Üretimhanem v3.1 Bilgisayar Programı (Ücretsiz)

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr
Neredeyse tüm kodlar değişti. Kafes sisteminden çift sistemine geçildi. Çiftleri tanıtmak zorunda değilsiniz çiftleri kendi algılıyor. Bir çiftin yavrusu veya yumurtası başka Kafese üvey olarak verilse bile o veriyi görüyor. Tüm istatistikler çiftlere endekslendi.  Çiftlerden biri ölse veya başka Kafese taşınırsa istatistik tikler kendisi sıfırlanıyor. Daha sonra tekrar aynı kuşları aynı Kafese atarsanız geçmiş istatistikleri bulup kaldığı yerden devam ediyor. Her kuşa isim bulma derdi bi anlamda Son buldu. Yumurtadan çıktı işaretlenince kuş kayıt ekranını açmak yerine yumurtadan çıkan kuşu (yumurtano+anneadı+babaadı+yumurtadançıkıştarihi) bilgilerini ad kısmına yazarak benzersiz bi isimle kuşu kaydediyor. Düzenlemek istenir diye de kaydedilen kuşu düzenle ekranını açıyor. 1 haftaya basit muhasebe ve Soy ağacı kısmı biterse paylaşacağım.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muratyildiz27

Yeni Üyemiz
Salih bey tekrardan kolay gelsin bizde kalp ver böyle güzel haberlerle bizi heyecanlandırmayın :) programı sil baştan yeniden yazmış gibi olmuş şimdi bu bir hafta nasıl geçer acaba emekleriniz için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum helal olsun takipteyiz.

muratyildiz27

Yeni Üyemiz
Salih bey merhaba çalışmalar nasıl gidiyor merak ettim ne zaman buluşturacaksınız bizi yeni sürümle iyi akşamlar kolay gelsin.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Murat YILDIZ..' Alıntı:
Salih bey merhaba çalışmalar nasıl gidiyor merak ettim ne zaman buluşturacaksınız bizi yeni sürümle iyi akşamlar kolay gelsin.
Bi kaç gündür program ile ilgilenemiyorum. Tüm ailevi fotoğrafların ve tüm mesleki dökümanlarımın yer aldığı harici harddiske cep telefonum format attı. Verileri kurtarıyorum fakat hepsi karma karışık klasörlerde geliyor. Bir çok program deniyorum. Bilgisayarım eski olduğundan harddiski kurtarma işlemini yaparken visual studio c# programını kaldırmıyor. Hali ile program bi süreliğine askıda.
Soy ağacı kısmı kodları tamamlandı. Kullanıcının göreceği tasarım kısmı eksik. Muhasebe kısmı tasarım tamam kodlar eksik. Harddiski kurtarana kadar programa ara verdim.

Sener GÜRSU

Yeni Üyemiz
Adı
Sener
Soyadı
GÜRSU
Salih GÜNDOĞDU' Alıntı:
Bi kaç gündür program ile ilgilenemiyorum. Tüm ailevi fotoğrafların ve tüm mesleki dökümanlarımın yer aldığı harici harddiske cep telefonum format attı. Verileri kurtarıyorum fakat hepsi karma karışık klasörlerde geliyor. Bir çok program deniyorum. Bilgisayarım eski olduğundan harddiski kurtarma işlemini yaparken visual studio c# programını kaldırmıyor. Hali ile program bi süreliğine askıda.
Soy ağacı kısmı kodları tamamlandı. Kullanıcının göreceği tasarım kısmı eksik. Muhasebe kısmı tasarım tamam kodlar eksik. Harddiski kurtarana kadar programa ara verdim.
Merhaba salih bey ayni sorun benim pcdede var 70. Kafesin tum kayitlarini girdigimde pc bozuldu hic acilmadi bende format atmak zorunda kaldim tekrar sifirdan onca veriyi girmek sinirlerimi bozuyor bayram tatilinde sifirdan giricem yumurtadan cikan yavruyu kus olarak gormesi mukemmel oldu bunu sizden isticektim yanliz cikan yavruyu.. ornek veriyorum.. 14. Kafesin 2. Yavrusu otomatik salmaya eklendi ..olarak yapmak mumkunmudur

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jumbo hayranı

Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
Çelikcan
Salih bey yine ,yeniden çok daha kapsamlı bir program hazırlığı ile karşımıza çıkacak. T A K İ P T E  K A L I N... thumbsupbo

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Soy ağacı kısmı bitti. Baya test ettim fakat elimdeki veriler yetersiz. Elinde 3 soy veya daha fazlasını bildiğiniz kuşlarınız varsa ve programa anne baba verilerini girdiyseniz. Programın kurulu olduğu dizinden veriler adlı dosyayı sıkıştırarak uretimhanem@outlook.com a mail atın lütfen. Gerçek veriler ile sonuçları test etmem lazım.

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
Program tamamlandı kendim defalarca test ettim ve bu aşamadan sonra 32 bit ve 64 bit sistemli bilgisayara sahip 2 farklı arkadaş test çalışmalarına başlayacak. Olası gözümden kaçanlar var ise düzeltilecek.
En son paylaşılan sürümü ile görünüş açısından benzerlik taşımakta fakat kod olarak yani çalışma ve veri işleme olarak tamamen farklı yapıya sahip bir program oldu.

1)Artık çift sistemine geçildi. Çiftler tanımlanmasa bile sistem çiftleri kendisi buluyor. Çiftlerden biri ölür satılır veya kafesten ayrılırsa istatistikler kendisi sıfırlanıyor. Çiftler tekrar bir araya getirildiğinde istatistik kaldığı yerden devam ediyor. Tüm istatistikler çiftlere ait artık. Çiftin yumurtası veya yazvrusu başka çifte üvey bile verilse gerçek anne baba istatistikleri yavrusu hangisi kafeste olursa olsun onu arayıp buluyor ve son durumunu gerçek anne baba istatistiklerine dahil ediyor.
2) Yumurtadan çıkan kuşu program artık kendisi kaydediyor.
3) Soy ağacı kısmı tamamlandı. Gerçek kuş verileri ile yapılan değerlendirmelerim sonucunda yavruların renk kombinasyonlarını yüzde 90 gibi yüksek bi rakam ile doğru olarak bulabildiğini gördüm. Burada unutulmaması gereken şey ise program sadece yüzdeler veriyor. O yüzdeler ise kullanıcı tarafından değerlendiriliyor. Baskın ve çekinik genler hakkında nekadar fazla bilginiz var ise okadar az yanılma payınız olacaktır.
4) gelir gider kısmı eklendi. Gider kalemlerini birkere sisteme tanıttınızmı sürekli aynı şeyleri yazmak zorunda kalmıyorsunuz. Örnek olarak ana gider kalemlerinde ilaç başlığına cede vitamin supravit vsvs yazarsanız. Demirbaş kısmına kafes suluk vs yazarsanız demirbaş seçildiğinde demirbaş alt kalemleriniz otomatik listelenecek ve kendi tanımlarınızdan seçeceksiniz. İlaç seçildiğinde yine aynı şekilde temizlik seçildiğinde aynı vsvsvs.
5) gelir gider kısmında haftalık aylık yıllık vs istediğiniz zaman aralıklarını seçtiğinizde mali durumunuz listelenerek hesaplanıyor.

ve daha bir çok şey. Uykum geldi uzatmıcam. Kullanıcı arkadaşlarımız test ettiğinde ilave birşeylere gerek duyulursa eklenecek ve yayınlanacaktır.