Üretim Hanede ısı yöntemi yeni

askay

Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
AK
Merhabalar

Evimin kömürlüğünü sonunda bozdum binanın en altında olan kömürlüğümüz arkadan bahçeye acılan bir yapısı var havalandırma için hıc bır sorunu yok

Salma şeklinde 1,5mx1.5m yerden de ortalama 1.5 m yukseklıkte komurlugun dip tarafını komple salma yaptım.Üretim amaç değil yavru büyütmek ve eş tutturmak amaçlı.

Asıl Konu
Burda ısıyı stabil tutmak için birçok yol ve site sayesinde birçok açılan konuları okudum en son bi arkadaşım ilginç gelen bir  yol gösterdi bende hemen ustalara sizlere sormak istedim coğunluk olabılır derse hemen çalışmalara başlayacağım
Kendisi elektirikli battaniye telleri ile kuluçka makinası yaptıgını başarılı olduğunu banada böyle bir şey yapabilecegımızı belırttı.

Projesi;
Salmanın altına yerlere serilen kalın muşamba üzerine aliminyum folyo üzerine elektrikli battaniye teli üzerine tekrar folyo en üstede ince elenmiş kum sayesinde ısıyı stabıl tutacağım belirtti hemen bi araştırma yaptım
100m. battaniye teli oratlama en üst seviyede 100w ampule esıt elektrık yakıyo orası guzel zaman sayacındanda 3 saatte bir veya ısıya gore ayarlayıp çalışmasını sağlayabilirim.

Konu hakkında yaromlarınızı rica ederim.
Teşekkürler

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
salmada olabilirse süper olur
arkadaşına bir sorarmısın kafesler için ne yapabiliriz ben çok araştırdım olay duygusallığa bağlanıyor  :D

seni anlattığın olay bana mantıklı geldi ancak elektirik kaçağı felan olmasın sonuşta muhabbet kuşları kemirmeyi seven hayvanlar arada belli bir boşluk yapsan daha iyi olur birde ona oda termostatı bağlarsan ısıyı dengede tubilirsin gibi geliyor ama elektirikten anlıyan ustalarım sana daha iyi yardımcı olabilir

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Sayın aksay, söyledikleriniz mantıksız değil. Problemler şunlar olabilir. Fazla ısınma problemi, kaçak problemi, su alma problemi. Ama ben olsam bunlardan önlemimi aldıktan sonra denerdim. Teorikte olan bazı şeyler pratikle uyuşmayabiliryor. Denemenizde ve gözlemlerinizi aktarmanızda yarar vardır diye düşünüyorum.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
bunlarla hiç uğramayın derim. En önemli sorun kuşların kemirme eğilimi bunu çözemeyeceğimizi sanıyorum . Birde yerden ısıtma şekli yerdeki mikropları ve tozları devamlı yukarı kaldıracaktır buda kuşlarda hastalığa neden olur en önemlisi astım yapar düşüncesindeyim .

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Sayın aksay, söyledikleriniz mantıksız değil. Problemler şunlar olabilir. Fazla ısınma problemi, kaçak problemi, su alma problemi. Ama ben olsam bunlardan önlemimi aldıktan sonra denerdim. Teorikte olan bazı şeyler pratikle uyuşmayabiliryor. Denemenizde ve gözlemlerinizi aktarmanızda yarar vardır diye düşünüyorum.
Mehmet beye katılıyorum

askay

Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
AK
enginersin' Alıntı:
salmada olabilirse süper olur
arkadaşına bir sorarmısın kafesler için ne yapabiliriz ben çok araştırdım olay duygusallığa bağlanıyor  :D

seni anlattığın olay bana mantıklı geldi ancak elektirik kaçağı felan olmasın sonuşta muhabbet kuşları kemirmeyi seven hayvanlar arada belli bir boşluk yapsan daha iyi olur birde ona oda termostatı bağlarsan ısıyı dengede tubilirsin gibi geliyor ama elektirikten anlıyan ustalarım sana daha iyi yardımcı olabilir
Merhabalar
Kafestede ozellıkle ahsap olan kafeste tablanın alt kısmına gergin olacak ve tablanın hareketını kısıtlamaycak sekılde yıne elektrıklı battaniye TELİ gerdilip kullanılabılır helekı katlı salmalarda mukemmel olur gıbıme gelıyor.
Kacak için kaçak akım rölesi 6A sigorta ile eun ufak elektirk kacağını kontrol altına albiliriz.sigorta en ufak olaydan atar ve sorun kalmaz ayrıca elektrıklı battanıyelerın ısı ayar dugmesınden yarar kontrolu de yapılabılır.
Saygılarımla

