Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Ben konuyu ilk gününden beri biliyorum. Ancak gerçekten yardımcı olabilecek insanlar yorum yapabilsin diye yorum yapmamıştım. Ünal hocamın da dediği gibi kuşu stresten uzak tutun. 2 tip tüy yolma var genelde gözlenen. Birincisi fiziksel sorunlar yani bit pire tarzı kuşun kendini yolmasına teşvik edecek. İkincisi ise psikolojik stres kaynaklı. İkinci tip stres kaynaklı tüy yolmalar kalıcı bile olabiliyor. Kuşun durumu baya ileri düzey. İnşallah hala hayattadır. Hani kimse yorum yapmadığı ve muhtemelen de net bir tedavisi olmadığı için öneri bir tedavi yöntemi söyleyeceğim. İnsanların da sakinleşmek için kullandığı çaylar var Kantaron çayı, oğulotu çayı ve papatya çayı bu çayların içerdiği maddelerden bazıları antidepresan etkisi yapıyor. Hani pek denenmiş bir şey değil herkese de tavsiye edilecek bir şey değil zaten. Ancak eğer sorunu hiç bir şekilde çözemezseniz ve kuşun durumu kötüye giderse suluğun yarısı soğutulmuş bitki çayı yarısı normal su olacak şekilde 30 gün kadar uygulamayı deneyin derim. Bu süreçte kuşu yalnız başına yuvalıksız bir kafeste ancak diğer kuşları görebileceği bir konumda tutun. Yani bi bakın başka yapabileceğiniz bir şey kalmazsa belki doğal bir yöntem olarak kuşu sakinleştirir ve kırabilirsiniz bu alışkanlığı.