Tüm Muhabbet Besleyen Ve Üretim Yapanların Dikkatine

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
    Arkadaşlar sizleri çok önemliolduğunu düşündüğüm bir konu hakkında bilgilendirmek istiyorum. Bizim mahallede iki haftadan beri tavuk ölümleri başladı komşumuzun ve bizim tavuklarımız veba hastalığından dolayı ölüyor ben hemen tavuklara antibiyotik vermeye başladım ama fayda edermi bilmiyorum kayıplar hala sürüyor tavuklarda üretimhanemde
ise temizlik ve dezenfekte işlemlerini en üst seyiyeye taşıdım. Bir kaç veteriner ve Selahattin Ağabey ile yaptığım görüşmelşer sonucunda bu hastalığa karşı kuşlarımı aşılamaya karar verdim. Veterinerden Bio Vac La Sota isimli bir veba aşısı aldım. Hafta sonu kuşlarımı aşılayacağım. Bu konuyu sizinle paylaşmak istedim çünkü hayvanlarımıza hastalık bulaşmadan önlem almalıyız bir hastalık bulaşınca bütün üretimhanemizi kırıp geçirebilir ve bize maddi manevi çok ağır zararlar verebilir.  Unutmayın ki kanatlı hayvandardaki hastalıklar birbirine paraleldir kanarya, muhabbet, tavuk, hindi, kumru vs... hepsi birbirine hastalık buşlaştırabilir.
          Birde size aldığım aşı hakkında bilgi vermek istiyorum.  Veba vb. hastalıklarda kullanılıyor. İsmi Bio Vac La Sota. Kanatlılarda iki ayda bir uygulanması gerekiyor. Uygulama şekli ise akşamdan susuz bırakılan hayvanlar sabah bir doz aşı ve veterinerden temin adeceğiniz klor arıtıcı (klor nötrolizan) veteriner hekimin önerdiği oranda su ile karıştırılarak kuşlara iki saat tüketebileceği kadar verilir ve iki saat sonrasında suluklardaki aşı alınarak (artık aşı etrafa bulaştırmadan lavaboya dökülecek aşı şişesi ise kırılarak dezenfekte edicecek) yerine taze su verilir.
          Arkadaşlar birde çiçek aşısı için uygulama var onuda daha sonra anlatacağım. Biz tedbirimizi alalım Takdiri ALLAH'tan.
          Herkese sağlıklı günler.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
crying crying crying uyarı için teşekkürler gerçekten yazık olmuş zaten ülkemizde kuş çeşitleri bitmek üzere misal bizim buralarda artım o biricik kumrulardan eser yok ben böyle durumlara çok üzülüyorum

Muhabbet kuşlarının da bu konuda yeri büyük babaları çocuklara alıyo birer muhabbet kuşu ölse iyi resmen çin işkencesi çekiyo..neyse bu konular uzadıkça gider biz toplum olarak halen bu konularda başarılı değiliz

tekrar uyarınız için teşekkürler..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKÜRLER YALNIZ VETERİNERDEN TAM GÜVENCE  ALIN BİZİM BURDA BİR ARKADAŞ TÜM KANARYA ÜRETİMHANESİNİ KAYBETTİ

E

elaziz2316

Guest
    Tez zamanda geçer inşallah. Paylaşım için de teşekkürler.

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Gerçekten önemli bir konu kuş pazarından kuş alırken iki kere düşünek lazım bu aralar.