ÜRETİM YÖNTEMLERİ

calvus

Üyemiz
Merhabalar
Formu sürekli takip ediyorum ve fark ettimki her üreticinin kendine göre bir yöntemi var bazı arkadaşlarımız salmada bazı arkadaşlar box'larda bazı arkadaşlarda kafeslerde.
Benim merak ettiğim en iyi üretim yöntemi hangisidir.
Avantajları dezavantajları nelerdir.
İlginiz ve cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kardes mesela bende yeni baslıyorum 2 aylık 40 adet yerli yavru aldım.salmaya attım kusları bi besleme programı ayarladım. ve bu kusları eşe gelene kadar salmada besliycem.
mama vs vitamin takviyeleri.yaklasık 2 ay kadar besledikten sonrada salmadaki yavrular eşe gelince eş tutanları ayirip kafeslere koycam uygulayacagım yontem bu tsk

taner çınar

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
çınar
Ben her üçünüde kullanıyorum kafeslerim biraz ufak olduğu için yağlanma probleminden korkuyorum. Eğer yeni başlamayı ve kuşlar hakkında çok fazla bilgin yoksa salmayı tavsiye etmem. Aralarında katil kuşlar çıkan yavrulara zarar verebiliyor.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Bana göre önce kuşlar salmaya atılmalı, eşe düşünce en az 40*40*40 ölçülerindeki kafesde üretim yapmak daha iyi olacağını düşünüyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Her üreticinin kendi doğruları vardır. Bence burada yazılanlardan ziyade birebir ziyaret ederek elde ettiğin gözlemlerden kendi doğrularını belirlemen, kendine ve mevcut şartlarına uygun doğruları yakalamanın en iyi yöntem olacağını düşünüyorum.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Her üreticinin kendi doğruları vardır. Bence burada yazılanlardan ziyade birebir ziyaret ederek elde ettiğin gözlemlerden kendi doğrularını belirlemen, kendine ve mevcut şartlarına uygun doğruları yakalamanın en iyi yöntem olacağını düşünüyorum.
katılıyorum

E

elaziz2316

Guest
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
    +1

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
+1

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Arkadaşım kuşların kanı ve cinsi bu işle direk alakalı birşey bende yeni başladımsalma yapıyorum  ama yumurtlamaya sefte biri başladı diğeri yuvayı kıskanarak yumurtayı kırıyor 3 yumurta kaybettim  bu işler çok araştırarak deneme yanılma yolu ile yavaş yavaş oacak inşallah herkese başarılar slm en sonu kafes olacak galiba

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Boxlar temizliği en kolay olanlardır. ben olsam box seçerdim. Takdir sizin tabiki.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
kafes veya box'lar kuş davranışlarını çok rahat takip etmenizi sağlar.daha yeni başlayan arkadaşlar için en idealinin bu olduğu kanaatindeyim.mehmet beyin dediği gibi temizliklerinden tutunda,yemlerine mamalarına kadar.kafes veya box'da kuşunuzun yeterli beslenip beslenmediğini nelerden hoşlandığı eşlerin birbirleri ile iletişimini rahatlıkla takip edebilirsiniz.Salmalarda kalabalık sebebi ile ölümle sonuçlanan kavgalar yaşanabilir.yine yavruluklarla ilgili kavgalar olabilir.kıskanç yapıda olan kuşlar diğer yavruları öldürebilir.profesyonel değilseniz,hastalıkları takip edemezsiniz.salmada üretim yapmak tecrübe ve bilgi gerektirir.eğer yeterli bilgi ve tecrübeniz olduğuna inanıyorsanız salmalarda üretim yapmak yatırım maliyetlerini büyük ölçüde hafifletir.karar siz değerli arkadaşlarımındır
esenlikler dileklerimle