kinzavas
Uzman Üyemiz
değerli ustalarım son gelen elektirik faturasın dan sonra ısınma giderlerin de nasıl tasarruf edebiliriz ? Isınma yöntemleriniz nelerdir ?
Kesinlikle haklısın Özgür çünkü muhabbet kuşları tropikal kuşlar oldukları için daha sıcak iklime sahip yörelerde daha verimli oluyorlar.Özgür ATEŞ' Alıntı:Kesinlikle abı kuşlarda bıle etkı yaratıyor ılıman ıklımın oldugu yerlerde kuşlar bıle cok daha cabuk eşe gelıp eş alıyorlar
Aynen öyle Yavuz.Soğuk hava buralara pek uğramıyor.yavuz alptekin' Alıntı:izmirli üretici arkadaşlarımız iklim konusunda baya şanslılar
yavuz bey elektirik tesisatım en son sistem. yani kablo dan dolayı değil.yavuz alptekin' Alıntı:baya yüksek gelmiş ısı sisteminde güzel olmasına rağmen,bulunduğun yerin elektirik kablo tesisatı eski ise ondan dolayıda fazla yakabilir,ben kendi apartmanımın içi ve dairelere giden tüm eski kablolarını deyiştirdim baya eskimişti,yeni tesisattan sonra gelen faturalarda baya bi fark etti ev içerisinde aynı elektiriği kullanmamıza rağmen elektirik tesisatını yenilettikten sonra faturalarda düşüş oldu.
bülent bey galiba yazıyı baştan takip etmediniz yalıtım problemim yok. bina dıştan american siding kablı ve camlarım sinerji cam...bülentyıldız' Alıntı:Yalıtım kesinlikle şart
özgür bey sizin hesabınıza göre ben tam olarak 210.60 tl elektirik faturası geldi.Özgür ATEŞ' Alıntı:Devamlıda ufo acık duruyor gelen fatura 67 tl elektrık faturası geldi .. bu yazına ıstınaden yazdım ve hıc bır ufo kullanıcı bu meblalardan bahsetmıyor aynı sekılde bende kullanıyorum ama tutar daha fazla Saatte 3 KW elektrik yani para bazında = 0.54 TL 1 KW = 0.18 TL (kdv vs dahil) saatte 3000 watt yani = 3 kw harcadığına
12 saatte 7 tl yakmıs oluyor 30 gunle carparsak 210 tl cıvarı bır rakam cıkıyor.. bunu baz alrak ve yazmıs oldugun yoruma gore 67 tl cok cok dusuk geldı ama cok ıyı bu mebla gelıyorsa cıdden hıc bırsey degl
ben bu sabah erkenden kalkıp koçtaşa gittim ve 11 dilimli yağlı bir radyatör aldım ....ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:Bencede en iyisi yağlı radyatör
ortalama sıcaklık ne durumda ?Ahmet SALMAN' Alıntı:izalasyon iyi olduktan sonra ısıtmak çok kolay olur,ben elektirikli radyatör kullanıyorum