Üretimde Kar Hesabı

herox4180

Yeni Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
Yılmaz
Büyük ihtimalle haftaya arkadaşımla beraber 80 tane yavru muhabbet kuşu alacağız.Üreticiler bu işte para yok diyorlar.Yani sevdiğim bir şey ama parada lazım.30 ÇİFT kuş için ayda ne kadar kazanırız?

torin_x

Takipçi Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
GÜZEL
30 takim tam calissa ve irkina gore dersek

30x3 yavru x ırk fiyati = kazanc

30 x yem masrafı= gider

kazanc - gider - diger giderler (su elektrik kira falan filan) = ? hesabın

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
İsmail GÜZEL' Alıntı:
30 takim tam calissa ve irkina gore dersek

30x3 yavru x ırk fiyati = kazanc

30 x yem masrafı= gider

kazanc - gider - diger giderler (su elektrik kira falan filan) = ? hesabın
+1

yalnız 4-5 ay da salma da kuşlar eş bekliycek , 2-3 ayda eşe gelmeyenlerle ugraşcaksınız uzun bi süre kar yok hocam araştırmalarıma göre :)

Tabi ki 30 çiftten 120 yavru alsanız 15tl den satsanız 1800 tl eder ki 2 ayda 1 kuluçka süresi tamamlanır. aylık 900 tl gibi bi rakam.. oda 15 tl den satarsanız. oda brüt kar net kar değil yani .

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
bu işe yalnız para kazanmak için başlıyorsanız bence hiç başlamayın derim bir gün eninde sonunda kuşlarla ilgilenmek yorucu gelir bırakırsınız bu işde başarı için kuşları sevmek şart  bir üretimhanenin tam rayına oturması için en az bir kış geçirmesi lazım buda nerden baksanız 1 sene demek 1 seneden önce para kazanmayı beklemeyin zaten siz başlamadan kazanç hesabına başlamışsınız yanlış bence

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Ahmet TATLIPINAR' Alıntı:
bu işe yalnız para kazanmak için başlıyorsanız bence hiç başlamayın derim bir gün eninde sonunda kuşlarla ilgilenmek yorucu gelir bırakırsınız bu işde başarı için kuşları sevmek şart  bir üretimhanenin tam rayına oturması için en az bir kış geçirmesi lazım buda nerden baksanız 1 sene demek 1 seneden önce para kazanmayı beklemeyin zaten siz başlamadan kazanç hesabına başlamışsınız yanlış bence

bence arkadaş çok mantıklı birşey sormuş biz zengin insanlar dğeiliz bi üretimhane masrafsız kurulmuyo elbette bunun masrafını çıkartabilcek mi düşünmesi lazım. .Girişimcilik araştırma bilinçli davranmayı gerektirir.. Parasını soran herkes sadece maddi düşünüyo sanıyorlar ama ben muhabbetkuşu hastasıyım buna ragmen üretimhane kurcaksam parasın ı da düşünürüm. öbür türlü hobi için yapcak olsma evimde 3-4 çift beslerim yeter ..

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
ha bugün ha  yarın derken 2 sene oldu metelik kazanamadım bu işten hep içerdeyim,ama bu güzel bir hobi tavsiye  ederim,para kazanmaya gelince çok bi para kazanılabileceğini düşünmüyorum bu hobiden,evdeki hesap çarşıya uymuyor.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Erhan ÖZGÜR' Alıntı:
ha bugün ha  yarın derken 2 sene oldu metelik kazanamadım bu işten hep içerdeyim,ama bu güzel bir hobi tavsiye  ederim,para kazanmaya gelince çok bi para kazanılabileceğini düşünmüyorum bu hobiden,evdeki hesap çarşıya uymuyor.

