üretim için çifthane yapımı hakkında

izzetarslan

Üyemiz
Adı
İZZET
Soyadı
ARSLAN

üretim yapan arkadaşlar için çifthane yapımı hakkında kendi kullandığım ölçüler
ile bilgilerimi paylaşmak isterim. elinden gelen arkadaşlar için kolaylık olsun. ilk önce belirtmek istediğim yaptığım gözler 2 göz olcak şekilde birleştirilmiş ve ona göre ölçülendirilmiştir.
  çifthanelerde 12mm ham mdf kullandım.arkaları ve çekmeceleri için 3mm arkalık kullandım.

1 adet 2 gözlü çifthane için gerekli ölçüler:
2 adet 36*46 cm      öntel
2 adet 80*35 cm      (12mm ham mdf)  yan dik bölmeler için
3 adet 47*35 cm      (12mm ham mdf)  ortaya yatay bölmeler için
2 adet 46,5*35 cm    (3mm arkalık)        çekmeceler için
1 adet  80*49,5 cm  (3mm arkalık)        dolabın arkası için
ve çekmecelerin etrafına kullanılan çıtalar
ilk öncelik olarak yana kullandığım mdflere (80*35) teller ile ölçülendirerek delikler açılır.(not:teller ölçülendirilirken altta çekmece için pay bırakılmalıdır yaklaşık 1,5-2cm kadar)
sonra ilk yan (80*35)  bölmenin üzerine yatay mdfler (47*35) vidalar ile sabitlenir (ilk sabitlemede çivi ile sabitleyebilirsiniz ondan sonra vida ile sağlamlaştırılır) sonra teller yerleştirilir.sonra diğer yan mdf (80*35) üzerine yerleştirilir.öntel deliklere tam oturtulduktan sonra diğer mdf (80*35) sabitlenir. sonra arkalık monte edilir.ben aralarda parazit oluşumunu engellemek
için birleşim noktalarına ağaç tutkalı sürüyorum.sonra çekmece için kullanılacak (46,5*35) 3mm arkalığın çıtaları çakılır. ondan sonra isteğe göre değişik ölçülerde kullanıcağınız yuvalıkları önteldeki kapıya takıp kullanabilirsiniz.yuvalık seçiminde arkadan kapılı seçerseniz yuvalık kontrollerinde zorluk yaşamazsınız :).

12 mm ham mdf fiyatı 183*366  75 tl  kesim için 1 tabaka kesim ücreti 10 tl  alıyorlar bir tabakadan 10 adet 80*35    20 adet  47*35 çıkıyor

3 mm arkalık fiyatı    13  tl      2 adet 3 mm arkalık yeterli oluyor bunu falçatayla veya    testere ile kesmek çok kolay
    yuvalık fiyatlarıda sizin seçeceğiniz malzemeye göre değişecektir

not: verdiğim ölçüler kendi kullandığım ölçülerdir.verdiğim fiyatlarda benim 3 ay önceki çifthane yapımında  malzemeleri aldığım fiyatlardır. bölgelere göre fiyatta değişiklik olabilir. 

Mehmet HANÇER

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Hançer
Ben şunu anlamadım. Fiyat olarak 75+10+13 = 98 TL yapıyor. Bu fiyata kaç çift için kafes yapmış olduk. Resimde 12 haneli kafesin yapımı içinmi giden bu

izzetarslan

Üyemiz
Adı
İZZET
Soyadı
ARSLAN
Mehmet HANÇER' Alıntı:
Ben şunu anlamadım. Fiyat olarak 75+10+13 = 98 TL yapıyor. Bu fiyata kaç çift için kafes yapmış olduk. Resimde 12 haneli kafesin yapımı içinmi giden bu
  usta bu rakamlar yuvalık tel suluk yemlik hariç fiyatlar onlar dahil maliyet aşağıdaki gibidir
1 tabaka mdf  75 tl kesim için 10 tl  toplam 85tl 5 tane 2 li göz çıkıyor
  arkalık ve çekmeceler için  2 tane arkalık  26 tl
çıtalar için 25 tl
yuvalıklar adeti  5tl den olsa  10 adet yuvalık 50 tl
10 adet 36*46 öntel  30tl 
son olarak yemlik ve suluklarada 15 tl say
10 göz ü yaklaşık bu maliyetler