Türkiyede ki veterinerler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Selamlar benim kanarya yavrularımdan bir kaçı 40 günlük olunca zayıflayıp ölüyor ve cüce kalan zayıf kalıp gelişmeyip ölen muhabbet yavrularımdan birini ve kanarya yavrularımdan iki tanesini biri 18 günlük diğeri yaklaşıkk 40-41 günlük  bu gün kafese koyup veterinere götürdüm veteriner aldı eline ateş ölçer aleti kuşun anüsüne tuttu kuşun ateşi var iç parazit var bunda ve enfeksiyon kapmış dedi iki ilaç verdi birini poşette verdi adı sanı belli deği diğeri ise PRİMİDES LA %20  enjeksiyon bu PRİMİDES LA %20  yi kuşun ağzına damlat dedi diğer hap ise suda erisin suluklara koy dedi bende alıp geldim kümese uygulamaya başladım kuşlara fakat akşam olunca internetten PRİMİDES LA %20  yi araştırayım dedim baktımki enjeksiyon bir ilaçmış yani kasa iğne ile vurulmalıymış veterinerde bana ağzına damlat dedi benim bir yakınım tıp fakültesinde okuyor kasa vurulacak bir şeyi ağız yoluyla vermek fayda sağlarmı dedim faydası olmaz dedi internette de enjeksiyon yoluyla verilmeli diye yazıyor ben kuşları bile veterinere götürdüm bu veteriner bana bunu yaptı sizce bu durumdan sonra ne yapmalıyım bir daha veterinere güvenebilirmi insan size havale ediyorum benim için bir dakikanın bir saatin bile önemi çok fazla çünkü kanarya yavrularımın bir kaçı hasta ve kurtarmam lazım ama veterinerin bize yaptığına bak neeee  verdiğim parayamı yanayım ölecek olan kuşlarımamı yanayım veterinerin kendi gözüyle bile gördüğü kuşa enjeksiyon ilacı verip ağız yoluyla ver demesinemi yanayım kuşlarıda gördü ufacık canlılar bunlara faydası olmayacaksa neden enjeksiyon ilacı ağız yoluyla ver derki para hırsımı bilmemezlik mi yoksa ne????

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM MALESEF TÜRKİYEDE KANATLI ÜZERİNE VETERİNER YOK SALLAMA İLAÇLAR VERİYORLAR  neeee

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Gecmis olsun, kas ici yapilan igneler oral yollada alinabilir, mesela baytril enjeksiyonel cozelti, suya karistirilip verilebilir, sorun olmaz, icildigi zamanda kana karisip etkisini gosterir, de size soledigi ilaclarin etken maddelerine bi bakiyim, ona gore bi aciklama yapalim,

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
solediginiz ilaca baktım,oksitetrasiklin var icersinde, agız yoluyla verebilirsiniz,agrica suluklarınada veterinere danısarak dozaj uygulaması yapılarak kullanılabilir,ilacın firmasi iyiyse ilac iyi gelebilirde,sanırım bunu enfeksiyon kapmıs diye vermis..size verdigi diger toz ilacın da ismini verirseniz icinde ne var bi bakalım.ic parazit demisse muhtemelen oda ic parazit ilacıdır..

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
solediginiz ilaca baktım,oksitetrasiklin var icersinde, agız yoluyla verebilirsiniz,agrica suluklarınada veterinere danısarak dozaj uygulaması yapılarak kullanılabilir,ilacın firmasi iyiyse ilac iyi gelebilirde,sanırım bunu enfeksiyon kapmıs diye vermis..size verdigi diger toz ilacın da ismini verirseniz icinde ne var bi bakalım.ic parazit demisse muhtemelen oda ic parazit ilacıdır..
behsat bey enjeksiyon ilacı ağız yoluyla bir damla ver demişti dün vermiştim bugün kümese gittiğimde 3 kanaryamı ölü olarak buldum :-( iç parazit için ilaç vermişti ama ne adını söyledi nede hap üzerinde isim yazıyor şeffaf ağzı cırtlı bir poşet içerisine 6-7 tane koymuş öyle satıyor bugün gidip flagy 125lik şurup alıp vermeye başladım bakalım sonuç ne olacak

