Üretim Dolabı Maliyeti ?

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
Arkadaşlar Üretim Dolabı Yapacağım ama Ne Kadar Maliyeti Oluyor Box tipi gibi birşeyler Ne Kadar Maliyeti Olur Yardımcı Olursanız Sevinirim

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
selam ben 5 katlı 10 gözlü 48*40 ölçülerinde dolapları adet fiyatını 225tl ye mal ettim ama malzemeyi kendim aldım sadece işçilik verdim piyasada 4 katlılara 250 tl istiyolar.

Murat TÜRK

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRK
Ali Bey dolaplarınız için hangi malzemeyi kullandınız fotoğraflarını paylaşmanız mümkün mü? Fikir vermesi açısından.

tossbaa

Üyemiz
Malzeme olarak kolay temizlenmesi açısından Plastik öneriyorlar ama ben ahsap taraftariyim.

Ama sorulmasi gereken birkaç soru var aslında

1) MDF - ham sunta - suntalam - kontraplak
2) boyali malzemeler kusa zarar veririmi cila boya gibi seyler

Simdilik bunlar yukaridaki hangi malzemeden yapilirsa hem maliyet az olur hemde sağlikli olur...

Boya konusndada cila yafa boyadan kusa zarari olan varmidir....

tebessum01

Üyemiz
Adı
ERCÜMENT
Soyadı
KIZILTOPRAK
Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:
Malzeme olarak kolay temizlenmesi açısından Plastik öneriyorlar ama ben ahsap taraftariyim.

Ama sorulmasi gereken birkaç soru var aslında

1) MDF - ham sunta - suntalam - kontraplak
2) boyali malzemeler kusa zarar veririmi cila boya gibi seyler

Simdilik bunlar yukaridaki hangi malzemeden yapilirsa hem maliyet az olur hemde sağlikli olur...

Boya konusndada cila yafa boyadan kusa zarari olan varmidir....

guzel bır konuya degınmıssınız. ahşapda bit vb. pvc  kullananlar da bu durum nasıl.ahşap sıcaklık konusunda pvc den daha saglıklı montaj dan sonra ahap boysı yapsak mantıklı gelıyor ama  bu konuda tecrubelı olan arkdşlar cvp yazarsa sevınırım bende box sıstemı gecıyor .fkt bır turlu kararveremıyorum  ahşap da bit vb haşereler sıkıntı lur dıye pvc daha mantılı gelıyor ama oda dogal ortam ve sıcaklık acısından nasıl

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
Murat TÜRK' Alıntı:
Ali Bey dolaplarınız için hangi malzemeyi kullandınız fotoğraflarını paylaşmanız mümkün mü? Fikir vermesi açısından.
12mm ham medefeden yaptırdım fotoğrafları üreticiler kısmında 1 ayda kurduğum üretimhanem başlıklı açılan konudan bakabilirsiniz

tossbaa

Üyemiz
Ali ÜNAL' Alıntı:
12mm ham medefeden yaptırdım fotoğrafları üreticiler kısmında 1 ayda kurduğum üretimhanem başlıklı açılan konudan bakabilirsiniz

Masallah kardesim hemgenis hemde temiz bir yer Allah biliyor ya cok beğendim...

Peki Ali kardeşim senin bu kafesler 8 li yanilmiyorsam... Peki 1 tane 8 linin sana maliyeti ne oldu..... Eger fiyatlari ayni ise sunta olacagina mdf olur 12 mm yeterli görünüyor...

1 tanesini Sen kaça malettin
Eğer birine yaptırdiysan bizde maliyet uygunsa dusinelim....

Allahım nazardan saklasın...
Sana bop üretimler....

tossbaa

Üyemiz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
NASIL KAÇ ADET YAPTIRACAKSAN ALİ AYDIN VAR SİTEDE SLM
Kemal kardeşim seni görmek güzel...

Şimdi şöyle...

Ben inşallah çatı katımı kapatmaya başladım izolasyon biter bitmez kafeslere sıra gelecek..

Ben yapayim diyorum plakası 60 tl den ham mdf buluyorum buda 120 tl 2 plaka demek diget seylerde eklenince 150 desek zaten kesilmis biçilmişi 225 tl...

Tabi  bu kadar ugrasmaktansa haziri her zaman iyidir...

Bize maliyet konusnda masrafli olmayacak bisey lazimm 1000 lira maastan para kalmadi onun icin minimum maliyet.....

Selam ve dua ile..

seneruzun

Üyemiz
Adı
ŞENER
Soyadı
UZUNOĞLU
slm
minimum maliyet arkadaşında söylediği gibi 200-250 TL arası,
12 mm mdf
ortada yuvalıklarıyla 40-50 ön telleriyle birlikte eger ahşaptan yapacaksan bunun aşağısına düşemezsin ki bunun içinde işçilik yok.

tel çift kapılı üretim kafesleri galiba bütçenize daha uygun olur.

tossbaa

Üyemiz
Kemal kardesim ben Ali Aydın'in kafesine baktim bitane ilani var abi hizi aşar... 490 tl yazmis...

Eyvallah elinin emegidir hakediyodur ama bizi aşar...

Neyse bakicaz basimizin caresine...

Allaha emanet....

djduygulu

Üyemiz
Adı
Hayri
Soyadı
SİM
Yardımlarınız İçin Teşekkürler , Bişeyler Yapmaya Çalışacağız Artık.

Herkeze Hayırlı Üretimler

Abdullah sökücü

Yeni Üyemiz
Selam elin yatkınsa kendin yapabilirsin.Çevrende kesim ve ebatlama yapan, orman ürünleri firmaları varsa istediğin ölçüde kestirebilirsin.Geriye vidalamak kalır.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
arkadaşlar ben suntalem kullanarak 4 kat 8 göz 36 yq 44 1 tabakadan 18 göz yaptım kutlukları ayrı çamdan yaptırdım tavaları galvaniz ve bu verdim fiyata kesme ve suntalemlerin bantlaması dahil fiyatı 150 tl ye mal ettim işçiliği ben ve ortağım yaptı saygılar