izzetarslan
Üyemiz

üretim yapan arkadaşlar için çifthane yapımı hakkında kendi kullandığım ölçüler
ile bilgilerimi paylaşmak isterim. elinden gelen arkadaşlar için kolaylık olsun. ilk önce belirtmek istediğim yaptığım gözler 2 göz olcak şekilde birleştirilmiş ve ona göre ölçülendirilmiştir.
çifthanelerde 12mm ham mdf kullandım.arkaları ve çekmeceleri için 3mm arkalık kullandım.
1 adet 2 gözlü çifthane için gerekli ölçüler:
2 adet 36*46 cm öntel
2 adet 80*35 cm (12mm ham mdf) yan dik bölmeler için
3 adet 47*35 cm (12mm ham mdf) ortaya yatay bölmeler için
2 adet 46,5*35 cm (3mm arkalık) çekmeceler için
1 adet 80*49,5 cm (3mm arkalık) dolabın arkası için
ve çekmecelerin etrafına kullanılan çıtalar
ilk öncelik olarak yana kullandığım mdflere (80*35) teller ile ölçülendirerek delikler açılır.(not:teller ölçülendirilirken altta çekmece için pay bırakılmalıdır yaklaşık 1,5-2cm kadar)
sonra ilk yan (80*35) bölmenin üzerine yatay mdfler (47*35) vidalar ile sabitlenir (ilk sabitlemede çivi ile sabitleyebilirsiniz ondan sonra vida ile sağlamlaştırılır) sonra teller yerleştirilir.sonra diğer yan mdf (80*35) üzerine yerleştirilir.öntel deliklere tam oturtulduktan sonra diğer mdf (80*35) sabitlenir. sonra arkalık monte edilir.ben aralarda parazit oluşumunu engellemek
için birleşim noktalarına ağaç tutkalı sürüyorum.sonra çekmece için kullanılacak (46,5*35) 3mm arkalığın çıtaları çakılır. ondan sonra isteğe göre değişik ölçülerde kullanıcağınız yuvalıkları önteldeki kapıya takıp kullanabilirsiniz.yuvalık seçiminde arkadan kapılı seçerseniz yuvalık kontrollerinde zorluk yaşamazsınız
12 mm ham mdf fiyatı 183*366 75 tl kesim için 1 tabaka kesim ücreti 10 tl alıyorlar bir tabakadan 10 adet 80*35 20 adet 47*35 çıkıyor
3 mm arkalık fiyatı 13 tl 2 adet 3 mm arkalık yeterli oluyor bunu falçatayla veya testere ile kesmek çok kolay
yuvalık fiyatlarıda sizin seçeceğiniz malzemeye göre değişecektir
not: verdiğim ölçüler kendi kullandığım ölçülerdir.verdiğim fiyatlarda benim 3 ay önceki çifthane yapımında malzemeleri aldığım fiyatlardır. bölgelere göre fiyatta değişiklik olabilir.