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
behsat bey enjeksiyon ilacı ağız yoluyla bir damla ver demişti dün vermiştim bugün kümese gittiğimde 3 kanaryamı ölü olarak buldum :-( iç parazit için ilaç vermişti ama ne adını söyledi nede hap üzerinde isim yazıyor şeffaf ağzı cırtlı bir poşet içerisine 6-7 tane koymuş öyle satıyor bugün gidip flagy 125lik şurup alıp vermeye başladım bakalım sonuç ne olacak
ilaclar agızdan damlatilirken dikkatli olunmalı,kus bogulabiliyor, su bile verseniz,tecrubeli değilseniz agzına damlatmayin,gagasının uzerine bir damla koyun kendisinin icmesini sağlayın,ismini solemedigi ilaclarıda kuslarınıza vermeyin

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
enjeksiyonluk çözeltiler oral olarak kullanılabilir sorun yok, veterinerin koymuş olduğu teşhis tam doğru olmasa da bence yaklaşmış daha doğrusu genel bir tedavi uygulamaya çalışmış. Bu kadar da şikayetçi ve önyargılı olmayın bence, içinde değilsiniz o işin.

lessien

Yeni Üyemiz
Adı
lessien
Soyadı
tinuviel
Maktin ya da opigal 5'i veterinerlerde bulabilir miyim? Henüz yeni aldığım çok enerjik bir muhabbet kuşumda gözlerimle gördüm rengini tam bilmesem de kanat altında ve bir tane de gözüne doğru büyük ihtimalle bit geliyordu. Dün falan ciyak ciyak ötmesine karşın sesi soluğu kesildi kaşınıyor. Henüz bana alışmadı ne elime alabiliyorum ne bi şey yapabiliyorum mecburen bitin gitmesi için toz damlatacağım ama zarar vermekten çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende ne zaman veterinere gittiysem doğru düzgün bir sonuç alamadım malesef. En son ayağı kırılan bir yavruyu götürdüm yapabileceği tek şeyin ayaklarını vücuduna bantlayıp hareket etmemesini sağlayabilmek dedi hayvanın ayaklarını bantla vütuduna bantladı hayvan ne yürüyebiliyor nede uçabiliyor topaç gibi iki yuvarlandı sonrada ayaklarını banttan kurtardı zaten bant kanatlarında kaldı. Birde bant yapıştırdı diye ücret aldı bişey yapmış gibi :) gülsem mi ağlasam mı :):):)
Behsat ve Atilla beyler daha iyi bilirler tabi bizde onların söylediği gibi biliyoruz kuşlara kullandığımız ilaçların bazıları enjeksiyon ilacı zaten ağızdan da verilebiliyor. Ama veterinerin kuşlara koyduğu teşhis doğru mudur değil midir bilemiyoruz tabi ama kuşlar öldü diye de yanlış ilaç yanlış teşhis diyemeyiz kuşların hastalıkları ilerlemiş olabilir zaten yavruların canı ne ki ölmeleri bundan kaynaklı olabilir. Keşke veterinere sorsaydınız adı yazmayan ilacın adını ve ne ilacı olduğunu. İnşallah tez zamanda şifa bulur kuşlarınız. Geçmiş olsun

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Muhabbet Ku$uyla veya herhangi diger 1 Ku$ ile bu " Kasaplarin " yanina varildiginda onlarin hesabi " akmasada damliyor " misalidir !!!

Bunuda ASLA unutmayin !!!

Hastalik olabilir, fakat hastaligi tedavi etmektense, önlemekten yanayim !!!

Nasilmi ???

Ku$a bizim istedigimiz gibi kurlar yaparak degilde, ku$un gercekten ihtiyac duydugu besinlerle besliyerek !!!
Tüg dönemi icin ayri, bunun öncesinde ayri, sonrasinda ayri, ... ve tüg dönemi cok zor bir dönemdir !!!
Bu dönemi hafife alan yanli$ yapar !!!

Yavru alma dönemi ayri, bunuda yine òncesi ayri, sonrasi yine ayri, ...

Ve gelelim verilen " agir " ilaclara, ...

Baytrill büyük ba$ ilacidir, ve Muhabbet ku$una yaramaz !!!

Damla olarak verilsede zarari kesinlikle yararindan büyüktür !!!
Ortam, ko$ullar, havalandirma gibi bir kac etken cok mühim konularidir, ... ve anlat anlat bitmezde, ... ve ülkemiz cok sicak oldugundan iklimide göze almaliyiz, ... cünkü saniye saniye aldigimiz nefesde tam anlamiya iyice burundan geliyor ise, bunu nasil olumlu bir hále getirebiliriz diye dü$ünmemiz gerek, ...

