ustalardan yardım bekliyorum (kafesler için raf)

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
arkadaşlar kuşlarımla ilgi "kafesi yukarı asmak" başlığının sonunda sorduğum soruya cevap alamadım, yeni konu açtım, kusura bakmayın...2 çift kuşum var, ve çiftler ayrı kafeslerde, kafesler 60, bilemedim 80 cm'lik yükseklikteki ve aralarında yaklaşık 2 metre uzaklık olan karşılıklı iki masa üzerinde birbirlerini görecek şekilde duruyor, fakat forumlarda üretimhane sahiplerinde gördüğüm kadarıyla ahşap ya da pvc box'larda üretim yapılmakta, kuşların birbirlerini görmesi iyi bir şey mi, birbirlerinden utanma veya diğer kafesteki kuşa kur yapma gibi bir duruma neden olur mu? Ya da ben, üretim hanelerde olduğu gibi kuşların birbirini görmeyeceği sadece seslerini duyabilecekleri aşağıdaki resimdeki gibi bir raf alıp, kafeslerden birini üste, diğerini bir alta mı bırakayım, ne dersiniz? Bu arada bugün çiftlerden birinin erkeğini kafes dışına bıraktım, diğer çiftin kafesinin üzerine konuyor sürekli, bu kafesteki dişi kızışmış durumda. Daha önce her çift de bir kaç kuluçka geçirmiş, gerçi eş değiştiren çiftlerde duymuştum ama...

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Ahmet KARA.' Alıntı:
arkadaşlar kuşlarımla ilgi "kafesi yukarı asmak" başlığının sonunda sorduğum soruya cevap alamadım, yeni konu açtım, kusura bakmayın...2 çift kuşum var, ve çiftler ayrı kafeslerde, kafesler 60, bilemedim 80 cm'lik yükseklikteki ve aralarında yaklaşık 2 metre uzaklık olan karşılıklı iki masa üzerinde birbirlerini görecek şekilde duruyor, fakat forumlarda üretimhane sahiplerinde gördüğüm kadarıyla ahşap ya da pvc box'larda üretim yapılmakta, kuşların birbirlerini görmesi iyi bir şey mi, birbirlerinden utanma veya diğer kafesteki kuşa kur yapma gibi bir duruma neden olur mu? Ya da ben, üretim hanelerde olduğu gibi kuşların birbirini görmeyeceği sadece seslerini duyabilecekleri aşağıdaki resimdeki gibi bir raf alıp, kafeslerden birini üste, diğerini bir alta mı bırakayım, ne dersiniz? Bu arada bugün çiftlerden birinin erkeğini kafes dışına bıraktım, diğer çiftin kafesinin üzerine konuyor sürekli, bu kafesteki dişi kızışmış durumda. Daha önce her çift de bir kaç kuluçka geçirmiş, gerçi eş değiştiren çiftlerde duymuştum ama...
mükemmel bir soru, ben de evimde 2 çift besliyorum ve bu da benim merak ettiğim bir konu

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence birbirlerini görmelerinin bir zararı yok ve çok sevdiğim ve fikirlerine değer verdiğim Günay abimin kuşlarının kafesleri birbirlerini görebilecekleri şekilde. Yani bence bir sorun olmaz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
aslında yan-yana olmaları daha iyi, birbirlerinden gaza gelirler. Benim kafeslerim normal tel kafes ve her 2 kafes arasında sadece birer yuvalık var...yani kafeslerin birbirine mesafesi 20-25 cm filan. Bunu özellikle yapıyorum, yeni ve tecrubesiz çiftlerimi tecrubeli olanların arasına sıkıştırıyorum, bu işin nasıl yapıldığını komşularından görerek öğreniyorlar, hem de kendilerini onların arasında daha güvende hissediyorlar.

