arkadaşlar kuşlarımla ilgi "kafesi yukarı asmak" başlığının sonunda sorduğum soruya cevap alamadım, yeni konu açtım, kusura bakmayın...2 çift kuşum var, ve çiftler ayrı kafeslerde, kafesler 60, bilemedim 80 cm'lik yükseklikteki ve aralarında yaklaşık 2 metre uzaklık olan karşılıklı iki masa üzerinde birbirlerini görecek şekilde duruyor, fakat forumlarda üretimhane sahiplerinde gördüğüm kadarıyla ahşap ya da pvc box'larda üretim yapılmakta, kuşların birbirlerini görmesi iyi bir şey mi, birbirlerinden utanma veya diğer kafesteki kuşa kur yapma gibi bir duruma neden olur mu? Ya da ben, üretim hanelerde olduğu gibi kuşların birbirini görmeyeceği sadece seslerini duyabilecekleri aşağıdaki resimdeki gibi bir raf alıp, kafeslerden birini üste, diğerini bir alta mı bırakayım, ne dersiniz? Bu arada bugün çiftlerden birinin erkeğini kafes dışına bıraktım, diğer çiftin kafesinin üzerine konuyor sürekli, bu kafesteki dişi kızışmış durumda. Daha önce her çift de bir kaç kuluçka geçirmiş, gerçi eş değiştiren çiftlerde duymuştum ama...