VERGİ MÜKELLİFİYETİ

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Doğruyu söylemek gerekirse ben menunum halimden.Çoğu pet shop çu kardeşim kuşlarla beraber fatura istediğinden işlerim açıldı desem yalan söylemiş olmam.Yakında çıkacak olan kanuna göre faturasız kuş satımı olmayacağından ötürü demekki ben 1:0 öndeyim En güzelide Allahın kulu gelip yasak kardeşim diyemiyor yakında kısmetse üretim belgesinide aldığımda sorun kalmayacaktır .Vergi konusundada  muhasebeciniz iyi ise sorun yaşamazsınız.Hatta götürü değil gerçek gelire tabiyiz Pos cihazı ve Çek karnesi de güzel tarafları(Tabi kullanmayı bilirseniz) kısmetse 2. üretim haneyi de açmak üzereyim Allahın izni ile :D

şehmus BAKIR

Üyemiz
Adı
şehmus
Soyadı
BAKIR
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Doğruyu söylemek gerekirse ben menunum halimden.Çoğu pet shop çu kardeşim kuşlarla beraber fatura istediğinden işlerim açıldı desem yalan söylemiş olmam.Yakında çıkacak olan kanuna göre faturasız kuş satımı olmayacağından ötürü demekki ben 1:0 öndeyim En güzelide Allahın kulu gelip yasak kardeşim diyemiyor yakında kısmetse üretim belgesinide aldığımda sorun kalmayacaktır .Vergi konusundada  muhasebeciniz iyi ise sorun yaşamazsınız.Hatta götürü değil gerçek gelire tabiyiz Pos cihazı ve Çek karnesi de güzel tarafları(Tabi kullanmayı bilirseniz) kısmetse 2. üretim haneyi de açmak üzereyim Allahın izni ile :D
evet arkadaşlar süleyman bey haklı ben bir petshopçu olarak konuyu yakından takip ediyorum geçenlerde yaptığımız dernek toplantısında bazı yasaların çıkacağını ve bu yeni yasalarda üreticilerde petshopçularla beraber aynı vergiyi paylaşacaklarını böylece ithal gelen kuşların sayısının azalacağını,petshopçuların veteriner aydatlarının çok yükseleceğini daha birçok şeyler var.yani kısacası şöyle söyliyeyim.devletle ortak olacaz.hadi hayırlısı olsun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şehmus bey erken sevinmişe benziyorsunuz. Petşop işletmecileri yeni müfredat ve kanun ile birlikte hesaplarını yaparken hep unuttukları birşey var...şu an olan piyasa fiyatları ve yeni müfredat ve kanun ile yeni üretici fiyatları. Pazara gittiğinizde 10 liraya kuş buluyorsunuz...bunlar yakında sadece anılarınızda kalacak fiyatlar. Yeni müfredat ve kanunla üretici fiyatları en az 2ye katlanması bekleniyor. Şu an 13-17 lira arası kuş rahat buluyoriken, kuş pazarlarında ve toptancılarınzda bile fiyatlar 34-35 lira altında olmayacaktır. Yani eski kyar marjlarınız da bir nevi hayal gibi olacak. Burada 7 petşop var ve muhabbet kuşundan en kötü kyarları 20 lira kuş başına. Yani muhabbet kuşu satış fiyatı en kötü halinde bile 40 lira. Şimdi yeni alış fiyatlarınızla son alıcıya nasıl vitrin fiyatlandırması yapacaksınız onu çok merak ediyorum. Kendiniz petşop işletiyorsunuz ve emim müşterinize muhabbet kuşu fiyatının artık 40 değil de 60 veya daha fazla olduğunu söylemekte oldukça zorlanacaksınız. Yeni kanun bir şekilde işlerinizi olumsuz yönde etkilemezmi?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Vergi mükellefi zaten hepimiz olmak zorundayız...lakin yeni kanunla her üretici kayıt altına alınıyor, kayıt demek vergi mükellefiyeti de demek. Buna karşı değilim ve faydasını göreceğimizden eminim...ama tek bir şekilde. Eğer ürettiğimiz kuşların piyasa fiyatını elimizde tutarsak ancak o zaman olur. Şu anda toptancılar ve petşop işletmecileri bizi kontrol ediyor...bu bir nevi mecburiyet gibi, kuşlarınıza bir fiyat biçiliyor ve sizde çaresizlikten onların dediği fiyattan satmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun değişmesi gerek, yoksa hakikatten yeni kanun bir tarafımıza kaçar ve bir çoğumuz üretimi brakıp balkonda 1 kuşla hevesimizi gidermek zorunda kalırız.