2 kafes için ayrıca bir raf yapmanıza gerek varmı bilmiyorum ama olursa da iyi olur, bendeki raf ve kafeslerden fikir olması açısından resim ekliyorum.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
aslında yan-yana olmaları daha iyi, birbirlerinden gaza gelirler. Benim kafeslerim normal tel kafes ve her 2 kafes arasında sadece birer yuvalık var...yani kafeslerin birbirine mesafesi 20-25 cm filan. Bunu özellikle yapıyorum, yeni ve tecrubesiz çiftlerimi tecrubeli olanların arasına sıkıştırıyorum, bu işin nasıl yapıldığını komşularından görerek öğreniyorlar, hem de kendilerini onların arasında daha güvende hissediyorlar.

2 kafes için ayrıca bir raf yapmanıza gerek varmı bilmiyorum ama olursa da iyi olur, bendeki raf ve kafeslerden fikir olması açısından resim ekliyorum.

çok sağol abi, sizdeki bu rafların yüksekliği ne kadar, yavru almak için kafesleri illaki 150 cm'den yukarı mı asmak lazım, bana forumda bir arkadaş bu şekilde bir öneride bulundu.  Bende iki çift var, bir çiftin erkeği diğer kafesteki çiftin dişisine kur yapıyor, bu durumu önceki çiftlerimde de yaşamıştım, benim hobihanem aşk-ı memnu gibi :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ahmet KARA.' Alıntı:
çok sağol abi, sizdeki bu rafların yüksekliği ne kadar, yavru almak için kafesleri illaki 150 cm'den yukarı mı asmak lazım, bana forumda bir arkadaş bu şekilde bir öneride bulundu.  Bende iki çift var, bir çiftin erkeği diğer kafesteki çiftin dişisine kur yapıyor, bu durumu önceki çiftlerimde de yaşamıştım, benim hobihanem aşk-ı memnu gibi :)
en alt sıradaki kafeslerin yere mesafesi 25 cm, size doğru öneride bulunmuşlar ama bu bir kural değil. Sizde kafes sayısı az olduğu için tabii ki yüksek biryerde olması daha iyi olur...göz hizanıza gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz mesela. Evet kuşu uçması için saldığınızda komşunun kafesine gitmesi normal, kızgınlıktan ziyade daha çok meraktan olabilir. Yavru almak istiyorsanız kuşlarınızı kafes dışında uçurmayı brakmanız gerekebilir.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Günay Bey çok tertipli bir örnek sizinkisi elinize sağlık. Ancak merak ettim tavalardaki kırmızı çizgilerin bir özzeliği mi var. Süsmü sadece?
Salmadaki Çamaşır askılığımı.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Canan NUMAN' Alıntı:
Günay Bey çok tertipli bir örnek sizinkisi elinize sağlık. Ancak merak ettim tavalardaki kırmızı çizgilerin bir özzeliği mi var. Süsmü sadece?
Salmadaki Çamaşır askılığımı.
kafeslerimizi Cemal Gündoğdu yaptı, çok iyi ustadır ama ne yazıkki yaptığı kafeslere bulunduğu bölgedeki teknik donanım yetersizliğinden kafes tavası yapamıyor. Bizim burası da farklı sayılmaz, saç işi ile uğraşan bir tek atölye var onlar da soba borusu filan yapıyor  :) . Biz de artık mecburen tavalarımızı sobacıya yaptırmak zorunda kaldık...izah ettik nasıl olması gerektiğini ama adamcağız kenarlarını kıvırmamış ve tavalar jilet gibi keskin olmuştu. İşte o kurmızı sert plastik contaları o yüzden taktık...kuşlar yaralanmasın diye  :) Tabii artık İzmir gibi şehirlerde sadece kafes tavası imalatı yapan yerler çıktı ve çoğaldı...4 yıl önce de vardı ama adama 10 tava yaptırmak için 1 yıl sıra beklemek gerekiyordu. 20 adet yeni kafesimizde bunun gibi sıkıntı yok, İzmirde tavalarını yaptırdık ve gayet kullanışlı oldular. Sadece daha önceden yaptırdığımız 30 kafeste bu sorun var...ilk fırsatta yeni ve düzgün tava yaptırmak istiyoruz.

Evet salmadaki çamaşır askılığı...bilerek tercih ettik, temizlik filan yaparken katlayıp kenara kaldırıyoruz...çok kullanışlı oldu  :)