Almanlarin güzel 1 sözü geldi aklima konu iklim olunca, ...

Soguk aylarda kimi insan toplumda tir tir titrerken ve bu durumdan $ikáyetci olurken, ... ayni ortamda ü$ümiyen insanlar $öyle derler, ... :

" Kötü hava diye bir$ey yoktur, ... sade yanli$ ve kötü elbiseler ve giyecekler vardir, ... "  bye

rotfl

Benim ku$lar eksi 40 dereceye kadar dayaniklidirlar !

Eksi 35 leri kendim ya$adim ve o zamanlar dahi 1 ku$ vermedim !!!
Málum, benim ku$lar 12 di$arda, ... ve hayat veren güne$in altinda daima, ... gerci o kadar güne$ görmesek bile, ... buda bizim derdimiz olsun, ... oda dertse artik, ...

Yumurtada yatan ku$lar haric banyo imkáni verilir ve ku$lar kendilerini ku$ yapan tüglerini ve kanatlarini bakimdan ve temizlikten gecirebilirler, ...

Konu cok geni$ ve herkes az cok haklida olur, ... tarti$ma degil, isti$are herzaman iyidir ve akil aklidan hep üstündür, ... orta yolu bulmak marifetdir, meseledir, ... ve hastaliklar bu $irin yaratiklarda kendini iyice ilerlemi$ken anca belli eder ne yazikki, ... o yüzden yine diyorum, ... tedavi etmektense ve zehir olan ilaci ilac niyetine yutmaktan ve yutturmaktansa, ku$larimizi güclü ve dinc tutmaya caba sarf etmenizi öneririm !

Temizligi abartmayin, her$eyi yesin diyerek vermeyin, ucabilmelerini saglayin ve onlar keyifli olurlar ise, emin olun, sizinde keyfinize diyecek olmaz !!!

Deneyin ve görün  ;)

Onlar ve bunlardir ku$lari hasta edenler, ... hep tüketime dayali ve cebinizdeki parayi nasil aliriz hesabiyla yapilan kampanyalar ve reklamlar vesayre, ... oysaki ku$un sade ucmaya, yeme, suya, vitaminlere, minarellere ve calsiyuma ihtiyac duyar !!!

Gerisi palavra ve sadece sizleri soyma giri$imleridir, ...

Akmasada damliyor misali, ...  ::)

Dü$ünüp bunu ve bazi durumlari sorgulamakta herkesin kendine kalmi$, ...

Benim yanima gecen bir alman geldi yine, ... gerci hergün geiyorlarda, ... fakat bunu hikáyesi ilginc, ...

Adam 7 aylik 1 ku$a 5 ayda vetrener denilen kasapta toplam 1300 € para birakmi$ ve sonuc olarak ku$u sonunda ötenazi ile kurtarmi$lar tüm izdiraplardan, ...

Bende adama dedimki, ... adam seni iyice yolmu$ af buyrun, ... ve senin gibi hayvanseveler oldukca bende ke$ke vetrener olsaydim demek isterim herzman, ...

Adam ku$u iyi niyetinden dolayi her$eyle doldurmu$, ... ye babam ye misali, ... heveside var afacani rahat ettirmekte, ... fakat fatura hem agir oldu, hemde belki 20 ya$ina girebilecek bir canli, ya$adigi demiyelimde, can cektigi kisa ya$ami anca ve anca 7 ay sürdü, ... ve gökten 1 yildiz daha kaydi, ...

Konuyu burda kendim icin sonlandirarak hepinizi Allah` a ( C.C. ) emanet ediyorum !
Yoksa konu, konu icinde yeni konu ve laf lafi acacak  :)

Kuscu - Murat

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Muhabbet Ku$uyla veya herhangi diger 1 Ku$ ile bu " Kasaplarin " yanina varildiginda onlarin hesabi " akmasada damliyor " misalidir !!!

Bunuda ASLA unutmayin !!!

Hastalik olabilir, fakat hastaligi tedavi etmektense, önlemekten yanayim !!!

Nasilmi ???

Ku$a bizim istedigimiz gibi kurlar yaparak degilde, ku$un gercekten ihtiyac duydugu besinlerle besliyerek !!!
Tüg dönemi icin ayri, bunun öncesinde ayri, sonrasinda ayri, ... ve tüg dönemi cok zor bir dönemdir !!!
Bu dönemi hafife alan yanli$ yapar !!!

Yavru alma dönemi ayri, bunuda yine òncesi ayri, sonrasi yine ayri, ...

