vilmectin kullanımı

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
merhaba arkadaşlar bu hafta ziyaret ettigim bir abim kuşlarda benim bildigim vilmectin adlı ilacı enseden deriye bir damla olarak uygulamaktır ama abim tektek hayvanları rahatsız etmemek için ben sularına bir litreye bir sisi koyup 24 saat içmelerini saglıyorum diye bir bilgi verdi ama bu konu hassas bir konu oldugu için siz degerli arkadaşlarında tecrübelerini ve fikirlerinizide almak istedim bu kullanım şekli bitlerle mücadele için oldugunuda hatırlatmak isterim herkese selam .

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Serkan bey ben yaklaşık 4 yıldır sadece vilmectin kullanıyorum.Çok şükür bit pire hiç olmadı.
Yaklaşık olarak yazın 2 ayda bir,kışın 4 ayda bir suluklarına 3 damla katıyorum.Yeni gelen kuşlarada kesinlikle ense damlası yapmadan içeri almam.
Memnun kalacaksın,tavsiye ederim.
Saygılar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Dış parazit için çıplak enseye 1 damla, iç parazitte suyuna veriyoruz.

E

elaziz2316

Guest
    Paylaşım için teşekkürler.

Hangi aralıklarla verilmesini tavsiye ediyorsunuz?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bence konuya "Vilmectin" olarak değilde "Ivermectin" olarak bakılmalı; Ana (Etken) Maddesi Ivermectin dir; Diğer ilaç üreticilerininde bu ilaca muadil olabilmiş ilaçları var.
  Vilmectin VİLSAN ilaç Firmasının ürünüdür.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Yavuz Usta' Alıntı:
Merhaba,
Serkan bey ben yaklaşık 4 yıldır sadece vilmectin kullanıyorum.Çok şükür bit pire hiç olmadı.
Yaklaşık olarak yazın 2 ayda bir,kışın 4 ayda bir suluklarına 3 damla katıyorum.Yeni gelen kuşlarada kesinlikle ense damlası yapmadan içeri almam.
Memnun kalacaksın,tavsiye ederim.
Saygılar.
ense damlası nasıl yapılıyorr ben orasını anlamadım kuşun ensesine tüyleri aralayıp sadese bir damla damlatmakmı yami

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
enginersin' Alıntı:
ense damlası nasıl yapılıyorr ben orasını anlamadım kuşun ensesine tüyleri aralayıp sadese bir damla damlatmakmı yami
    Eczaneden bir enjektör almalısınız (yaklaşık 30 Kuruş); Enjöktörü kullanmadan önce elinizin enjektöre yada enjektörün elinize alışması için su ile denemeler yapabilirsiniz. İlacı enjektöre aldıktan sonra iğneyi çıkararak kullanınız. Esas kullanımdaki amaç kuşu fazla rahatsız etmeden ense bölgesindeki tüylerin altındaki deriye sadece bir damla damlatabilmektir.
    Özellikle keskin gagalı, ısırırken kanatabilen dişileriniz için bir elinizde eldiven olmasını öneririm.
    İlaç deri doku yoluyla kana karışacak özellikle kan emici Kırmızı (kene) bitlerin kısa zamanda ölmesini sağlayacaktır..

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Dış parazitlere karşı daha başka bir kullanım şekli var mı peki arkadaşlar ? ::)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yılmaz ben enjektörle değilde, damlalıkla yapabiliyorum. Enjektörlere bir türlü alışamadım.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
enginersin' Alıntı:
Kuşun ensesindeki tüyleri aralayıp deriye sadece 1 damla damlatın. Aman dikkatli kullanın toksit oranı çok yüksek bi ilaç, fazla kaçırırsanız kuşların iç organlarına zararı olur.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Yılmaz ben enjektörle değilde, damlalıkla yapabiliyorum. Enjektörlere bir türlü alışamadım.
Abi enjektöre ilacı çektikten sonra enjektörün arka kısmına boş hava çekmeye devam edin daha sonra enjektörü biraz itince çok yavaş şekilde damlacık oluşuyor. Hava boşluğu çekmeden damlatmaya çalıştığımızda elimizin kuvvet ayarını yapmak biraz zor oluyor :)

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
Arkadaşlar kullanım şekli farklı olan ama vilmectin kadar da etkili olan başka bir dış parazit ilacı yok mu ?

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Akşit ER' Alıntı:
Arkadaşlar kullanım şekli farklı olan ama vilmectin kadar da etkili olan başka bir dış parazit ilacı yok mu ?
Baymec %1 var. Etken maddesi ivermectin yine. Ama yoğunluğu fazla.

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
[̲̅c̲̅][̲̅a̲̅][̲̅h̲̅][̲̅i̲̅][̲̅t̲̅]
Soyadı
[̲̅p̲̅][̲̅a̲̅][̲̅r̲̅][̲̅l̲̅][̲̅a̲̅][̲̅k̲̅]
Peki bitlenmiş bir kuşu tamamen ne zaman temizler bu ilaç???

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
[̲̅c̲̅][̲̅a̲̅][̲̅h̲̅][̲̅i̲̅][̲̅t̲̅]
Soyadı
[̲̅p̲̅][̲̅a̲̅][̲̅r̲̅][̲̅l̲̅][̲̅a̲̅][̲̅k̲̅]
suyuna kaç damla katıcaz?

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Baymec %1 var. Etken maddesi ivermectin yine. Ama yoğunluğu fazla.
Mehmet abi baymec ve vilmectin i nerde bulabilirim ve fiyatı yaklaşık olarak ne kadar dır ?

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
baymec'i ben geçen hafta  bir arkadaşıma rica edrerek eskişehirde veteriner ecza deposundan getittirdim.kutu üzerinde yazan fiyat 36 tl.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
engin' Alıntı:
Mehmet abi baymec ve vilmectin i nerde bulabilirim ve fiyatı yaklaşık olarak ne kadar dır ?
Ben veterinerden 20 tl ye almıştım sanırım. vilmectini petshoplarda bulabilirsn.