Üretimde ısı faktörü

BERK KIRCI

Üyemiz
Web sitesi
www.forumuhabbet.com
Arkadaşlar yeni evimizin çatısını üretim yapmak için kullanmayı düşünüyorum. Fakat şuan baya bi sıcak. fazla sıcak olması bir sıkıntı yaratırmı?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeşim sıcaktan kimseye zarar gelmez  alkisd alkisd alkisd alkisd

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
serkan abi öle deme sıcak iyide fakat kuş tüye girerse üretim sıkıntı olur ölebilir bile bunlarıda göz önüne alalım üstatlar daha iyi bilir .. 

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
sıcağı bırakında şimdi kış geliyor orayı nasıl ısıtırım onun derdine düşelim benimkide çatıda yazın 38 dereceyi görüyor üretimde sorun yok tek sorun kışın iyi ısıtmak ben yağlı radyatör kullanıyorum....

BERK KIRCI

Üyemiz
Web sitesi
www.forumuhabbet.com
bina yeni yapıldı izalasyon güzel kışın o kadar sorun yaşıyacağımı düşünmüyorum. Benim için önemli olan 35derece civarı oarası olurmu?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Berk KIRCI' Alıntı:
bina yeni yapıldı izalasyon güzel kışın o kadar sorun yaşıyacağımı düşünmüyorum. Benim için önemli olan 35derece civarı oarası olurmu?
hayır bende 38 dereceyi görüyorum sorun yok...
kışın 16 dereceyi düşmeyecek aşağı....

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
35 derece nem oranı iyi ayarlanmış ve havalandırma sistemi iyi ise fazla sıkıntı olmaz . Ama derece daha yukarılara çıktığında yuvanın içinin sıcaklığı fırın sıcaklığı gibi olur oysa verimli bir kuluçka için yumurtaların 37.5 derecenin üstündeki sıcaklılarda genelde fire vermeye başladığı gerçeği var 

memolducan

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ağır
ben geçen kışın 9 10 derecede sorunsuz yavru aldımki yazın o randumanı yakalayamadım! bence bu kuşlar sıcagı sevmiyor benim gördüğüm. saygılar.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Mehmet AĞIR' Alıntı:
ben geçen kışın 9 10 derecede sorunsuz yavru aldımki yazın o randumanı yakalayamadım! bence bu kuşlar sıcagı sevmiyor benim gördüğüm. saygılar.
ÜRETİMHANENİZDE 3 ANA HUSUS VARDIR DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BUNLARDAN
1- ISI ( 16 DERECE MİNİMUM ISI SEVİYESİ ) MAXİMUMSA 32 İLE 34 DERECE BU RAKAMLAR KULUÇKA DÖNEMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR YUMURTA YANİ EMBRİYO VE YENİ ÇIKAN YAVRU ÖLÜMLERİ BU ARALIKLAR DIŞINDA SIKLIKLA GÖRÜLÜR)
2- NEM
3- İYİ DEZENFEKTE EDEBİLMEK

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
muhabbet kuşları 9-10 derecede bile üreyebiliyorlar, önemli olan hava akımına kapılmamaları
sıcaklık ise 35 derece bu kuşlar için fazla, 35 derecede kuşlar eşe atılmamalı, dışarısı 35 ise yuvalık 36-37 derece olur buna
yumurtaların ve yavruların ve dişinin sıcaklığınıda katın kaç dereceye çıkar???..

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Bana göre verilen değerler genelleme. Yani her kuşta aynı olmuyor. tanıdığım bir kaç kişi yazın sıcaklarında soğutmaya gitmiyor kışın soğuklarında ısıtmaya gitmiyor. kuşlar o kadar alışmış ki şartlara hiç bi şekilde ne üretimi sorunlu nede kuşlar rahatsız. Bana sorarsanız alacağınız kuşlar yada oraya taşıyacağınız kuşlar ne faktörde yaşıyorsa o şartlara uyumlu olmaya çalışmalısınız.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Ayhan yağlı radyatörün masrafı nedir sana aylık ortalama? gunun hangi dönemleinde kac kez yakıyorsun  yani  kullanım  şekli??

Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
sıcağı bırakında şimdi kış geliyor orayı nasıl ısıtırım onun derdine düşelim benimkide çatıda yazın 38 dereceyi görüyor üretimde sorun yok tek sorun kışın iyi ısıtmak ben yağlı radyatör kullanıyorum....