Üretmek istiyorum yardım

tayrankula

Yeni Üyemiz
Adı
tayran
Soyadı
kula
Öncelikle iyi günler Ben geçen sene 3 çift muhabbet kuşu baktım 1 yıl kadar bende kaldılar ancak malesef yavru alamadım ve suanda zebra ispinozu besliyorum  ançak aşırı bı hobim var suan bir çift çek muhabbet alsam yavru alabilirmiyim kimileri en az 2 . 3 çift almalısın diyor yardım lütfen 1 çift alsam yavru alabilirmiyim ?

tayrankula

Yeni Üyemiz
Adı
tayran
Soyadı
kula
teşekkürler yarın inşallah bir üretici arkadaşla görüşücem ancak bu yavru aşamasındada yardma ihtiyacım olucak çünkü 3 çift kuştan hiç yavru alamadığıma göre biryerde hata yapıyor olmalıyım

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Bunlari ku$lari almadan ara$tirip yola atilsaniz daha isabetli olur !  :)

Aksi halde ilk seferinde neyi neden ve nerede yanli$ yaptiginizi sizden daha iyi bilen yoktur ve olamazda !

O üretici arkada$a ku$ almaya gitmeden, o nasil üretiyor, nelere dikkat etmelisin, ku$larin en kizgin ve en kisir dönemleri ne zaman vesayre, ... bunlari ilk agizdan duymak ayri, ve ayni anda dolu yuvaliklari görüp bundan etkilenip dahada hevesli olmak cok farkli, ...  8)

Önce ehliyet alinir, ve daha sonra araba !!!

Bir$ey olmaz deyip arabayi ehliyetsiz oraya buraya carpa carpa, onu bunu eze eze $öför olunmaz, iyi $öför hele hic olunmaz, ... bilmiyorum dikkat cekmek istedigime dikkat cekebiliyormuyum ?  confusedtw

Hani ben yazarim, arkada$larda yazar, ... fakat cevap ve yardim ariyan SIZ bunu bizim anlatmaya cali$tigimiz gibi anliyormusunuz orasini yine anca siz ve verdiginiz reaksiyon ve tepki veya cevabinizdan belli olur zaten, ...  icon_snooty

Sanal alem kaynak kayniyor, hele bu sitede bir cok konu var, ... bence oralari bir kurcalayin, ... ve konu ve olay aslinda cokta kolay, ... aslinda !!!

Biraz kafanizi agritsaniz $imdiden, emin olunki, ilerde o kadar agrimazda, ... cünkü yapacaginiz evin bile temelini saglam yaparsaniz, evinize depremde bile kolay kolay bir$ey olmaz, ... tabi Allah`in izniyle, ...

Fakat temeli bile saglam ve olmiyan bir evden ne bekliyebilirsinizki ?  confusedtw
Her an cökebilir, ... depremede gerek yok, ... bilmiyorum anlatabildimmi ?  ::) :)

Kolay gelsin, ...  ;)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Size kendi tecrübemden bahsedeyim fikir olur belki. Benimde 3 çift kuşum vardı ilk başta ve yavru yumurta alamıyordum bir türlü bir yıl kadar bekledim bu arada da sitede ki ustalardan bilgiler aldım. En sonunda sıkıldım sitede bir arkadaş yumurtalı bir çift satıyordu o çifti aldım ama tabi yumurtası varken yer değişikliği çok riskliydi kuş yumurtaları kırabilir veya yatmayabilirdi. Ama satan arkadaş aldığında da kuşların yumurtası varmış ve bir sorun yaşanmadan yavrular çıkmış buna güvenerek aldım o çifti. Bir sorunda yaşamadık yattı yumurtalara yavrular çıktı. Meğer bizim evde ki üç çiftte onları bekliyormuş bir süre sonra hepsi yumurtlamaya başladı. Bu hayvanlarda sürü psikolojisi olduğu kesin ama şuda var tek çift yumurtlamaz diye de birşey yok nasip işi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Tek cift olanda yumurtlar, fakat onlarida hazirlamak gerek, ... ince püf noktalari var, ... :)

Yuvaligi astiginizda, yani belki zamansiz ve erkenden astginizda, di$i ciftle$mek istemediginde hep icine kacar, ... erkek ise öyle di$arda bekler, ... ve ardindan oda iceriye girse yinede ciftle$me gercekle$emez, ...

Yuvaligi di$ardan göstermeniz, yani kafesin önüne koydugunuz vakit, ömründe kendi yavru zamanindan sonra hic yuva görmediyse bile, üreme ruh haline girecektir, ... fakat sabir gerek, ...

Ortam sicak ise ve ku$lar tügde ise, yine yapcak pek bir$ey yok !

Erkegin uzun kuyruk tügü mevcút ve vár olmasi gerek !!!

Her ikiside tügden cikmi$ olmasi gerek, ve cinsel organlarin etrafindaki tügleri makasla kirpmakta fayda var !  :)

Taze Brokkoli`nin faydasi cok büyük dür ve olur !

Cubuklar sallanmamali !

2 ku$u hadi bakim dercesine kafese tikmakla olmaz, ... o kadar kolay olsa, herkes rahatlikla yavru alir, ... fakat bunu alamiyanda cok ne yazikki, ...

Kolay gelsin herkese  ;)