ustalar bi bakarmısınız lütfen ? resimli

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
selam arkadaşlar,12 gün önce aldığım hazır çift kuşlarımı eve getirdiğimde kafesin içi çok berbattı pet shoptan aldım.2 tane plastik tünek ve 1 tane mamalıkta yem vardı.suluk pislikten geçilmiyordu.bende eve geldiğinin 3.günü 2tane yeni yemlik ve suluk aldım,tünekleride dut ağacından resimde görüldüğü gibi taktım.eve geldiklerinden beri 3 defa çiftleştiklerini gözlemledim.zaten aldığımdada dişinin poposunda bayagı bir şişlik vardı satıcı 1,2 güne yumurtlar demişti.3 gündür dikkat ediyorumda dişi yuvalığa pek girmiyor vaktinin çoğunu dışarıda geçiriyor,poposundaki şişlikte kayboldu cereside zaten çok kahve rengi değildi,şimdi açok mavimsi gibi duruyor.satıcı kuşların 1 yaşında olduğunu söylemişti,birde resimlere bakarak kafes düzeni hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim,haftada 2 kez yumurta maması veriyorum pek şlgi göstermiyorlar,kafesteki bardakta ise meyve salatası var.ustalar bir yardım edinde hayırlısı ile yavru alayım çok sıkıldım.bu arada getirdiğimde dişi resmen yuvadan çıkmıyordu erkekte çok sık bir şekilde yuvalığa dişinin yanına giriyordu.şimdi pek bi dugun oldular.strese mi girdilerki benim gibi acaba ?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
mekan değişikliği kuşlarda ister istemz biraz  yumurta için bekleme yapabilir. ama dişi kuşun şu anda çok fazla eşleşme modunda değilmiş gibi gözüküyor. birde mümkünse kafesini değiştir veya boya çok fazla pas var kafeste sağlık açısından çok uygun değil.

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Ortam değişikliğinden kaynaklanıyor bence.Henüz alışma dönemindeler..Onlara zaman tanımalısın.Bu 1 haftada sürebilir 1 ayda..Çok fazla rahatsız etmemelisin.

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
kafesin eskiliği dışında,düzeni nasıl olmuş uygunmudur değilmidir acaba.yav bu acamilikte ne melen bişeymiş sinirleri zorlayacak sorular icad ettiriyor insana kusura bakmayın. confusedtw

kurt beyaz

Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
YAVUZ
Kemal abi,dişi yağlanmış gibimi duruyor acaba sana zahmet tekrar fotolara bakabilirmisin.poposundaki şişlik tamamen yok oldu,yuvalığa ilgisi azaldı,cere rengi kahveden fotolardaki gibi oldu,erkek daha çok yuvalığa girer oldu,çiftleşme kesildi,yiyip içip keyif çatıyorlar,erkek ayagını dişinin sırtına koymaya çalışıyor dişi pek pes vermiyor.

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Dişinin yuvalığa ilgisi yeni ortama alışamadığından ve korktuğundandır kendisini yuvalıkta güvende hissediyordur ama şimdi yuvalıkta saklanmaması ortama alışmaya başladığının göstergesi.