Ve gelelim verilen " agir " ilaclara, ...

Baytrill büyük ba$ ilacidir, ve Muhabbet ku$una yaramaz !!!

Damla olarak verilsede zarari kesinlikle yararindan büyüktür !!!
Ortam, ko$ullar, havalandirma gibi bir kac etken cok mühim konularidir, ... ve anlat anlat bitmezde, ... ve ülkemiz cok sicak oldugundan iklimide göze almaliyiz, ... cünkü saniye saniye aldigimiz nefesde tam anlamiya iyice burundan geliyor ise, bunu nasil olumlu bir hále getirebiliriz diye dü$ünmemiz gerek, ...

Almanlarin güzel 1 sözü geldi aklima konu iklim olunca, ...

Soguk aylarda kimi insan toplumda tir tir titrerken ve bu durumdan $ikáyetci olurken, ... ayni ortamda ü$ümiyen insanlar $öyle derler, ... :

" Kötü hava diye bir$ey yoktur, ... sade yanli$ ve kötü elbiseler ve giyecekler vardir, ... "  bye

rotfl

Benim ku$lar eksi 40 dereceye kadar dayaniklidirlar !

Eksi 35 leri kendim ya$adim ve o zamanlar dahi 1 ku$ vermedim !!!
Málum, benim ku$lar 12 di$arda, ... ve hayat veren güne$in altinda daima, ... gerci o kadar güne$ görmesek bile, ... buda bizim derdimiz olsun, ... oda dertse artik, ...

Yumurtada yatan ku$lar haric banyo imkáni verilir ve ku$lar kendilerini ku$ yapan tüglerini ve kanatlarini bakimdan ve temizlikten gecirebilirler, ...

Konu cok geni$ ve herkes az cok haklida olur, ... tarti$ma degil, isti$are herzaman iyidir ve akil aklidan hep üstündür, ... orta yolu bulmak marifetdir, meseledir, ... ve hastaliklar bu $irin yaratiklarda kendini iyice ilerlemi$ken anca belli eder ne yazikki, ... o yüzden yine diyorum, ... tedavi etmektense ve zehir olan ilaci ilac niyetine yutmaktan ve yutturmaktansa, ku$larimizi güclü ve dinc tutmaya caba sarf etmenizi öneririm !

Temizligi abartmayin, her$eyi yesin diyerek vermeyin, ucabilmelerini saglayin ve onlar keyifli olurlar ise, emin olun, sizinde keyfinize diyecek olmaz !!!

Deneyin ve görün  ;)

Onlar ve bunlardir ku$lari hasta edenler, ... hep tüketime dayali ve cebinizdeki parayi nasil aliriz hesabiyla yapilan kampanyalar ve reklamlar vesayre, ... oysaki ku$un sade ucmaya, yeme, suya, vitaminlere, minarellere ve calsiyuma ihtiyac duyar !!!

Gerisi palavra ve sadece sizleri soyma giri$imleridir, ...

Akmasada damliyor misali, ...  ::)

Dü$ünüp bunu ve bazi durumlari sorgulamakta herkesin kendine kalmi$, ...

Benim yanima gecen bir alman geldi yine, ... gerci hergün geiyorlarda, ... fakat bunu hikáyesi ilginc, ...

Adam 7 aylik 1 ku$a 5 ayda vetrener denilen kasapta toplam 1300 € para birakmi$ ve sonuc olarak ku$u sonunda ötenazi ile kurtarmi$lar tüm izdiraplardan, ...

Bende adama dedimki, ... adam seni iyice yolmu$ af buyrun, ... ve senin gibi hayvanseveler oldukca bende ke$ke vetrener olsaydim demek isterim herzman, ...

Adam ku$u iyi niyetinden dolayi her$eyle doldurmu$, ... ye babam ye misali, ... heveside var afacani rahat ettirmekte, ... fakat fatura hem agir oldu, hemde belki 20 ya$ina girebilecek bir canli, ya$adigi demiyelimde, can cektigi kisa ya$ami anca ve anca 7 ay sürdü, ... ve gökten 1 yildiz daha kaydi, ...

Konuyu burda kendim icin sonlandirarak hepinizi Allah` a ( C.C. ) emanet ediyorum !
Yoksa konu, konu icinde yeni konu ve laf lafi acacak  :)

Kuscu - Murat
Murat bey sormak belki uygun değil ama siz ne iş yapıyorsunuz, hangi stadüdesiniz ve "veterner denen kasap" ne demek ? Sadece bilgi, kültür birikiminiz ne onu çıkarmaya çalışıyorum.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sosyal hizmetler icindeyim, ... hani i$im ne aláka ? Neyse, ...

