Üretime Yeni Başlıyorum Yardım (şeref)

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
şeref' Alıntı:
slm ben muhabbet üretmek istiyorum ve 30 çift sipariş verdim peki tüm kuşlarımı aynı oda içerisinde serbest bırakacam sizce uygundurmudur yarmcı olabilirmisiniz

E

elaziz2316

Guest
    Şeref bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Temennim siparişini verdiğiniz kuşların yavru olmasıdır. Üretim işine yavru ile başlamak bu işin ALTIN KURALI' dır. Odanız fazla büyük değilse olabilir. Ya da 30 kuşa uygun bir salma da yapıp içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra anlaşmaya başlayan kuşlarınızı kafeslere ayırabilirsin (Eğer box sistemde üretim yapmayı planlıyorsan).

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
hoşgeldiniz. Eğer oda büyük değilse olabilir

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İsmail ODLUYURT' Alıntı:

Temennim siparişini verdiğiniz kuşların yavru olmasıdır. Üretim işine yavru ile başlamak bu işin ALTIN KURALI' dır. Odanız fazla büyük değilse olabilir. Ya da 30 kuşa uygun bir salma da yapıp içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra anlaşmaya başlayan kuşlarınızı kafeslere ayırabilirsin (Eğer box sistemde üretim yapmayı planlıyorsan).
+1

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
İsmail ODLUYURT' Alıntı:

+ 2

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
İsmail ODLUYURT' Alıntı:

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Öncelikle hayırlı uğurlu sağlıklı bol yavrulu üretimlere ermenizi diliyorum.Bence oda nın içine salarak yavru almayı planlıyorsanız bunun bütün ceremesini siz değil sattığınız kişi çekiyor bunu söyliyim.Çünkü ben 3 çiftimi o şekilde odada beslenen bir kişiden almıştım ama ne mamaya alışmak bildi ne insana hem çok korkak oluyorlar hem de yarın öbür gün sattığınız kişi tek kafeste eş atmak istediğinde hiç yanaşmıyor ve kolay kolay anlaşamıyorlar.Kendilerini yanlızlığa itiyorlar.Yanlış anlamayın lütfen amacım size ters gitmek falan değil.Belki sizinki böyle olmayabilir de ben sadece benim başıma geleni sizinle paylaşmak istedim.

metkuy

Uzman Üyemiz
İsmail ODLUYURT' Alıntı:

+1

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
MUTLAKA YAVRU ALARAK ÜRETİME ADIM ATMANIZI TAVSİYE EDERİM
VE SABIRLI OLMAYI AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN.
KOLAY GELSİN

şeref

Yeni Üyemiz
Adı
eyup
Soyadı
by
peki arkadaşlar ben 1 çift muhabbetten yıllık kaç adet yavru alabilirim ve ayrıca 30 çift olarak hesaplarsak bana ticari anlamda kazanç saglarmı çünkü ben bu işi hem severek kuşlarla zaman geçirmek ve ticari anlamda üretmek istiyorum sizce nasıl olur

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
şeref' Alıntı:
peki arkadaşlar ben 1 çift muhabbetten yıllık kaç adet yavru alabilirim ve ayrıca 30 çift olarak hesaplarsak bana ticari anlamda kazanç saglarmı çünkü ben bu işi hem severek kuşlarla zaman geçirmek ve ticari anlamda üretmek istiyorum sizce nasıl olur
Bu 30 çiftinde tutmasına ve kuşlara göre değişir. Yerlilerde bir çiftten 5 ağız yavru alınabiliyor. Bu şekilde ve her çiftten ortalama her ağızda 4 yavru alabileceğinizi hesaplarsanız  yılda 600 yavru eder. Bu yıllık olarak ekonominize güzel bir katkı getirecektir. Tabi bu söylediklerim en iyi  durumlar için geçerli. Hastalık vs. gibi durumları hesaba katmadan belirttim. Buna yerli üretici arkadaşlarımız daha iyi boyutta cevap vereceklerdir.