üretimhane ısınma giderleri

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
değerli ustalarım son gelen elektirik faturasın dan sonra ısınma giderlerin de nasıl tasarruf edebiliriz ? Isınma yöntemleriniz nelerdir ?

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
buna çözüm bulmak biraz zor banada yüksek geliyor fatura ama ne yapalım fikri olan varsa paylaşsın  :(

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
yavuz bey üretimhanem 20 metre kare yalıtım ve izalasyon son derece mükemmel ısı kaybım yok fakat ufo ile ısıtma yapıyorum ısı sıcaklıkları 25 ila 22 derece arasında seyrediyor. Kullandığım diğer elektirikli aletler yem temizleme mak. Hava temizleme mak.  210 tl fatura geldi şaştım kaldım !

Ögür ATEŞ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
ATEŞ
Bende bu konuda şuna cok şaşırdım serkan arkadasımız demişki 4 florasan bunlar zaten pek bırsey yakmaz yakıcagı 1 florsanın uzun florsanlar dıye tabır ettıklerımızden bahseedelım 24 saat yansın 1 ay boyunca 1 tanesı 5 6 tl yakıyor bu hesap önemlı deglde UFo yakılıyor ve sureklı yanan bır ufo denılmıs yanı 24 saat olarak otomatık ısındıkca sonen tarzda ayarlanmıs halde anladıgımız kadarıyla ama gelen faturanın 67 tl olması bıraz sasırıtıcı ufonun sureklı yanması 30 gun boyunca 150 tl ı gecık fatura gelmesı demektır ben mı yanlıs bılıyorum

Ögür ATEŞ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
ATEŞ
Cunku ufo nun sureklı acık olupta 67 tl gıbı bır elektrık yakması İmkansiz diye dusunuyorum

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
peteklerin yağlı olanları daha tasarruflu diye duymuştum içindeki sıvı ısınınca geç soğuyor elektrik geç devreye giriyormuş

Ögür ATEŞ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
ATEŞ
Yağli radyatörler saatte 180 ıle 200  arası yakıyor 200 kuruş yanı ve ısınınca cıdden peteklere dokunamıycak halde oluyor ayrıca cokta gec sogumaktaymıs

Ögür ATEŞ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
ATEŞ
Devamlıda ufo acık duruyor gelen fatura 67 tl elektrık faturası geldi .. bu yazına ıstınaden yazdım ve hıc bır ufo kullanıcı bu meblalardan bahsetmıyor aynı sekılde bende kullanıyorum ama tutar daha fazla  Saatte 3 KW elektrik yani para bazında = 0.54 TL 1 KW = 0.18 TL (kdv vs dahil) saatte 3000 watt yani = 3 kw harcadığına

12 saatte 7 tl yakmıs oluyor 30 gunle carparsak 210 tl cıvarı bır rakam cıkıyor.. bunu baz alrak ve yazmıs oldugun yoruma gore 67 tl cok cok dusuk geldı ama cok ıyı bu mebla gelıyorsa cıdden hıc bırsey degl

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Sanırım biz İzmirliler soğuktan yana daha şanslıyız.Tire'de üretim yapan bir çok arkadaş ısıtma yapmıyor.Benim üretim yaptığım yer 100 metre kare.Yükseklik 4 m.Yani 400 metre küplük bir hacmi var.Geçenlerde çok soğuk günlerde dahi içerisi 10 derecenin altına düşmedi.Ilıman iklimli yerde oturmanın avantajı galiba.

Ögür ATEŞ

Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
ATEŞ
Kesinlikle abı kuşlarda bıle etkı yaratıyor ılıman ıklımın oldugu yerlerde kuşlar bıle cok daha cabuk eşe gelıp eş alıyorlar

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Özgür ATEŞ' Alıntı:
Kesinlikle abı kuşlarda bıle etkı yaratıyor ılıman ıklımın oldugu yerlerde kuşlar bıle cok daha cabuk eşe gelıp eş alıyorlar
Kesinlikle haklısın Özgür çünkü muhabbet kuşları tropikal kuşlar oldukları için daha sıcak iklime sahip yörelerde daha verimli oluyorlar.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
yavuz alptekin' Alıntı:
baya yüksek gelmiş ısı sisteminde güzel olmasına rağmen,bulunduğun yerin elektirik kablo tesisatı eski ise ondan dolayıda fazla yakabilir,ben kendi apartmanımın içi ve dairelere giden tüm eski kablolarını deyiştirdim baya eskimişti,yeni tesisattan sonra gelen faturalarda baya bi fark etti ev içerisinde aynı elektiriği kullanmamıza rağmen elektirik tesisatını yenilettikten sonra faturalarda düşüş oldu.
yavuz bey elektirik tesisatım en son sistem. yani kablo dan dolayı değil.
bülentyıldız' Alıntı:
Yalıtım kesinlikle şart
bülent bey galiba yazıyı baştan takip etmediniz yalıtım problemim yok. bina dıştan american siding kablı ve camlarım sinerji cam...
Özgür ATEŞ' Alıntı:
Devamlıda ufo acık duruyor gelen fatura 67 tl elektrık faturası geldi .. bu yazına ıstınaden yazdım ve hıc bır ufo kullanıcı bu meblalardan bahsetmıyor aynı sekılde bende kullanıyorum ama tutar daha fazla  Saatte 3 KW elektrik yani para bazında = 0.54 TL 1 KW = 0.18 TL (kdv vs dahil) saatte 3000 watt yani = 3 kw harcadığına

12 saatte 7 tl yakmıs oluyor 30 gunle carparsak 210 tl cıvarı bır rakam cıkıyor.. bunu baz alrak ve yazmıs oldugun yoruma gore 67 tl cok cok dusuk geldı ama cok ıyı bu mebla gelıyorsa cıdden hıc bırsey degl
özgür bey sizin hesabınıza göre ben tam olarak 210.60 tl elektirik faturası geldi.

ufo harici ekonomik ısıtma cihazı nedir ? neyi kullanmamız lazım ?

mumit

Takipçi Üyemiz
özellikle ufo ve önü açık ısıtıcıları kesinlikle tavsiye etmiyorum havada uçan küçük tozları yaktığı için kötü bir koku bırakır ayrıca havayı kurutur üretimhane ılıman iklim tropikal gibi bir hava olmalıdır. en güzeli ve tasarruflusu yağlı dilimli radyatör tür. yada ısıtıcılı akvaryumdur. üretimhaneyi ılıman bir hava ortam yaratmak için muhakkak dükkanın büyüklüğüne göre 2-3 adet akvaryum sistemi kurulmalı ısıtıcıyı 28-30 derece yapınız, hava taşı ve filitre motoru çalıştırınız içine ister balık koyun ister koymayınız. bu şekilde ortamı ılıman iklimi elde etmiş olur. saygılar

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Bencede en iyisi yağlı radyatör
ben bu sabah erkenden kalkıp koçtaşa gittim ve 11 dilimli yağlı bir radyatör aldım ....
bakalım ufo ile arasın daki fark nasıl olacak ...
konuya iştirak eden tüm dostlara teşekkürler.....
;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Isı yalıtımım çok iyi olduğu için aylık elektrik giderim 10 TL yı geçmiyor