Üretim tekniği nasıl olmalıdır?

serhat yayman

Yeni Üyemiz
Arkadaşlar;
15 kafesim var ve muhabbet üretmek istiyorum. Hazır çift mi almak! yoksa, 15 erkek 15 dişi alarak çift olmasını sağlamak! hangisi mantıklı, hangisi verimli ? Açıklayabilecek bir fikri olan var mı?

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
serhat yayman' Alıntı:
Arkadaşlar;
15 kafesim var ve muhabbet üretmek istiyorum. Hazır çift mi almak! yoksa, 15 erkek 15 dişi alarak çift olmasını sağlamak! hangisi mantıklı, hangisi verimli ? Açıklayabilecek bir fikri olan var mı?
Serhat kardeş öncelikle hoş geldin
Eğer 7-8 ay gibi  sabrınız varsa yavru kuşlar alıp üretim yapabilirsiniz
Yok ben bu kadar bekleyemem diyorsanız bildik,tanıdık güven duyabileceğiniz
Kişilerden üretime hazır veya damızlık altı diye tabir ettiğimiz 5-6 aylık kuşlar alıp üretime başlayabilirsiniz

serhat yayman

Yeni Üyemiz
Eyvallah Selahattin abi,
açıkçası fazla beklemek istemiyoruz.
bilirsiniz kuşlar çoçuğumuz gibi yavruları da torun gibi tatlı olur.
o nun için hazır eş bulabilmek daha mantıklı.
yönlendirmeniz için teşekkürler.
Saygılarımla

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ben yerinizde olsam kesinlikle 2_3 aylık yavrulardan başlardım anaç kuşların ne yapcağı belli olmaz uzun süre yumurtlamaya bilir yumurtlar yumurtaya yatmaz veya yavruya bakmaz çok başınız ağrır ben  kendi üretmiş olduğum kuşları 4 aylık olduklarında eşe atıyorum 1 hafta içinde yumurtlayan bile oluyor yavrudan başlayın bence

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
bencede kesinlikle yavrudan başlayın. onları üeretime hazırlayın ve bu dönemde kuşlar sizin bakımınıza alışırlar ve sorunsuz kuluçka dönemleri yaşarsınız

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Ahmet Tatlıpınar' Alıntı:
ben yerinizde olsam kesinlikle 2_3 aylık yavrulardan başlardım anaç kuşların ne yapcağı belli olmaz uzun süre yumurtlamaya bilir yumurtlar yumurtaya yatmaz veya yavruya bakmaz çok başınız ağrır ben  kendi üretmiş olduğum kuşları 4 aylık olduklarında eşe atıyorum 1 hafta içinde yumurtlayan bile oluyor yavrudan başlayın bence
ahmet abimize katılıyorum.işi garantiye almak için yavru kuş alın bencede..bende kendi yavrularımı eşe atıyorum salmalarda büyüttükten sonra daha sağlıklı oluyor..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
4*4 lük üretim yapacam diyorsanız 2-3 aylıklar bile fazla çünki kuşun tam yavru tüyünü atacağı zaman birde yer değişikliği yediğ yem içtiği su bile değişecek ve kuşun toparlanması uzayacak

yeme yeni düşmüş , yuvadan ineli 1 hafta olmuş yavruları alırsanız iyi bir bakımla 3-4-5  ayda zaten yavru alırsınız

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ömer ADAM' Alıntı:
4*4 lük üretim yapacam diyorsanız 2-3 aylıklar bile fazla çünki kuşun tam yavru tüyünü atacağı zaman birde yer değişikliği yediğ yem içtiği su bile değişecek ve kuşun toparlanması uzayacak

yeme yeni düşmüş , yuvadan ineli 1 hafta olmuş yavruları alırsanız iyi bir bakımla 3-4-5  ayda zaten yavru alırsınız
  katılıyorum

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Ömer ADAM' Alıntı:

+1

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Ömer ADAM' Alıntı:

+2

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yavru ile başlarsanız  istediğnizi elde etmiş olursunuz inşaAllah

s.erben

Uzman Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
erben
en güzel olanı yavrudan almaktır. ama ben herzaman şunu savunuyorum yavru kuşu en az 8-9 aylık olduktan sonra yani gelişimlerini tam olarak sağladıktan sonra eşe atmak hem daha uzun süre yavru alabililmeni hemde daha çok yavru alabilmeni sağlıyacağını düşünüyorum. Onun içinde eğer yavru olarak alacaksan kesinlikle çok sabırlı olman gerekir...