+1

Valla ev geniş balkonlu olcak kapattırcaksın .. orda 20 çift fln besliyceksin kira o fln o zaman hem hobi olarak kalır hemde bişiler kazanılır :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
20 dakika önce başka bir konudaki cevabımda da yazmıştım... bu işe başlarken elimde hesap makinası ile başladım ve sonradan ne kadar yanlış olduğunu tecrube edindim. Aktif olarak 2 yıldan fazla oldu üretim yapmaya başlayalı, ve belki de bir üretimhanenin başına gelebilecek herşey başıma gelmiştir. Tam kazanmaya başladım derken biryerden birşey çıkıyor ve kazanamıyorsunuz. Yani kuşlardan gelen hep kuşlara gidiyor. O yüzden 30 çiftle başlamak bir yönden hiç kimseye tavsiye etmem...acaip yanlış bir rakam. Ya hiç yapmayınyada en az 50 çiftle başlayın ve giderek büyütün. Gücünüz yoksa ortaklık kurmak da bazen işe yarayabilir...burada bir çok ortak üretimhane var ve çok başarılılar.

Bu işten para kazanılmıyor demek yanlış olur, elbet de öncelik hayvanları ve kuşları sevmek gerek, kazanmak ise en son plana atılmalı. Antalyada 1000 çift ve üzeri olan üretimhaneler var, bu kalibrede üretimhaneler para kazanıyor.

FatihZorlu

Üyemiz
Adı
Fatih A.
Soyadı
ZORLU
18 yavru aldım başlarken ya nasip dedim..para kazanırmıyım diye hiç düşünmedim.. kasım ayından beri ilkkez bi çiftim 3 yavru büyüttü.2sini hediye ettim 1 ini damızlık ayırdım..şimdi yuvalıklarda toplam 9 yavrum falan var nasipse büyüyecekler.sabır edersen bişeyler oluyor.çıkan 9 yavrudan 2-3 kendıme ayırıp gerisini hanıma(ortağıma :) ) bırakıcam ister satar ister hediye eder..

cocukluktan beri doğru dürüst yaşayamadığım  hayvan sevgimi gideriyorum.
maddi olarak kendimi toparlayınca çeşit arttırıcam amaç ticaretten öte hayvan sevgisi.

nasip olursa ilk hedeflerim arasında zebra ve cennet salmaları yapmak.7-8 er çift halinde

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
MAAŞALLAH KARDEŞ SEN BU İŞİ ÇÖZERSİN SİTEYİ VAR GÜCÜNLE ÇALIŞTIRIYORSUN DENEMEDEN GÖREMEZSİN NASIL HESAP YAPARSAN NE SÖYLESELER HEPSİ BOŞ DENEYECEK YAOACAK VE KARDA ZARARDA SANA KALMIŞ YOK BÖYLE İCAT BEN BU SİTEDE EN ÇOK ÇEŞİTLİ İŞ YAPAN BİRİYİM VE YAKLAŞIK BİR YILDIR İŞİM BU HERKESİN HESABI VARSAYIMDAN ÖTE DEĞİL VE BEN BÖYLE BİR İŞE RASTLAMADIM UZAY GEMİSİ BİLE KULLANSAN O BİLE BUNDAN BASİT KALIR SLMRAHİBİ VAR RAHİBESİ VAR PİSKOPATI VAR YALVARANI VAR İSHALİ VAR MANTARI VAR YUM ATAN VAR BAKANI VAR BAKIP PARÇALAYANI VAR UÇURANI VAR MAMAYI BEĞENENİ BEĞENMEYENİ YEM DAĞITANI DAĞITMAYANI FİRAR ADENİ ETMEYENİ DAHA YAZAYIMMI

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
üretim işi istikrar ister kar gözeterek bakan hayal kırıklığına uğrar  yıl boyunca bin üretirsin hayrı dokunmaz iki yılda 5 yavru üretirsin sana daha fazla getiri sağlar bir damar yakalarsın 3 senede koca kümes kurarsın bir kan sokarsın sışardan bütün üretimhaneni berbat edersin üretimi para için yapacaksan hiç başlamamanı tavsiye ederim ona ayıracağın paralara daha fazla getirecek işler yapabilirsin 80 adet kuş alacak olursan en uygun üretime uygun muhabbetlerden en az adetine 20 lira vereceksin 80 kuşun 1600 lira yapıyor 1600 liraya toptan bir mal alıp satmak daha karlıdır kolay gelsin.