Fiyatları üreticiler kontrol etmeli ve bunun için Kooperatifler kurmamız şart. Şu an kooperatif kuramıyoruz, sebebi resmi olarak üretici olmamamız. Örneğin, serada domates yetiştirenin kooperatifi var, ama adam çiftçi olarak kayıtlı...fiyatlarını da kooperatif belirliyor...yani üreticiyi halen koruyan bir kalkan var. Biz de ayni şekilde yeni yasa ürürlüye girdiğinde hemen kooperatiflerimiz kurmalıuz yoksa ne Veterinerler Odası ne de Petşop İşletmecileri Odası ile baş edemeyiz ve onların işçileri olarak kalırız. Yani aynen şu an olduğu gibi onların hammalığını yaparız, paraları onlar kazanır...birde yetmezmiş gibi devlete de vergi öderiz  :-[

Artık sadece kendimizi düşünmeyip daha organıze olmamız gerekiyor. Kooperatiflerimizi kurup yönetmeye çekinmeyelim.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Vergi mükellefi zaten hepimiz olmak zorundayız...lakin yeni kanunla her üretici kayıt altına alınıyor, kayıt demek vergi mükellefiyeti de demek. Buna karşı değilim ve faydasını göreceğimizden eminim...ama tek bir şekilde. Eğer ürettiğimiz kuşların piyasa fiyatını elimizde tutarsak ancak o zaman olur. Şu anda toptancılar ve petşop işletmecileri bizi kontrol ediyor...bu bir nevi mecburiyet gibi, kuşlarınıza bir fiyat biçiliyor ve sizde çaresizlikten onların dediği fiyattan satmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun değişmesi gerek, yoksa hakikatten yeni kanun bir tarafımıza kaçar ve bir çoğumuz üretimi brakıp balkonda 1 kuşla hevesimizi gidermek zorunda kalırız.

Fiyatları üreticiler kontrol etmeli ve bunun için Kooperatifler kurmamız şart. Şu an kooperatif kuramıyoruz, sebebi resmi olarak üretici olmamamız. Örneğin, serada domates yetiştirenin kooperatifi var, ama adam çiftçi olarak kayıtlı...fiyatlarını da kooperatif belirliyor...yani üreticiyi halen koruyan bir kalkan var. Biz de ayni şekilde yeni yasa ürürlüye girdiğinde hemen kooperatiflerimiz kurmalıuz yoksa ne Veterinerler Odası ne de Petşop İşletmecileri Odası ile baş edemeyiz ve onların işçileri olarak kalırız. Yani aynen şu an olduğu gibi onların hammalığını yaparız, paraları onlar kazanır...birde yetmezmiş gibi devlete de vergi öderiz  :-[

Artık sadece kendimizi düşünmeyip daha organıze olmamız gerekiyor. Kooperatiflerimizi kurup yönetmeye çekinmeyelim.
Günay kardeşim mükemmel özetlemişsin ağzına ve emeğine sağlık tek çare kooperatif bence de.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Üretici bir olmadığı takdirde daha çok kuşların fiyatı az para  kazanamıyoruz deriz bizler profesyonel olarak maddiyat vererek üretim yapar iken merdiven altlarında kaliytesiz kuş üretimi yapılarak tanesi 10 yada 12 liradan pet shop çular tarafından alınmakta buda üretimi hakkı ile yapan bizleri mağdur etmektedir inşallah yeni yönetmelikle bizlerin eli güçlenecektir fakat kooperatif şart ;)

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Yeni kanunun yarardan çok zararı var.Herşey yerli üreticinin aleyhine seyretmekte.Kazanç ne kadar ki vergi mükellefi olup dünya kadar sorma ver parası ödeyelim. Bu işte kazanç anca yeni kanundan sonra ciddi bir kooperatifleşme olursa olabilir. Onuda zaten çok büyük oynayanlar kazanır.Zamane dünyasında herşey güçlünün eline geçmeye başladı yani parası olan kazanır para parayı çeker. Her sektöre bakın küçük ve orta ölçekli esnaf batma noktasında büyük avm ler ve firmalar ise kazanıyor.Devlette vergisini aldığı için keyfi yerinde ama olan milletin esasını oluşturan vatandaşa küçük esnafa oluyor.