askay

Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
AK
Merhabalar

Elektirk kaçak veya kuşlara kemirmeden dolayı zarar vermesi olayını kaçak akım rolesi ve ufak bi sigorta ile hallederim o sorun değil tabi tam olay ramduman verene dek sık sık kontrol etmekte fayda var.

Isı kontrolü ısı termıklerı var digital olanı var elimde ya onu kaullanacağım +5 -5 toleranslı 20 derecede duracak 15-16 derecede devreye girecek şekilde veya istendiğiniz aralıgı verebilirsiniz yada en basiti yine elektirkli battaniyenin ısı ayar düğmesi kullanılabilir.

Ayrıca sn kinzavas'ın dediği sorun
(Birde yerden ısıtma şekli yerdeki mikropları ve tozları devamlı yukarı kaldıracaktır buda kuşlarda hastalığa neden olur en önemlisi astım yapar düşüncesindeyim).

Yuarıdaki olay gercekleşirse sağ ve sol duvar komfoardların arasına olmak şartı ile monte edilebilir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yalnız böyle bir kuluçka makinesi yapmak zor görünüyor bana. Devamlı 37 derecelik sıcaklığı sağlayacak sistem kolay değil. Bu işin uzmanları bile onlarca çeşitli yol araştırıyorlar. Böylesi basit bir yöntemi gözden kaçırmazlardı herhalde

askay

Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
AK
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yalnız böyle bir kuluçka makinesi yapmak zor görünüyor bana. Devamlı 37 derecelik sıcaklığı sağlayacak sistem kolay değil. Bu işin uzmanları bile onlarca çeşitli yol araştırıyorlar. Böylesi basit bir yöntemi gözden kaçırmazlardı herhalde
Şahin Bey haklı olabilirsiniz ama bizim yaptığımız profesyonelce değil tabiki üstelik DIY çalışmaları içerisinde en basiti olanı idi cevirme olayını el ile ortalama 3-4 satte bir yapmak şartı ile motor da takılmamıştır.
Sonuç başarıya bakılırsa bıldırcın yumurtaları üzerinde tam başarı denmese bile 10 yumurtadan 5 tane civciv çıkmıştı daha sonra yaşatamadı ama olsun cihaz %50 başarılı çalışmıştı.

% 50 diyorum kendi kümesimizden olmadığından diğer 5 yumurtada dölsüz olma ihtimali çünkü ayrı kümeslerden toplama 10 yumurta idi  bunu hesaba katarsak başarı %100 e bulabilir.
Saygılarımla

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Şahin bey kuluçka makinesi degil olay salma kafese yapmak istiyor bu sistemi ama bence olmaz çünkü ısı sürekli sabit bir yerden gelecek bu kuşlara zarar verebilir yani ısı kuşlara uzak bir yerde olmalı ısı üretimhaneye yayılmalı diye düşünüyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Başarılı olsa bile sizinde dediğiniz gibi yavruları yaşatmak sorun olacaktır. Avrupada yavru besleme aparatları ile yavruları kurtarabiliyorlar. Ama bizim ülkemizde halen yavrulara uygun bir besleme aparatı geliştirilemedi.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bu elektronik termostat, anten ucundaki transistörle ölçüm yapıyor ve çok hassas. Alçak ve yüksek sıcaklık olarak 2 adet rölesi mevcut. Bu tür bir termostat kullanılabilir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
askay' Alıntı:
Merhabalar

Evimin kömürlüğünü sonunda bozdum binanın en altında olan kömürlüğümüz arkadan bahçeye acılan bir yapısı var havalandırma için hıc bır sorunu yok

Salma şeklinde 1,5mx1.5m yerden de ortalama 1.5 m yukseklıkte komurlugun dip tarafını komple salma yaptım.Üretim amaç değil yavru büyütmek ve eş tutturmak amaçlı.

