Muhabbet Ku$uyla veya herhangi diger 1 Ku$ ile bu " Kasaplarin " yanina varildiginda onlarin hesabi " akmasada damliyor " misalidir !!!
Bunuda ASLA unutmayin !!!
Hastalik olabilir, fakat hastaligi tedavi etmektense, önlemekten yanayim !!!
Nasilmi ???
Ku$a bizim istedigimiz gibi kurlar yaparak degilde, ku$un gercekten ihtiyac duydugu besinlerle besliyerek !!!
Tüg dönemi icin ayri, bunun öncesinde ayri, sonrasinda ayri, ... ve tüg dönemi cok zor bir dönemdir !!!
Bu dönemi hafife alan yanli$ yapar !!!
Yavru alma dönemi ayri, bunuda yine òncesi ayri, sonrasi yine ayri, ...
Ve gelelim verilen " agir " ilaclara, ...
Baytrill büyük ba$ ilacidir, ve Muhabbet ku$una yaramaz !!!
Damla olarak verilsede zarari kesinlikle yararindan büyüktür !!!
Ortam, ko$ullar, havalandirma gibi bir kac etken cok mühim konularidir, ... ve anlat anlat bitmezde, ... ve ülkemiz cok sicak oldugundan iklimide göze almaliyiz, ... cünkü saniye saniye aldigimiz nefesde tam anlamiya iyice burundan geliyor ise, bunu nasil olumlu bir hále getirebiliriz diye dü$ünmemiz gerek, ...
Almanlarin güzel 1 sözü geldi aklima konu iklim olunca, ...
Soguk aylarda kimi insan toplumda tir tir titrerken ve bu durumdan $ikáyetci olurken, ... ayni ortamda ü$ümiyen insanlar $öyle derler, ... :
" Kötü hava diye bir$ey yoktur, ... sade yanli$ ve kötü elbiseler ve giyecekler vardir, ... " bye
rotfl
Benim ku$lar eksi 40 dereceye kadar dayaniklidirlar !
Eksi 35 leri kendim ya$adim ve o zamanlar dahi 1 ku$ vermedim !!!
Málum, benim ku$lar 12 di$arda, ... ve hayat veren güne$in altinda daima, ... gerci o kadar güne$ görmesek bile, ... buda bizim derdimiz olsun, ... oda dertse artik, ...
Yumurtada yatan ku$lar haric banyo imkáni verilir ve ku$lar kendilerini ku$ yapan tüglerini ve kanatlarini bakimdan ve temizlikten gecirebilirler, ...
Konu cok geni$ ve herkes az cok haklida olur, ... tarti$ma degil, isti$are herzaman iyidir ve akil aklidan hep üstündür, ... orta yolu bulmak marifetdir, meseledir, ... ve hastaliklar bu $irin yaratiklarda kendini iyice ilerlemi$ken anca belli eder ne yazikki, ... o yüzden yine diyorum, ... tedavi etmektense ve zehir olan ilaci ilac niyetine yutmaktan ve yutturmaktansa, ku$larimizi güclü ve dinc tutmaya caba sarf etmenizi öneririm !
Temizligi abartmayin, her$eyi yesin diyerek vermeyin, ucabilmelerini saglayin ve onlar keyifli olurlar ise, emin olun, sizinde keyfinize diyecek olmaz !!!
Deneyin ve görün
Onlar ve bunlardir ku$lari hasta edenler, ... hep tüketime dayali ve cebinizdeki parayi nasil aliriz hesabiyla yapilan kampanyalar ve reklamlar vesayre, ... oysaki ku$un sade ucmaya, yeme, suya, vitaminlere, minarellere ve calsiyuma ihtiyac duyar !!!
Gerisi palavra ve sadece sizleri soyma giri$imleridir, ...
Akmasada damliyor misali, ... :
Dü$ünüp bunu ve bazi durumlari sorgulamakta herkesin kendine kalmi$, ...
Benim yanima gecen bir alman geldi yine, ... gerci hergün geiyorlarda, ... fakat bunu hikáyesi ilginc, ...
Adam 7 aylik 1 ku$a 5 ayda vetrener denilen kasapta toplam 1300 € para birakmi$ ve sonuc olarak ku$u sonunda ötenazi ile kurtarmi$lar tüm izdiraplardan, ...
Bende adama dedimki, ... adam seni iyice yolmu$ af buyrun, ... ve senin gibi hayvanseveler oldukca bende ke$ke vetrener olsaydim demek isterim herzman, ...
Adam ku$u iyi niyetinden dolayi her$eyle doldurmu$, ... ye babam ye misali, ... heveside var afacani rahat ettirmekte, ... fakat fatura hem agir oldu, hemde belki 20 ya$ina girebilecek bir canli, ya$adigi demiyelimde, can cektigi kisa ya$ami anca ve anca 7 ay sürdü, ... ve gökten 1 yildiz daha kaydi, ...
Konuyu burda kendim icin sonlandirarak hepinizi Allah` a ( C.C. ) emanet ediyorum !
Yoksa konu, konu icinde yeni konu ve laf lafi acacak
Kuscu - Murat