Üretimhanelerde bulunması gereken ilaçlar

Alirıza46

Üyemiz
Adı
ALİRIZA
Soyadı
GÜNEŞ
selam abi , öncelikle bu güzel bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler.... sorum şudur abi....

ilaçların ismini vermişinde bunları ne zaman nasıl toz ayarı nasıl kullanacaz bu konuda bilgi verirsen çok memnun olurum şimdiden teşekkürler...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:

opigal 5 dış parazit--linco spectin solunum yolu--esb 3 sindirim sistemi--bira mayası--topfit toz mineral--probiotik toz--tylan solunum yolu--selene e vitamini--aminavit forte sıvı multi vitamin--domestos çamaşır suyu--vanodin dezenfektan--vilmettin dış parazit--elma sirkesi probiotik--avipram elektrolit--ronidozole sindirim sistemi
  güncel .

mtongur

Takipçi Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
TONGUR
Kulak cubugu, pamuk, yara bandi, baticon,Anestol, un veya bebek pudrasi(yaralarda kani durdurmak icin)

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
abi ben  bu işe yeni başladım sayılır.daha önceki yıllarda birkaç takım bakmıştım şimdi emekli oldum şimdi hem hobi hemde hani akmasada damlar misali 30 takım yaptım ama senin gibi ustaların destegine ihtiyacım var bu ilaçların dozajlarını ve kullanış şekillerinide belirtirsen çok memnun olurum.eger vaktin olursa erol_imece@hotmail adresine gönderirsen çok daha iyi olur. çünkü bilgisayarda bazen siteleri bulamıyorum acemilikten.yardımların için şimdiden teşekkürler

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Hasan KARAKUŞ' Alıntı:
SELAHATTİN ABİ BUKADAR İLAC ÇEŞİDİNİ EMİNİMKİ SENDEN BAŞKA HİÇ BİR ÜRETİCİ BULUNDURMUYORDUR  ADIMIDA BASARIM HER TÜRLÜ SEN BİR NUMARASIN...

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
domestos ve elma sirkesinin görevi hakkında bilgi alma şansım varmı

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Tahir ÖZSOY' Alıntı:
domestos ve elma sirkesinin görevi hakkında bilgi alma şansım varmı
Domestosu alan temizliği için kullanıyordur,Selahattin abi büyük ihtimal.(Ayrıca dezenfektan diyeceğim ama fotoğraflar arasında Vanodin mevcut zaten o işlemi yerine getirmek için.)

Elma sirkesine gelecek olursak iç ve dış parazitler için kullanılıyor.Dış olarak banyoluğa katılır,kuşun tüy parlaklığı,dış parazitlerde kullanılıyor.İç olarak suluğuna 2-3 damla katılıyor iç parazitleri temizlemek için kullanılıyor.

Hazır elma sirkesi hakkında konuşurken geçen bir yerde bir yazı gördüm elma sirkesi ile onu paylaşayım.

Sizleri kuşlarda elma sirkesi kullanımı konusunda uyarmak istiyorum. Genelde kuş besleyen tecrübeli kuş sahipleri tarafından bilinen ve uygulanan bir yöntemdir kuşların suyuna 1-2 damla elma sirkesi damlatmak.

ELMA SİRKESİ papağanların Gastrointestinal kanalında yani sindirim kanalını asidifiye eden bir özelliğe sahiptir. Eskiden bu özelliğinden dolayı kuşların sindirim kanalında ki maya ve bakterilerin üremesinin durduğu sanılıyordu. Özellikle Macrorhabdus Ornithogaster denilen ve kuşların sindirim kanalı hastalıklarının en önemli sorumlusu olan bu maya türü için çare olarak düşünülüyordu fakat 2005 yılında Egzotik Kuş Hekimi Prof.Dr. David Phalen aslında bu maya türünün sadece ve sadece ASİDİK ortamda üreyebildiğini ortaya koydu. Yani kuşunuzun suyuna damlattığınız , SİRKE , LİMON ve SODA gibi suyunu ve dolayısıyla sindirim sistemini asidifiye edebilecek olan her türlü uygulamadan KAÇINMALIYIZ.
Bu yazıyıda bir Türk Veteriner Hekim paylaşmış.Bunca  zamandır uyguladığımız  bu sirke olayı yanlışmıdır ?

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
verdiginiz bilgiler için tşk, iyiki bu siteye uye oldum bu sayede her geçen gun yeni bilgiler ediniyorum.

sadettin

Üyemiz
Adı
SADETTİN
Soyadı
SERBES
paylaşım için teşekkürler opikal 5 nereden bulurum yada benzerini yardımcı olursanız sevinirim