üretimhane ısı degei nasıl olmalı ??? yorumlarınızı bekliyorum

pasha26

Yeni Üyemiz
Adı
melih
Soyadı
nazlı
eskişehirden slmlar...öncelikle bu forumda emegi geçen herkesi kutlamak istiyorum.hem paylasımlar hemde yorumları cok faydalı buluyorum.evimin alt kat bodrumunda yeni bir üretim hane yapmak istiyorum.ama ısı degerleri bu günkü eskişehir  hava sartlarında 12-13 dereceyi gösteriyor.aldığım bir çift muhabbet kuslarımı su an kendi odamda bakıyorum ve sanslıyım ki dört tanede mubişim var yuvada.ama ısı degeri 12 derece gösterdiği için üretimhanemin hazırlıklarına baslayamadım.yorumlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Sevgili Melih arkadaşım bende senin tarzında evimin bodrum katında üretim yapıyorum sana yakınım Bozüyük te oturuyorum bizim buraların havası aynı bende üretim yaptığım yerin sıcaklığı 11-12 derece ve şuan 13 tane yavru ve yumurtam var kuşlar soğuğa aldırış etmeden sürekli yumurta yapıyor tabi ideali 18-20 derece ama az kuşla üretim olunca maliyet açısından ısıtma sistemi kuramadım kafamdaki en büyük sorun da oydu ama ben denedim gördüm sana hayırlı üretimler bol yavrulu günler dilerim

pasha26

Yeni Üyemiz
Adı
melih
Soyadı
nazlı
ÖNCELİKLE ENGİN TESEKKÜR EDERİM.AKLIMA TAKILAN SICAKLIKTI HEP.AMA SENİN YORUMUNDAN SONRA BİRAZ RAHATLADIM.ÇÜNKÜ HAVA ESK DE DE BOZÜYÜKTEDE AYNI SAYILIR.İNŞALLAH DAHA BASARILI OLURSUN.BENDE BU TAVSİYENE DAYANARAK KURMAK İSTİYORUM İNŞ BU SICAKLIK DERECESİNDE BAKABİLİRİM...

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
ısı yeterki ani değişim göstermesin sorun olmayacaktır ısı konusunda bir topik açmıştım bende Sevgili Selahattin abimizin yorumuda benim rahtlamama yardımcı olmuştu Hiç Isıtmaya Lüzum Yok Tam Tersi Önümüzdeki Yazın Nasıl Soğutacağını Düşün demişti

mumit

Takipçi Üyemiz
enginersin' Alıntı:
ısı yeterki ani değişim göstermesin sorun olmayacaktır ısı konusunda bir topik açmıştım bende Sevgili Selahattin abimizin yorumuda benim rahtlamama yardımcı olmuştu Hiç Isıtmaya Lüzum Yok Tam Tersi Önümüzdeki Yazın Nasıl Soğutacağını Düşün demişti
aynen katılıyorum bendeki üretimhane 14 derecede şuanda yaklaşık 80 adede yakın yavru var hiç ısıtıcı kullanmıyorum. sadece 20 lt lik akvaryum ve ısıtıcı ile çalışmaktadır nem oranı düşmesin diye..

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Bir siteden 1000 watt infrared ısıtıcı alıp üretimhaneme takmıştım Aralık ayında.Şubat ayında kar da yağdı sıcaklık da düştü ama bir kez bile ısıtıcıyı çalıştırmadım.Ben de bulunduğum ildeki bir kanarya üreticisinden bunu duydum.O da ısıtıcı kullanmıyor ama neme çok dikkat ediyor.Bana önemli olanın ısıtmak değil de ısıyı dengeli tutmak olduğunu ve mevsimlere göre biranda değil de kademeli artışın veya düşüşün ideal olduğunu belirtti.Ekstra olarak bana duvarları ve tavanı yüksek yoğunluklu strafor ile kaplamamda fayda olacağını belirtti.

Sonuç olarak ısıtıcıyı aldım ve taktım ama bir kez bile kullanmadım.

pg_cem

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
erdoğan
bence en ıyısı bagzı buyuk marketlerde satılan klımalardır  üretımhane ye brebır bne suan projeye dokmedım ama kurmaya basladıgımda strafor köpük üstü sıva krecle boyayıp klıma ıle ısıyı dengelemye yazında  kışında klıma derım 19ila22 derece arası ıyıdır saygılar

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Tüm ustalarıma soruyorum
Yazın Adana'nın ne denli sıcak olduğunu duymamış olan yoktur. Yazın klima kullanmak kuşlara yarar sağlar mı?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Klima, fanlı ısıtıcı ve soğutucular üretimhaneler için uygun değildir. Kuşların tüğleri ve tüğ tozu (beyaz toz) sürekli havada aktif kalacağından dolayı, solunum yolları hastalıklarını ve astımı tetikler. Bu nedenle hem insanlar hem kuşlar için kesinlikle kullanılmaması gerekir.

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Muhabbet Kuşları Tropikal Kuşlardır.  Sıcağı seven ve sıcakta üremeye başlayan canlılardır.

Kış aylarında üretimhanelerimiz inanılmaz soğuk olmakta 5 derecelik bir üretimhanede çiftlerinizden verim almak çok ama çok zordur.  Üretimhanelerimizin sıcaklıkğı 18 ile 25 derece arasında olmalıdır.

Ben üretimhanemi yağlı radyatör ile ısıtmaktayım 7/24 sürekli 23 derecede sabit akşam üzeri bu havada camı açmama rağmen 20 dereceye ancak düşüyor.

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
  Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Adana o zaman her muhabbetkuşunun arayıpta bulamadığı bir yer.
  Her Türk asker doğar ise
  Her mubiş de Adana'lı doğar
diyebilir ve son noktayı da koyabiliriz heralde. :D :D :D :D :D

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ

CemaL TANIŞ' Alıntı:
Muhabbet Kuşları Tropikal Kuşlardır.  Sıcağı seven ve sıcakta üremeye başlayan canlılardır.

Kış aylarında üretimhanelerimiz inanılmaz soğuk olmakta 5 derecelik bir üretimhanede çiftlerinizden verim almak çok ama çok zordur.  Üretimhanelerimizin sıcaklıkğı 18 ile 25 derece arasında olmalıdır.

Ben üretimhanemi yağlı radyatör ile ısıtmaktayım 7/24 sürekli 23 derecede sabit akşam üzeri bu havada camı açmama rağmen 20 dereceye ancak düşüyor.

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Adana Sıcaklık açısında gayet güzel bir iklime sahip ancak nem oranı nasıldır onu bilemem sıcaklık ve nem ölçen cihazlar satılmakta onlardan bir tane temin edip nem ve ısıyı sürekli kontrol altında tutabilirsiniz.

Saygılarımla.