Üretimhanem v2.0 Bilgisayar Programı (Ücretsiz)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr
Daha önce paylaşmış olduğum Programda ki tüm hatalar giderildi. Bu sebep ile yeni linkleri paylaşmak amacı ile bu konuyu açtım. Program 50 kafes, sınırsız kuş kapasitelidir. Dilerseniz istediğiniz kafesi salma olarak düşünebilir ona göre kafese 2 yerine sınırsız kuş kaydedebilirsiniz. Programda bir çok istatistiksel veri bulunmaktadır.

Programın avantajları
1) Kalem kağıt derdi yok.
2) Tek ekrandan tüm kafesleri izleyebilme
3) Kafeste kaç kuş, kaç yumurta var.
4) Kafeste yumurtlanan yumurtanın doluluk oranları
5) Kafeste yumurtlanan yumurtanın kuşa dönüşme oranları
6) ............

Çok uzatmak istemedim. Konu ne kadar uzun olursa insanlar okumuyor çünkü. Zaten fotoğraflar dikkatli incelenir ise özellikler anlaşılıyor.

Aşağıdaki linklerden 32 bit veya 64 bit işletim sistemleri için olan programı indiriyoruz (işletim sistemimiz hangisi ise). Program hata verirse önce işletim sisteminiz için uygun olan versiyonunu indirdiğinizden emin olun, doğru programı indirdi iseniz aşağıdaki linkten Net Framawork dosyasını indirip kurun sorunsuz çalışır.

Programın kurulumu:
İşletim sistemimize uygun olan programı indirip rar dosyasını açıyoruz

Setup.exe dosyasına çift tıklıyoruz,

Next'e tıklıyoruz,

lisans sözleşmesini onaylayıp Next'e tıklıyoruz,

install'a tıkladığımızda bilgisayarımızda UAC denetimi açık ise onay ister onaylıyoruz,

Finish'e tıkladığımızda kurulum tamamlanıyor ve masaüstüne bir kısayol oluşturuyor.

Programın kullanımı:
Programı açtığınızda sizi aşağıdaki ekran karşılar. Henüz veri girmediğimiz için rakamlar sıfır. Veri girmeye başlamak için bir kafes numarası seçiyoruz

Karşımıza kafes anasayfası geliyor. Kafese kuş eklemek için kuş işlemlerine tıklıyoruz.

Kuşumuz ile ilgili tüm bilgileri giriyoruz. (Yaşı kısmı veri girişi için aktif değildir. Kuş Kaydedildiğinde güncel tarihe göre her gün yaşını otomatik kendi hesaplar) ardından Yeni Kuş kayıt tuşuna basıyoruz. Kuşumuz kaydedilmiştir.
Not: Kuşu öldü veya satıldı olarak işaretler iseniz, program kaydı ona göre değiştirir (silmez) fakat ekranda o kuşu göstermez. Çünkü ölen yada satılan kuş zaten kafeste yoktur.

(Ben 2 kuş kaydettim örnek olarak)

Kayıt edilen kuşu düzenlemek için, yukarıdaki listeden kuş adına tıklıyoruz, aşağıdaki kutucuklar kuşun bilgileri ile dolacaktır, gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra Kuş Düzenle tuşuna tıklıyoruz ve kaydımız güncelleniyor.

Not: Kuşu öldü veya satıldı olarak işaretler iseniz, program kaydı ona göre değiştirir (silmez) fakat ekranda o kuşu göstermez. Çünkü ölen yada satılan kuş zaten kafeste yoktur.

Kayıtlı bir kuşu silmek için, yukarıdaki listeden kuş adına tıklıyoruz, aşağıdaki kutucuklar kuşun bilgileri ile dolacaktır, Kuş Sil tuşuna basıyoruz ve ekrana bir uyarı geliyor. Hayır der iseniz kayıt silinmez. Evet der iseniz kuş silinir.

Yumurta kaydı için Yumurta işlemleri tuşuna tıklıyoruz, yumurta numarası ve tarihi girdikten sonra Yumurta Kayıt tuşuna basıyoruz. (örnek amaçlı ben birkaç kayıt girdim)

Not: Yumurta kırık veya boşu işaretler iseniz, boş veya kırık yumurta kafesten atılacağı için program kaydı yapar fakat ekranda göstermez. Fakat istatistiksel veriler için yumurta bilgisini kendine kaydeder.