Ve konu ku$ olunca 32 yillik tecrübeme dayaniyorum !
Ya$im 36 bu ara, ...

Elbetde arada iyisi ve i$ini severek yapan vardir, onlari tenzih ediyorum !
Fakat hani nerde ?
Gösterin ?

Dertleri, hayvanlarin sirtindan cebinizdeki para, ... hepte olmasa cogu zaman, ...
Ne yazikki, ...

Neden sordunuz ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
İşte bütün bunları belirtmeniz için sordum, tartışma açma niyetinde değilim, sadece yazdığınız şeyler uygun olmayan sözcükler içeriyordu ve bir kısmı da yanlıştı.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Elif ALAGÖZ' Alıntı:
Maktin ya da opigal 5'i veterinerlerde bulabilir miyim? Henüz yeni aldığım çok enerjik bir muhabbet kuşumda gözlerimle gördüm rengini tam bilmesem de kanat altında ve bir tane de gözüne doğru büyük ihtimalle bit geliyordu. Dün falan ciyak ciyak ötmesine karşın sesi soluğu kesildi kaşınıyor. Henüz bana alışmadı ne elime alabiliyorum ne bi şey yapabiliyorum mecburen bitin gitmesi için toz damlatacağım ama zarar vermekten çok korkuyorum. Lütfen yardım edin.
kusunuz için vilmectin kullanın
ensesine 1 damla damlatmanız yeteli..

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Ben Murat Bey'in yazdıklarında bir yanlışlık görmüyorum. İyi veterinerler tenzih edilerek genel bir eleştiri yazmış. Ki bencede genel kanı da bu yönde.
Amacım kimsenin avukatlığını yapmak değil. Doğruya doğru demek sadece.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bende zaten onu demek istedim, ...

" iyi miyi varsa alinmasin sözüme, fakat iyi miyide görümüyor gözüme " ... !!!

Fakat $uda bilinmeliki, ...

Bu ku$lar birkere hastalandiklari vakit zor toparlarlar, ... ne yazikki durum bu !!!
Yine diyorum bikmadan :
Hastaligi tedavi etmektense saglikli tutmayi hedefleyin !!!

Hekim olan bile konu ku$un hangisi olur ise olsun, ku$u eger durumu ciddi ise kurtaramaz !!!
Anca sirtindan para kazanir !!!

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Kimi tenzih etmiş ya, hakaret etmek için konu açmışlar, arkadaşlar konu bir amaç uğruna açılır, ya bir şey satarsın, ya yardım istersin, ya bir şey alacak olursun ama benim anlamadığım bu konuyu açmanızda ki amaç ne??? BİRİ BANA BUNU AÇIKLAYABİLİR Mİ??? NEREYE VARILACAK BU KONUYLA, KONUYU AÇAN ARKADAŞIN BEKLENTİSİ NE ?

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kimi sanemi tapmak icin yapar, kimiside ta$a tutmak icin, ...

Sanem Put`tur, ...

Tenzih ettigimi belirttim, hemde edebiyat türkcesiyle degil, dilimin ve elmin döndügünce, ho$ görün okadarda artik, fakat dost aci söyler lafini duymiyanda cok belliki, ... gurbetciyiz málum, ...

Ve ben kendim icin 4 ya$imdan bunyana bunlara baktim diyorsam, 4 ya$inda ku$ tedavi ettim`mi dedim $imdi ??? confusedtw

I$i ehline yaptirmakta fayda vardir, herzaman ve her hususta, fakat masa ba$inda veya öyle kolay kolayda degil bu kasap i$leri, ... ve emnimki, emekliliginiz yana$tikca, belki o zaman iyi bir vetrener olursunuz in$allah, ve i$te o zaman birikimlerinizi talebe ettiklerinize aktarabilirseniz ne mutlu size !

Neyse, ... arkada$ belliki vetrener ve yazianlar zoruna gitti, ... ve vetrenere giden gider, gitmiyende gitmez, o kadar basit !  ;)

Beni beklerseniz cok beklersiniz, ...  C:)

Herkese saglikli ku$lar dileklerimle !

Allah sizi aratmasinda, sizin elinize dü$ürmesinde ! ( Amin demek herkesin kendine kalmi$ )  :-[

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...