Üretimde verimi artrma

• Konbuyu başlatan fenerbahçeli
  • Başlangıç tarihi
F

fenerbahçeli

Guest
Ben amatör olarak 7 çiftle üretim yapıyorum acaba yumurtadan yavru çıkma oranını artırmak için hangi ilaçları tavsiye edersiniz .saygılar..

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
verimli bir üretim için ilaca hiç gerek yok.yapmanız gereken sağlıklı beslenme hijyen vede sabırlı olmaktır.bakım beslenme bölümünü iyice araştırırsanız.alacağınız cevabın kat kat fazlasına ulaşırsınız.sağlıklı üretimler.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
yumurta verimini artırmak için çeşitli ilaçlar mevcut ama bende size ilaç kullanmamanızı öneririm.dogal olan yemleri.kumu,maması,salatası yeşilliği ve temizliği......

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
MHBBET DELİSİ' Alıntı:
Ben amatör olarak 7 çiftle üretim yapıyorum acaba yumurtadan yavru çıkma oranını artırmak için hangi ilaçları tavsiye edersiniz .saygılar..
evit-s kullanabilirsin gerçekten işe yarıyor ;)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
MHBBET DELİSİ' Alıntı:
acaba yumurtadan yavru çıkma oranını artırmak için
  Ersan bey, "yumurtadan yavru çıkma oranı" derken döllü yumurtalardaki embriyoların canlılığını yitirmeden kabuğu kırabilmelerini mi kastettiniz ? 

Kazanacağınız verim; ortam şartlarının uygunluğuyla, yavruların sağlığı ilaçla değil dengeli/sağlıklı/eksiksiz beslenmeyle olacaktır..

F

fenerbahçeli

Guest
bi kaç çift 8 9 yumurtadan sadece 1 2 sini çıkarıyor diğerleri kuruyup kalıyorbundan bahsettim.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Damarı iyi olan bir ırkı yakalayabiliseniz verimide yakalamış olurunuz. Artık ben çiftleri dinlenmeye aldım her çiftin altında 4-7 arası yavru oluyor bakım tek başıma zor oluyor arkadaşlar kadar ilgilenemiyorum verim çok iyi dediğim gibi damarı iyi olan damızlıklar edinin...

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Ersan bey, "yumurtadan yavru çıkma oranı" derken döllü yumurtalardaki embriyoların canlılığını yitirmeden kabuğu kırabilmelerini mi kastettiniz ? 

Kazanacağınız verim; ortam şartlarının uygunluğuyla, yavruların sağlığı ilaçla değil dengeli/sağlıklı/eksiksiz beslenmeyle olacaktır..
;)    ;)    ;)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bunun için üstadlar kısaca belirtmiş  başka söze gerek yok selametle

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Serkan KUCCUK' Alıntı:
alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd
  serkan püf noktalarını söylemiş  evil_idea

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
MHBBET DELİSİ' Alıntı:
bi kaç çift 8 9 yumurtadan sadece 1 2 sini çıkarıyor diğerleri kuruyup kalıyor
  Ortamdaki ısı ve nem oranıyla ilgili olabilir. Embriyolar 37.5 derecenin üzerindeki ısılarda canlılığını yitirebiliyor. Bağıl nemin %60 olması önerilir zira düşük ve yüksek orandaki nem miktarıda embriyo için ölüm sebebidir.
  Yaz aylarında günlük ısı değerinin en yüksek olduğu saatler, ışıkları kapattığımız saatler olabiliyor. Karanlıkta Anne kuş yumurtaların üzerinden kalkamaz ısı yükselir, embriyo ölür.
  Ortam şartlarını iyileştirmeye çalışmanızı yahut yaz döneminde üretime ara vermenizi öneririm.

erenhan07

Uzman Üyemiz
Adı
ERDİNÇ
Soyadı
AYARTMAZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Ortamdaki ısı ve nem oranıyla ilgili olabilir. Embriyolar 37.5 derecenin üzerindeki ısılarda canlılığını yitirebiliyor. Bağıl nemin %60 olması önerilir zira düşük ve yüksek orandaki nem miktarıda embriyo için ölüm sebebidir.
  Yaz aylarında günlük ısı değerinin en yüksek olduğu saatler, ışıkları kapattığımız saatler olabiliyor. Karanlıkta Anne kuş yumurtaların üzerinden kalkamaz ısı yükselir, embriyo ölür.
  Ortam şartlarını iyileştirmeye çalışmanızı yahut yaz döneminde üretime ara vermenizi öneririm.
+1

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

yılmaz beye katılıyorum