Yumurta düzenlemek için Yumurta işlemleri kısmından, yumurta numarasını seçiyoruz, Yumurta bilgisi aşağıdaki kutucuklarda yazacaktır, gerekli dünlemeleri yaptıktan sonra Yumurta düzenle tuşuna basıyoruz.
Not1: Yumurta kırık veya boşu işaretler iseniz, boş veya kırık yumurta kafesten atılacağı için program kaydı yapar fakat ekranda göstermez. Fakat istatistiksel veriler için yumurta bilgisini kendine kaydeder.
Not2: Yumurtadan çıktı işaretlenir ise program yumurtayı artık kuş olarak göreceğinden ekranda göstermez fakat istatistiksel veriler için kendi bünyesine kaydeder. Ekrana bir uyarı gelir tamam'a tıklandığında yumurta kayıt ekranı otomatik açılır (yumurta artık kuş olmuştur) yumurtadan çıkan kuşunuzun bilgilerini girerek kaydedin.

Yumurta silmek için Yumurta işlemleri kısmından, yumurta numarasını seçiyoruz, Yumurta bilgisi aşağıdaki kutucuklarda yazacaktır, Yumurtayı Sil tuşuna basıyoruz onay penceresini onaylar isek yumurta silinir.

Üretimhanem kısmında tüm kafeslerin istatistiklerini, kayıtlı kuş ve yumurtaları görebilir kafesler arası taşıma işlemi yapabilirsiniz.

Program linkleri:
64 bit https://goo.gl/Fi77jo
32 bit https://goo.gl/IMlIHN
Kurulu değil ise Net Framework https://goo.gl/84pwnn

Soy ağacı kısmında istediğiniz kuşu seçtiğinizde tüm atalarını görebileceksiniz. Amacı ise: kuşunuz diyelimki çek, tüm atalarını görebildiğiniz için yüzde kaç oranında saf gen taşıdığını anlayabileceksiniz. Saf gen oranları yüksek kuşları eşleştirdiğinizde büyük oranda aynı ırktan kuş elde edeceksiniz. Aynı zamanda farklı renk kombinasyonları için hangi kuşları eşleştirmek gerekli bunu soy ağacından anlayabileceğiz. Programda soy ağacı kısmı aktif değildir. İndirme kullanım durumuna göre bir sonraki versiyonda eklenecektir.

Okuyan herkese teşekkürler. İşinize yarar umarım... Olumlu veya olumsuz yorumlarınız programı indirecek kişileri bilgi sahibi yapacağından, yorum yapmayı unutmayınız....

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Salih bey asıl ben size teşekkür ederim böyle güzel bir çalışmayı bizler ile paylaştığınız için. bye_happy alkisd

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Konuyu okuyan arkadaşlar ve programı kullanan arkadaşlar, yorum yazsanız programın gelişimini daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Gelen bir öneri doğrultusunda; Yumurta çıkış zamanı uyarısı, hasta kuş için ilaç hatırlatma güncellemeleri için çalışmalar başladı. indirme sayısı 2 günde 100'ü aştı ama yorum yok nefret
Soy ağacı kısmı için konu açtım baskın genler hakkında ama kimse daha cevap vermedi. Soy ağacını önemsediğimden baskın genleri bulup ona göre yapmak istiyorum. Bilgisi olanlar yorum yapabilir konu bu http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,41155.msg391110/topicseen.html#new

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
Merhabalar,
Yapılan düzenlemeler sonrası güncellenen SETUP halindeki dosyayı indirip kurdum ve veri girişlerine başladım, neredeyse bitirmek üzereyim. Şimdiye kadar veri girişinde ya da sayısal istatistiklerde bir sorunla karşılaşmadım.
Programın daha da ileriye taşınması, geliştirilmesi için önerilerde bulunacağım; bunun için biraz daha üzerinde düşünmeli ve üretici ihtiyaçlarını da değerlendirip sadeleştirmeliyim. Ardından size yazmaya çalışacağım.
İlk aklıma gelen; KAFES NUMARASININ değiştirilmesinde bir kolaylık olabileceği. Şimdilik kuşları ve yavruları yer değiştiriyormuş gibi yapıyorum, ancak buna gerek kalmadan kafeslerin numara değiştirilmesinde bir kolaylık olması.
Sıklıkla geri dönüş yapacağım. İyi çalışmalar...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Serkan ALTIN.' Alıntı:
Merhabalar,
Yapılan düzenlemeler sonrası güncellenen SETUP halindeki dosyayı indirip kurdum ve veri girişlerine başladım, neredeyse bitirmek üzereyim. Şimdiye kadar veri girişinde ya da sayısal istatistiklerde bir sorunla karşılaşmadım.
Programın daha da ileriye taşınması, geliştirilmesi için önerilerde bulunacağım; bunun için biraz daha üzerinde düşünmeli ve üretici ihtiyaçlarını da değerlendirip sadeleştirmeliyim. Ardından size yazmaya çalışacağım.
İlk aklıma gelen; KAFES NUMARASININ değiştirilmesinde bir kolaylık olabileceği. Şimdilik kuşları ve yavruları yer değiştiriyormuş gibi yapıyorum, ancak buna gerek kalmadan kafeslerin numara değiştirilmesinde bir kolaylık olması.
Sıklıkla geri dönüş yapacağım. İyi çalışmalar...
Yumurta ve kuş taşıma işlemleri sadece üretimhanem kısmında yapılabilmekte. Her kafes ekranı sadece o kafeste bulunan kuşları gösterecek şekilde ayarlandığından taşıma işlemini koymadım. Eklemesi çok kolay fakat taşınan kuş o ekranda görünmeyeceği için kullanıcı acaba kuş silindimi diye düşünüp veri tekrarı yapabilir.
İlk veri kayıtlarında ayrı ayrı kafeslere gitmek uğraş verici olabilir kabul ediyorum. Tüm veri girişi taşıma silme işlemlerini üretimhanem kısmına da ekleyebilirim. Üretimhanem kafes numarasını dikkate almadan tüm kayıtları listeler çünkü. Fakat bu sefer her kafes için ayrı istatistikleri görmek zorlaşır.
Son kullanıcı görüşü önemli başka taleplerde olursa üretimhanem bölümüne kaydet düzenle sil seçeneği ekleyebilirim.

