Üretimhanelerde ışık ve karşılaştırılmalı ışık değerleri (Hilmi Akyıldız)

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Güneş ışığı spektrum (mor, mavi, yeşil, kırmızı, sarı, turuncu) ve dünyaya  morötesi ve kızılötesi görünmez olarak oluşmaktadır.
Üretmhanelerde  muhabbet kuşları sağlıklı bir yaşam için doğal güneş ışığı gerekir.  Özellikle, doğal beyaz floresan lambalar muhabbet kuşları için önemli refahını etkileyecek önemli bir faktördür.  Işık uyaran önemli bir üretim faktörüdür ışık  hormonların salınımını tetikler  kuşların  metabolizması için.  büyük önem taşır  üretimhane  doğal güneş ışığından bol yararlanılan bir yer olmalıdır. ülkemizde böyle yerler bulmak kolay  maalesef  etrafda rahatsızlık duyan insanları bulunması dez avantajdır.
Aydınlık: Üretimhanelerin yetersiz güneş ışığı alması nedeniyle kış güneşi sadece birkaç saat aydınlık sağlar  .Genellikle, yapay ışık kullanılması gerekir.  Bu aydınlık kaydedilir edilmemelidir.  Aşağıdaki tabloda kullanarak tropik güneşli bir günde yapay ışıkla gün ışığı  taklit edemez olduğunu göstermektedir.
KARŞILAŞTIRMALI AYDINLATMA SEVİYELERİ
Ekvatorda güneşli bir gün                          80.000-120.000
Orta Avrupa'da güneşli bir yaz günü          50.000-100.000
Bulutlu yaz                                                20.000 
Bulutlu bir kış günü                                    3000  - 4000
Iyi aydınlatılmış çalışma                              500-750
Akşam iç mekan aydınlatma                      100
Dolunay Gece                                            0,25

Çeviri Hilmi Akyıldız

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
çok faydalı olmuş burdanda anladığımız gibi hiç birşey güneş ışığının yerini tutmaz ama iyi aydınlatmada şart emeğinize sağlık

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Beyaz florasan denilmiş ;
Ben şu tasarruflu ampüllerin sarılarından kullanıyorum gün ışığı düye geçiyor yani onlar bir dezavantajmı yalnışmı yapıyorum

E

elaziz2316

Guest
    Güneş girmeyen eve doktor girer.

Herkese sağlık sıhhat içerisinde, doktorsuz günler olsun.

Paylaşım için teşekkürler.