TÜM DÜNYAYA GEÇMİŞ OLSUN

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
Sağolasın abi ALLAH Böyle felaketler kimsenin başına vermesin.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
allah yardımcıları olsun inşallah mehmet abi ne oldu biliyomusun 8.9 şiddetinde deprem saatte 500 km hızla gelen bir tusunami soğutma sistemi bozulmuş ve yangın çıkmış bir nükleer santral şu an için 400 ölü ama resmi rakam,  bir çok yere ulaşılamıyor bu sayı 5000 in üzerine rahat çıkar gibi,  sabah japon 3-4 yaşlarında çocuğun ağlayışını gördüm yemek bile yiyemedim allahım sen yardım et.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Abiler ben uzun zamandan beri haber seyretmiyorum, seyredemiyorum. Bazı şeyleri kaldıramıyor ve uzun zaman zihnimden atamıyorum.

Allah kimsenin başına kaldıramayacağından fazla yük vermesin. Allahım felaketlerinden bizleri korusun.

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Rabbim kimseye göstermesin ben 08.03.2010 da elazığ depremini yaşadım ki o 6,0 şiddetindeydi.8,9 u düşünemiyorum.Rabbim bizleri afetlerinden korusun.

99-ez-ZİLZÂL
    Deprem demek olan "zilzâl", sûrenin ilk âyetinde geçer. Nisâ sûresinden sonra Medine'de inmiştir, 8 (sekiz) âyettir. Kıyametin kopmasından, insanların yeniden dirilip hesap vermelerinden, herkesin -iyi ya da kötü- ettiğini bulacağından bahseder.
    Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
    1. Yerküre kendine has sarsıntısıyla sallandığı,
    2. Toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı,
    3. Ve insan "Ne oluyor buna!" dediği vakit,
    4. İşte o gün (yer) haberlerini anlatır,
    5. Rabbinin ona bildirmesiyle.
    6. O gün insanlar amellerini görmeleri (karşılığını almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler.
    7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür.
    8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür.

motifcan

Uzman Üyemiz
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
MEHMET ARKADAŞLAR JAPONYADAN BAHSEDİYOR
JAPONYA DEPREM OLAYLARINDA ÇOK ANTRAMANLI
BU ŞİDDETTE DEPREM BİZDE VEYA BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSAYDI SONUCUNU TAHMİN EDEMİYORUM BİLE
Aynen Selahattin abi kesinlikle katılıyorum bizde yada baska bir yerde olsa yerle bir olurdu ama Japonya`yı da tsunami yerle bir etti maalesef :( ..

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Ölenlere Allahtan rahmet yakınlarınada baş sağlığı diliyorum, gerçekten çok zor, kötü bir durum.  :(

İşin trajedik kısmı, koskoca japonyada Selahattin abinin dediği gibi böyle doğal afetlere alışık japonyada tek bir kişi heyecanlanıp camdan atlamış, o vatandaşta Türk. Gülsek mii, Ağlasak mı...