrolü,fatura kes herşey resmi kayıt altında olucak ozamanda 8-10 tl ye kuş nasıl satılacak merak ediyorum.biz bir kaç yakın arkadaşımla üretimhanemizde gerekli düzenlemeleri yapmaya başlayıp ilerleyen zamanda tarım il müdürlüğüne baş vurmayı düşünüyoruz.zaman neyi gösteririr bilinmez ama işler iyice sıkılaşır ve şikayetler olursa elimizdeki kuşlardanda oluruz.tarım il müdürlükleri öncelikli olarak aşağıdaki şartları ön koşuyorlar.

Kuş üretim yerleri

MADDE 10 – (1) Kuş üretim yerlerinin, aşağıdaki özelliklere sahip olması zorunludur.

a) Üretim yerlerinde; veteriner hekim odası, duş, depo, tuvalet, hayvan karantina ünitesi, üretim üniteleri, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı bölüm ve temizlik ünitesi bulunur.

b) Üretim için kafesler zeminden ve tavandan 30 cm uzaklıkta ve kafes düzenekleri arasında koridor şeklinde en az 100 cm mesafe bulunur.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Petshoplara 1 yılda kaç kere kontrole geliyordur veteriner.Yada üretimhaneye gelipte şurası eksik burası nedir demez bence.Sadece kafeslerde bulundurulan kuş sayısına,temizliğe gerekli hassasiyete bakarlar.Gerisi bir şekilde ayarlanır bence.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
az önce SÜLEYMAN DERMEN li arkadaşımız başka bir topikte istanbuldan birinin gelip manisa da her hafta 1000 ila 1200 kuş topladığını söyledi . bu işi her hafta 5 kişinin yaptığını düşünsek haftada 5000 kuş yapar. ayda 20000 tane rakam çok geldiyse 15000 deriz. bu şehir dışına çıkan rakam . ayrıca bölgesel olarak izmir ve manisada ki pet shoplara satılanlar var.

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
sayın Şefket abim bu işin çözümü nedir biliyormuusn manisa izmir birleşecek ortak karar alınacak bak bakalım o zaman istanbul ne olacak....kim gelip o rakamlara kuş alabilecek..yoksa izmiri toplasanda olmaz bu iş bu benim görüşüm..

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
sayın Şefket abim bu işin çözümü nedir biliyormuusn manisa izmir birleşecek ortak karar alınacak bak bakalım o zaman istanbul ne olacak....kim gelip o rakamlara kuş alabilecek..yoksa izmiri toplasanda olmaz bu iş bu benim görüşüm..
olacak ayhan kardeşim ; hele biz bir toplanıp bir kaç konuda mutabakata varalım . insanlar bizle birlik olmasalar bile bizim yolumuzu izliyecekler . bir iki güne kadar yer ve tarihi net olarak açıklayacağız.

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
YAPILACAK BİRŞEY VARSA BEN VARIM YER OLARAKTA BENİM ÜRETİMHANE MÜSAİT BÜTÜN KATILAN ARKADAŞLARI AĞIRLARIM..

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ali ÜNAL' Alıntı:
YAPILACAK BİRŞEY VARSA BEN VARIM YER OLARAKTA BENİM ÜRETİMHANE MÜSAİT BÜTÜN KATILAN ARKADAŞLARI AĞIRLARIM..
ALİ KARDEŞİM GÖNLÜNÜN GÜZELLİĞİNİ YİNE GÖSTERDİN ..... DİYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM.  thumbsupbo  thumbsupbo

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
yanlız şu var Şefket abi aslında buradaki sıkıntı ulaşım eğer bu ulaşım işi dernek federasyona federasyonda devlete baskı yapıp ulaşım engellini ortadan kaldırılırsa bu sıkıntı ortadan kalkar yoksa bizim toplanmamız bir karar almamızın hiç bir anlamı olmaz.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Ayhan AYTEKİN' Alıntı:
yanlız şu var Şefket abi aslında buradaki sıkıntı ulaşım eğer bu ulaşım işi dernek federasyona federasyonda devlete baskı yapıp ulaşım engellini ortadan kaldırılırsa bu sıkıntı ortadan kalkar yoksa bizim toplanmamız bir karar almamızın hiç bir anlamı olmaz.
SABIR KARDEŞİM ; ÖNCE BİZ BAZI ŞEYLERİN KARARINI ALALIM . TOPLANTIDA HERKES FİKRİNİ SÖYLER ORTAK BİR NOKTADA BULUŞURUZ.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Ali ÜNAL' Alıntı:
Nezaketiniz için teşekkürler Ali bey. İnşallah bazı neticeler çıkacak bu görüşmelerde. Herkesi birleşmeye davet ediyoruz.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
benim esas anlam veremediğim başka birşey var...nezaman bunun gibi konular açılıp tartışılsa bu tartışmalara katılmıyorlar. Bakıyorum konunun tepesinde isimleri görünüyor, demek ki okuyorlar ama zahmet edip 2 kelime yazmıyorlar. Ben artık bu insanların samimiyetlerinden şüphe etmeye başladım, sanki bizlerden birşeyler saklıyorlarmış hissine kapılıyorum. Bildiklerini ve bu konuda tecrubelerini bizlerle paylaşıp neden yol göstermiyorlar.
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
2 kelime yazmıyorlar..
  Günay bey belki yazıyorlarda siz anlamak istemiyorsunuz dur ?
  Size kooperatif kurmanın maddi ve bürokratik zorluklarını belirtmiştim (Kooperatif kurmak; şirket kurmaktan daha zordur). Min. 6.000 TL ve bürokratik işlemlerin ağırlığına karşı sinir sistemi sağlam (en az) bir kişi gerekir.  Hadi bir şekilde kurdunuz diyelim; Ben de üye oldum; Siz benim kuşumu yaz döneminde de 20 TL den sattırabilecek misiniz ?
  Sattıramayacaksanız o kooperatif hiç bir işe yaramaz; bilakis camiaya zarar vermiş olur.
  Siz yazılarınızın birinde "önümüzde 2 yol var" demişsiniz. Malesef, İkiside çıkmaz sokak. Türkiye de MuhabbetKuşu yetiştiriciliği nin iyi-kötü yaklaşık 50 yılı var. Geleceği görmek için geçmişe bakmak gerekebilir. Yüzlerce yetiştiricinin değiştiremediğini değiştirmeyi amaçlamışsınız. Biraz daha düşünerek 3. ve 4. yollar aranabilir. Fakat yukarıda da yazdığım gibi o iki yolda çıkmaz sokaktır..

İzmirde yapılacak toplantının tüm Muhabbetkuşu Yetiştiricileri adına hayırlı geçmesini dilerim..

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Şevket abi ben de destekliyorum gelişime faydalı olmak arzusundayım. 29.12.2012 tarihi var..Son tarih ve yer olarak nerede toplanılacağını paylaşırsanız katılmaktan memnun olurum.