Asıl Konu
Burda ısıyı stabil tutmak için birçok yol ve site sayesinde birçok açılan konuları okudum en son bi arkadaşım ilginç gelen bir  yol gösterdi bende hemen ustalara sizlere sormak istedim coğunluk olabılır derse hemen çalışmalara başlayacağım
Kendisi elektirikli battaniye telleri ile kuluçka makinası yaptıgını başarılı olduğunu banada böyle bir şey yapabilecegımızı belırttı.

Projesi;
Salmanın altına yerlere serilen kalın muşamba üzerine aliminyum folyo üzerine elektrikli battaniye teli üzerine tekrar folyo en üstede ince elenmiş kum sayesinde ısıyı stabıl tutacağım belirtti hemen bi araştırma yaptım
100m. battaniye teli oratlama en üst seviyede 100w ampule esıt elektrık yakıyo orası guzel zaman sayacındanda 3 saatte bir veya ısıya gore ayarlayıp çalışmasını sağlayabilirim.

Konu hakkında yaromlarınızı rica ederim.
Teşekkürler
Engin bey yazıda kuluçka makinesindende bahsedildiğ için bende düşüncelerimi söyledim. Aynı zamanda sizin dediklerinizede katılıyorum. Kuşların bulunduğu ortamda bir hava akımı gerçekleşse bile kuşlar çok çabuk hasta olacaklardır

askay

Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
AK
Projemi tamamlayıp sizlerin beğenisine sunmak amaçlı ilk siparişlerimi verdim

Elektrikli battaniye teli umdugumdan uyguna geldi 120m.ortalama 30 lıra felan tutuyor ama şu bilgi doğru ısıyı bir yönden vermeyeceğim kuşlara uzak tavan az sargılı salma önüne az sargılı kömürlüğün etrafına yoğun sargı seklınde uygulaycağım,

Dört tarafada bir tane termometre ısıyı kontrol edecegım tabıı bunlar mubişler konmadan önce boş haldeyken olacak,

Uygulama bittikten sonra olumlu olumsuz taraflarını resimlerle beğeninize sunacağım

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
pek ala bu dediğin sistemi bir kap gibi birşeyin içinde yapsanda salma altına değilde salmanın dışında bir yerlere koysan oradan bulunduğun ortamı ısıtsa küçük bir yerden bahsediyorsunuz sanırım o şekilde ısıtma olsa daha iyi olazmı ben hala kuşların kemirme veya ıslanarak elektirik kaçağı konusuna takılı kaldım sigorta demişsiniz ama genede güvenemedim bakalım inşallah iyi bişiler çıkartırsınız

askay

Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
AK
Merhabalar

Fare konusunda bir problemim yok ama toz konusunda inşallah başım ağrımaz ama ağrıyacak gibide duruyor.
Diğer taraftan bakarsak başka yere yapma gibi bir şansım yok yada onlar için ayrı bir kiralık mekan edinmem lazım oda şu an için çok mümkün değil çünkü hobi olarak yapıyorum ticarettini yapmıyorum

Yani yer olarak başa şansım yok gibi,

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BENİMDE BETONERME KÖMÜRLÜKTEYDİ RUTUBET YAPTI DÜKKAN TUTTUM TAŞIDIM DAHA HALA ESKİ KÜMESTEN KALAN SORUNLARLA UĞRAŞIYORUM

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
askay' Alıntı:
Merhabalar

Fare konusunda bir problemim yok ama toz konusunda inşallah başım ağrımaz ama ağrıyacak gibide duruyor.
Diğer taraftan bakarsak başka yere yapma gibi bir şansım yok yada onlar için ayrı bir kiralık mekan edinmem lazım oda şu an için çok mümkün değil çünkü hobi olarak yapıyorum ticarettini yapmıyorum

Yani yer olarak başa şansım yok gibi,
Toz olayını yok edecek unsurlar düşünmelisiniz. Bulundukları zemini muşamba ile kaplayabilirsiniz.