üretimhanem iiçin fikirlerinize ihtiyacım var

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
öncelelikle herkese iyi akşamlar ben 20 meterekarelik biyere yapmaya başladığımı daha önce sölemiştim resimleri daha sonra paylaşıcam gaz betondan duvarları ördüm tavan yalıtımınıda izocam kapladım ve içerdende lambiri döşettim tabana seramik döşeticem acaba duvarlarada seramik döşetsem soğuk olurmu yada siz başka birşey önerirmisiniz önerileriniz için şimdiden teşekkürler SAYGILAR

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Evet seramik soğuk olur. İzocama ve gaz betona gerek yoktu. 4 cm strafor ile kaplayıp üzerine ince mdfden duvarı ve tavanı kapatabilirdiniz.

E

elaziz2316

Guest
    Bence duvarlara seramik gerekli değil. Hem gereksiz masraf olur. Onun yerine duvarlara strafor yapabilirsiniz. İmkan var ise dışarıdan yapmanız daha iyi olur. Yoksa içeriden de olabilir. Havalandırma işini de unutmamanız lazım. Mekanınız çok geniş değil o yüzden Box kafes tipi öneririm. Bir iki tane de küçük salma yapabilirsiniz. Kuş almayı da planlıyor iseniz, kesinlikle yavru kuşlar toplayarak başlamanızı öneririm. Aydınlatma, ısı, nem ve havalandırma olayını da imkanınız ölçülerinde otomatik yapmanızda fayda var.

Şimdiden Allah yardımcınız olsun.

(Mehmet bey bu arada hoş geldiniz. Özlettirdiniz valla kendinizi. Bizleri güzel yorumlarınızdan mahrum etmeyiniz lütfen.)

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
MEHMET ABİ BEN YANLIŞ YAZDIM GALİBA BU YERİ BEN SIFIRDAN YAPIYORUM TABANA DÖŞESEM BİŞEY OLMAZ AMA DEMİ AMA DUVARLARA MDF FİKRİ GÜZELMİŞ ABİ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Benim eski üretimhanemde strafor üzerine mdf idi, bir odayı o şekilde salma tipi yapmıştım. Altıda eğer ızgaralı yapabilirsen müthiş olur. Selahattin abi vermişti bu fikri.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende zaten box kafes yapmayı düşünüorum elimde şuan 10 çift kuşum var ama dediğiniz gibi yavru kuş alıcam havalandırmam hazır bide küçük bi salma hazırlıyoruz

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
saol mehmet abi allah herkese nasip etsinn herkesin  gönlüne göre versin uzun yıllardır yapmak istediğim bişeydi sonunda başladık

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ hayırlı olsun eğer durm varsa seramik yap defolu yani sırrı hatalı bilgisayar ayırdığı için süperleri var veya serisi az kalmış devamı olmayan yok uğraşmam dersen güzel alçı çeken birine kalekim çektir gaz beton çok güzel tutar üzerinede silikonlu dış cephe boyası istersen havuz yap slm

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
    Allah utandırmasın, inşallah sağlık,mutluluk içinde ( siz de kuşlarınız da )çalışaraktan ulaşırsınız amacınıza. Aslında ben de sizin gibi bir atılımda bulunmayı düşünüyorum.Ne kadarlık bir bütçe ayırabilrim bilmiyorum. Sizce tüm masraflarıyla ve üretimhanenin inşaası ile ne kadara mal olur ?
    Saygılar ....

ertan

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ertan
Soyadı
akbaba
arkadaşler ben şu an yeni üretimane kuruyorum çok araştırdım ve en sonunda bu sitem yapıyorum biraz tuzlu oluyo ama kuşlarım için deyer  30 metrakare  mevcut alan yan duvarlar sandvç panel  yaptım tavan izocam döşüyorum ondan sonra 2 santimlik arası yalıtımlı 120 ye 220 cm ölçülerinde plaka tavana montalıcam yere de şap atım beyaz minoflo döşüyorum hepsi bitince resimleri koyucam mayıs ta köyüme taşınıyorum bu arada bu yeri köyümde bahçemin için de kuruyorum doğayla başbaşa :)

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
Gunesisigi' Alıntı:
    Allah utandırmasın, inşallah sağlık,mutluluk içinde ( siz de kuşlarınız da )çalışaraktan ulaşırsınız amacınıza. Aslında ben de sizin gibi bir atılımda bulunmayı düşünüyorum.Ne kadarlık bir bütçe ayırabilrim bilmiyorum. Sizce tüm masraflarıyla ve üretimhanenin inşaası ile ne kadara mal olur ?
    Saygılar ....
saol ben gazbeton dan ördürdüm duvarları 225 ad gitti 380 tl verdim benim çatımın üstü saçla kapalıydı ama tavana profil alıp lambiri döşedim profillere 115 tl verdim plastik lambirilerede 2 paket 140 tl lambirilerin üstüne izocam serdim 2 top gitti 50 lira kapıyı çıkmacıdan aldım 45 tl cama para vermedim bide yere fayans döşücem oda 100 tl ama bu adetler 20 metrekarelik bi yer için yükseklikte 2 m işçiliğe para vermedim arkadaşlarla beraber yapıyoruz az kaldı bitiyo inş. sende istediğin b
i yere sahip olursun

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
SAYLİ' Alıntı:
az kaldı bitiyo inş.
Fotoğrafları bekliyoruz.

ertan' Alıntı:
arkadaşler ben şu an yeni üretimane kuruyorum çok araştırdım ve en sonunda bu sitem yapıyorum biraz tuzlu oluyo ama kuşlarım için deyer  30 metrakare  mevcut alan yan duvarlar sandvç panel  yaptım tavan izocam döşüyorum ondan sonra 2 santimlik arası yalıtımlı 120 ye 220 cm ölçülerinde plaka tavana montalıcam yere de şap atım beyaz minoflo döşüyorum hepsi bitince resimleri koyucam mayıs ta köyüme taşınıyorum bu arada bu yeri köyümde bahçemin için de kuruyorum doğayla başbaşa :)
Sandviç panel yazın sıcak olmazmı?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Eğer duvarlarıda seramik döşetme imkanınız varsa temizlik ve hijyen bakımında harika olur. Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim

ertan

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ertan
Soyadı
akbaba
yok sandiviç panel zaten yalıtımlı tavuk çiflklerinde kullanılanların araştırdım bunu tavsiye eden çok oldu içi kendinden köpüklü

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Eğer duvarlarıda seramik döşetme imkanınız varsa temizlik ve hijyen bakımında harika olur. Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim
şahin abi imkan varda soğuk olur diye düşündüm o yüzden sizin fikirlerinizi sordum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ertan' Alıntı:
yok sandiviç panel zaten yalıtımlı tavuk çiflklerinde kullanılanların araştırdım bunu tavsiye eden çok oldu içi kendinden köpüklü
Evet iş yerinde depoda kullanılıyor ordan biliyorum. Yazın tavanın altında dolaşamazsın , sıcaklığı olduğu gibi içerse. Yalıtımlı malzeme olmasına bakma. Tavuk çiftliklerinde tavan yüksek olmak zorunda olduğundan ve benim boyumdan büyük onlarca fan olduğu için dezavantajını farkedemezsin. Güzelce aratırmanı tavsiye ederim. Az para harcamayacaksın.