ÜRETİMHANELERDEKİ IŞIK AYARLANMASIYLA YAVRU CİNSİYETİ (BEHSAT TİĞİZ BATMAN )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Arkadaslar bilindigi gibi üretimhanede ışığın baya bi önemli oldugunu hepimiz biliyoruz.. özelikle kendim denedigim ve bizzat uyguladıgım birkac ip ucunu sizle paylasıcagım..
üretimhanesinde ışığı cok fazla olan arkadasların ürettigi kusların yavruları genellikle erkek cıkar ama ışık az ve loş bir ortam olursa o zaman yavrularınızın yüzde 70 i dişi olacaktir..buna gore ışıgınızı ayarlayabilirsiniz... Saygılar...
Not: Özelikle kus üretip petshoplara veren arkadaslar en aydınlık ortamı yaratmalıdır.. cünkü petshopların cogu erkek yavru isterler..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi değişik bir bilgi. Timsahların da ısıya göre cinsiyet değişiyor ya aynı öyle

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
neden son bahar ve kış aylarında bende %60 - %70 dişi çıktığı belli oldu  ::)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
güzel bie başlık şöyle bir sorum var peki bendeki kümeste sabaha kadar 8 w lamba yanıyor kuşlar hiç karanlıkta kalmıyor dediğiniz gibi erkekler fazla şu zamanlarda yavrular cılız çıkıyor anne ve baba sürekli hareket halinde ondanmıdır bilemiyorum ama bende 2-3 ay deneyeceğim kesinlikle lamba kullanmayacağım bilği için teşekkürler... alkisd

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Behsat usta  elinde olmayınca körüymüş topalıymış  dinlemiyorlar.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Isı ile alakalı olduğunu düşünüyordum . Işık etkisi ilk kez duyuyorum . Paylaşım için teşekkürler

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
güzel bie başlık şöyle bir sorum var peki bendeki kümeste sabaha kadar 8 w lamba yanıyor kuşlar hiç karanlıkta kalmıyor dediğiniz gibi erkekler fazla şu zamanlarda yavrular cılız çıkıyor anne ve baba sürekli hareket halinde ondanmıdır bilemiyorum ama bende 2-3 ay deneyeceğim kesinlikle lamba kullanmayacağım bilği için teşekkürler... alkisd
sabaha kadar ışıgı acık tuttarsanız damızlıklarınız rahat uyuyup dinlenemezler dolagısıylada yavrulara yeterli bi beslenme yapmazlar.. ışıgınızı aksam 10 a kadar ayarlayın ve kuslara gecce gece lambası takın uyusunlar. yazık hayvanlara eziyet olur bu sekilde.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
sabaha kadar ışıgı acık tuttarsanız damızlıklarınız rahat uyuyup dinlenemezler dolagısıylada yavrulara yeterli bi beslenme yapmazlar.. ışıgınızı aksam 10 a kadar ayarlayın ve kuslara gecce gece lambası ucun uyusunlar. yazık hayvanlara eziyet olur bu sekilde.
Aynen bencede. Sabaha kadar açık deyince şaşırdım. Hayvanlara yazık abi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi şu an için çok iyi bir üretemeyiciyim :) ama ilerde Hayırlısı TEŞEKKÜR EDERİM ... :)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Aynen bencede. Sabaha kadar açık deyince şaşırdım. Hayvanlara yazık abi.
evet bende artık hiç ışık kullanmayacağım 2-3 ay daha sonrasıda dediğiniz gibi gece lambası teşekkürler arkadaşlar....

Aydın Bilgiç

Takipçi Üyemiz
Adı
Aydın
Soyadı
Bilgiç
Işığın cinsiyete etkisini ilk defa duyuyorum,ilginç bir bilgi.
Benim şimdiye kadar bildiğim,yavruların cinsiyetini nem ve sıcaklığın etkilediği.

R.Efekan ALTUN kardeşimin bahsetiği gibi timsah yumartalarında da ısı ve nemin  yavru cinsiyetin direk etkilediği biliniyor

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Arkadaslar bilindigi gibi üretimhanede ışığın baya bi önemli oldugunu hepimiz biliyoruz.. özelikle kendim denedigim ve bizzat uyguladıgım birkac ip ucunu sizle paylasıcagım..
üretimhanesinde ışığı cok fazla olan arkadasların ürettigi kusların yavruları genellikle erkek cıkar ama ışık az ve loş bir ortam olursa o zaman yavrularınızın yüzde 70 i dişi olacaktir..buna gore ışıgınızı ayarlayabilirsiniz... Saygılar...
Not: Özelikle kus üretip petshoplara veren arkadaslar en aydınlık ortamı yaratmalıdır.. cünkü petshopların cogu erkek yavru isterler..
KATILMIYORUM... ışığın cinsiyetle alakası yoktur.
kuşlarımin aydınlatması son derece iyiydi yani gün ışığını aşırı derecede alıyordu, ama ortalama 10 yavrudan 6-7 si dişiydi...

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
ben şunu anlayamadım saat 22'ye kadar normal lamba yakıp 22'den sonra gece lambasını mı geçiyorsunuz???

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
bizim yavruların neden dişi çıktığı belli oldu ALLAH  razı olsun Behsat abi