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
Access ile daha önce uğraşmıştım, bazı yeni düzenlemelerin içinden çıkılmaz sorunlar yarattığını biliyorum; bu yüzden kafes numarası değiştirme işine hiç girmemek lazım, katılıyorum. Kuşları taşıyarak bu ihtiyacı karşılayabiliriz.

Programda düzenlemeler yapıp geliştirdikçe, elimizde mevcut olan verileri, veri sayfasını, yeni eklenen versiyona sorunsuz aktarabilecek miyiz? Yoksa her yeni programda, yeniden veri girişi yapmak zorunda kalacak mıyız? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim...

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Salih bey programın son versiyonu şu anda bilgisayarımda yüklü ve kullanmaktayım.Şu ana kadar hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım.Programın geliştirilmesi için lütfen kullanan arkadaşlarda fikirlerini yazarlar ise Salih bey için büyük bir destek olacaktır.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Serkan ALTIN.' Alıntı:
Access ile daha önce uğraşmıştım, bazı yeni düzenlemelerin içinden çıkılmaz sorunlar yarattığını biliyorum; bu yüzden kafes numarası değiştirme işine hiç girmemek lazım, katılıyorum. Kuşları taşıyarak bu ihtiyacı karşılayabiliriz.

Programda düzenlemeler yapıp geliştirdikçe, elimizde mevcut olan verileri, veri sayfasını, yeni eklenen versiyona sorunsuz aktarabilecek miyiz? Yoksa her yeni programda, yeniden veri girişi yapmak zorunda kalacak mıyız? Bu konuda bilgi alabilirsem sevinirim...
Şuanda yeni versiyonu yazıyorum. Kuş ilaç takip ve yumurtadan çıkış takip özelleri var. Program güncellendikçe veri kaybınız olmayacak. Yeni verisiyonu yazmaya başlamadan önce ufak bir exe dosyası hazırladım. Bu exe dosyası veritabanınızdan verileri kendi bünyesine alıp yeni kurulacak setup dosyasındaki verilere aktarıyor. Versiyonun değişmesi accesste yeni sütunlar gerektirmekte fakat hazırladığım exe dosyası eski verileri sorunsuz aktarabiliyor.

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
Merhaba Öncelikle sizi tebrik ediyorum salih bey yaptığınız ilk iki versiyon windows 8 pro 32 bit 'te açılmıyor...inşallah bu versiyonda bu sorun düzeltilmiştir...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Sener GÜRSU' Alıntı:
Merhaba Öncelikle sizi tebrik ediyorum salih bey yaptığınız ilk iki versiyon windows 8 pro 32 bit 'te açılmıyor...inşallah bu versiyonda bu sorun düzeltilmiştir...
32 bit sürümünü yüklediğinizden eminmisiniz. net framework u güncelledinizmi. Bu ikisini denediğiniz halde mi açılmadı

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
evet 32 bit sürümünü yükledim ve sizin linkteki güncel net frameworku yukledim  iki versiyonda da acılmıyor malesef

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Bu yeni versiyonu 3 Setup paylaşayım ozaman. 3 dakikada hallederim. 32 bit için. 64 bit için ve any cpu (cpu tipinden bağımsız) böylece kullanabilir olacaksınız. Size özel msj atacağım az sonra 3 LİNK hangisinin çalıştığını özel mesaj ile geri dönüş yapın

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...