torin_x

Takipçi Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
GÜZEL
Arkadaş sorduguna pisman oldu gibi. :) kendi sahsi fikrimi soylemek istiyorum isin hakkını verirsen sadece kus degil herseyde kazanilir. ama az ama cok buda o kisiye bagli.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
şöyle diyeyim girdiler önemli yoksa 1 kuşta kar getirir. sizin beklentiniz nedir o önemli. tuttuğunuz yerin kirası, ısıtması yada soğutması vs kuş sayınıza paralel olarak artmayacak yada azalmayacak dolayısıyla ne kadar kuş o kadar iyi. 30 çift kuş gerçekten verimliyse kar edebilirsiniz. ancak her şey beklendiği gibi olmuyor. beklentinizi düşük tutun hatta en minimuma indirin ki sonu hüsran olmasın. Kimisi yavrusunu öldürür.  kimisi boş yumurta yapar. eğer amacınız bu işten hayatınızı kazanmaksa daha profesyonelce yapmak, en az 100 çift ile başlayıp kardan ziyade çift sayısını arttırmak mantığıyla yapmanız gerekiyor.  Yoksa inanın bana haydan gelen huya gidiyor. Bakıyorum her önüne gelen üretimhane kuracağım diyor bizde onlardan biriydik bir zamanlar hiç hesapmakinasındaki gibi değil.  30 çiftim olsa 5 yavru verse şunu yapsa şöyle olsa şu kadar para kalır şu olur. öyle değil işte.. Artı açık konuşacağım 30 çiftten kazanacağınız parayı verdiğiniz emeğin 3te1iyle başka şekilde kazanabilirsiniz. her gün bok temizlemek o kadar kolay değil. bunu yapmazsanızda kendinize gol atar satacağım dediğiniz kuşları çöpe atarsınız.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
şöyle diyeyim girdiler önemli yoksa 1 kuşta kar getirir. sizin beklentiniz nedir o önemli. tuttuğunuz yerin kirası, ısıtması yada soğutması vs kuş sayınıza paralel olarak artmayacak yada azalmayacak dolayısıyla ne kadar kuş o kadar iyi. 30 çift kuş gerçekten verimliyse kar edebilirsiniz. ancak her şey beklendiği gibi olmuyor. beklentinizi düşük tutun hatta en minimuma indirin ki sonu hüsran olmasın. Kimisi yavrusunu öldürür.  kimisi boş yumurta yapar. eğer amacınız bu işten hayatınızı kazanmaksa daha profesyonelce yapmak, en az 100 çift ile başlayıp kardan ziyade çift sayısını arttırmak mantığıyla yapmanız gerekiyor.  Yoksa inanın bana haydan gelen huya gidiyor. Bakıyorum her önüne gelen üretimhane kuracağım diyor bizde onlardan biriydik bir zamanlar hiç hesapmakinasındaki gibi değil.  30 çiftim olsa 5 yavru verse şunu yapsa şöyle olsa şu kadar para kalır şu olur. öyle değil işte.. Artı açık konuşacağım 30 çiftten kazanacağınız parayı verdiğiniz emeğin 3te1iyle başka şekilde kazanabilirsiniz. her gün bok temizlemek o kadar kolay değil. bunu yapmazsanızda kendinize gol atar satacağım dediğiniz kuşları çöpe atarsınız.
çok güzel özetlemişsin ağzına sağlık

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Kimse yanlış anlamasın bu kuşların nezaman ne yapacağı belli değil yani kuşun poposundan MEDET umarsak yanarız ;D ;D :( :( :-X :-X

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Bence de hiç bulaşmayın yeteri kadar üretici var ve hiçbiri de hayatından memnun değil.

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
bence başla dene gör arkadaşım bu iş sana bağlı senin sabrın ve bekleyecek maddi gücün varsa kazanırsın inşallah
herkes kötülüyor abartıyor ama kimse bu işi bırakmıyor  :)
bence denemende fayda var