VERGİ MÜKELLİFİYETİ

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
    Manisada vergi dairesine bi kaç arkadaşın şikayet edilmesi sonucunda vergi levhası çıkartmaya karar verdik(Üretim haneyi vergici amcalar ziyarete gelince zaman erkene alındı smileki)Allahın izni ile sabah başvuruyu yapıcaz hanım bağkurlu olacak bende maaşlı eleman praysonra gelsin paralar evil_idea

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Hayırlısı olsun Süleyman Bey vergi levhasının üstünde ticari ünvan olarak ne yazıyor acaba saygılar...

balim10

Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
BALIM
süleyman bey vergi mükellefiyeti için hangi şartlar ve belgeler gerekiyor.açıklama yaparsan memnun olurum.saygılar.

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
üretimhane içinmi vergi levhası çıkartırıyonuz ve bi sorum daha olucak bağkur falan olayı nası oluyo o vergi levhasını çıkartıyonuz diyemi oluyo anlatırmısınız rica etsem

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Dua edinde Basit usül olsun Yoksa :D Vaylimi ley olur. Bu iş gelirden öte devlete  çalışmak gibi olacak  sadece levha  ile sınırlı görmeyin  derim. inşaAllah size toz pembe gibi gelen mevzuat çok baş ağrıtır die düşünüyorum inş. yanılırım...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
olan işte bir olmayanda bin derler vardır bir hikmeti destek falanda alırsınız vrgi iadesi serbest geçiş promusyon vs hiç kötüsü olmaz slmbelkide yeşil pasaport bile verip her sattığın kuşa uçabildiği kadar thy milde verirler  thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo

TANSELBIKMAZ

Yeni Üyemiz
Adı
tansel
Soyadı
bıkmaz
ben cıftlık kurucam arkdslar yakında bunun ıcın neler ısterler acaba bılgı paylasımı yaparmısnız *

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Süleyman Bey bu iş okadar basit değil resmen ticarete giriyorsunuz eşinizin üzerine yaptığınızda eşinize bağkura kayıt yaptıracaksınız basit üsulde olsa bir muhasebeciye gidip anlaşacaksınız onada 3 ayda bir muhasebeci parası vereceksiniz 3 ayda bir kestiğiniz fişler ve gidiniz hesaplanıp vergi ödeyeceksiniz bildiğim kadarıyla günlük fiş keseceksiniz yani bunlar bildiklerimiz bunu bence kaç çift kuşa kadar hobi olarak geşiyor kaçtan sonrası ticarete giriyor bunu bi araştırın galiba daha önceden burada olması lazım bir konu okumuştum bi araştırın bence saygılar

Adı
MUSTAFA
Soyadı
KALKANLI
Bence kuş üretimi için mükellefiyet almak giderleri arttırıcaktır en başta aylık en az muhasebe ücreti 100 tl + eşinizin bağkur ödemeleri+tutugunuz yer size ait değilse muhtasar beyannamede stopaj ödüceksiniz kira tutarı /0,80 x 0,20 si stopaj hesaplanıyor.Bence mükellefiyet olmasanız daha iyi  8)

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..Bir bilirkişi olarak ;Arkadaşım bu olaya hiç soyunmayın derim...Yüzü astarından pahalıya mal olur...(eğer arkanızda maddi anlamda başka desteğiniz yok ise)Resmen vergi mükellefi oluyorsunuz..buda çok büyük bir sorumluluk..İş tamamen ticarete dönüşüyor..Ama yok; benim param çok bu işide spor olarak yapıcam vergi mükellefi olucam derseniz o başka..Bence buna  bile bile lades denir..Yol yakınken bu fikrinizden dönün..Saygılar

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Bu işten hiç kazanmasanız bile aylık kirası bağkuru vergisi elektrik muhasebe ücreti  vs vs... 1000-1500 tl arası gideriniz olur.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
  570 Damga vergisi ( 12 kdv 4 peşin vergi 4 stopaj 1 gelir vergisi) 
2 640 bağkur (yengenin bağkuru)
3 960 ssk (kendi sgk priminiz)
  480 dükkan stopajı ( aylık 200 den hesapladım)
1 000 gelir vergisi bu ilk yıl için 500-800 arası olabilir diğer yıllarda artar
1 200 muhasebe ücreti
  180 muhasebe stopajı
10 030 TOPLAM
toplamda 10 030 tl bu azami tutar eksiği var fazlası yok
eğer iş yerini kendi üzerinize açarsanız siz bapkurlu olur ve sgk priminden ( 3960) yırtarsınız o zamanda
6 070 tl olur.
Ve can alıcı nokta basit usul olsanız dahi ki kabul edeceklerini sanmam devlet basit usulden vergi alamadığı için(Gelirvergisi mükelleflerine göre) basit usule karşı ve olsanız dahi en geç 2 yıl sonra size gerçek usulden mükellefiyet açnamızın ister

Basit usul olursanız yıllık bağkur primi dahil 3500 civarında olur
bunları iyi düşünün derim.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
En güzelini ve doğrusunu yapmışsınız. Tebrik ediyorum. Hem yenge emekli olabilecek bu sayede hem de siz olabileceksiniz. Ama size ufak bir anektod, yenge emekli maaşını ( eğer siz çalışmaya devam ederseniz ) sizden daha fazla alır.  ;D  :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Devlete Elinizi verdiğiniz vakit  ne hobisi kalır bu işin nede  karı  bırakın bundan iyi bence  devlet 5 krş kazanmak için  50 krş harcar sizden  ne eder eder alır 5 krş  iyi düşünün bence

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Ömer ADAM' Alıntı:
  570 Damga vergisi ( 12 kdv 4 peşin vergi 4 stopaj 1 gelir vergisi) 
2 640 bağkur (yengenin bağkuru)
3 960 ssk (kendi sgk priminiz)
  480 dükkan stopajı ( aylık 200 den hesapladım)
1 000 gelir vergisi bu ilk yıl için 500-800 arası olabilir diğer yıllarda artar
1 200 muhasebe ücreti
  180 muhasebe stopajı
10 030 TOPLAM
toplamda 10 030 tl bu azami tutar eksiği var fazlası yok
eğer iş yerini kendi üzerinize açarsanız siz bapkurlu olur ve sgk priminden ( 3960) yırtarsınız o zamanda
6 070 tl olur.
Ve can alıcı nokta basit usul olsanız dahi ki kabul edeceklerini sanmam devlet basit usulden vergi alamadığı için(Gelirvergisi mükelleflerine göre) basit usule karşı ve olsanız dahi en geç 2 yıl sonra size gerçek usulden mükellefiyet açnamızın ister

Basit usul olursanız yıllık bağkur primi dahil 3500 civarında olur
bunları iyi düşünün derim.
Sadece bununlada bitmiyor. Besi işi yaptığınız için şehir dışında ve belirli ölçülerde yere sahip olmalısınız. Şehir içinde üretici adı altında yapamazsınız.Onunla ilgili bi kanun vardı şimdi bulamadım. Bulursam link de atarım size.