tarikpercin
Üyemiz
ARKADAŞLAR BU İLACIN PROSPEKTÜSÜNDE SADECE DERİ ALTI YOLLA UYGULANIR DİYOR; SUYLA VERENLER DE VAR; DOĞRU MUDUR?
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,16313.0.htmlAlpay BİLİR' Alıntı:IVERMECTIN içeren ilaçların ( Vilmectin - Ivomec - Baymec - Avromec v.b.) hiçbirini ister iç parazitler ister dış parazitler için suya katarak vermenin bir anlamı yok..
Zaten bu ilaçların yapısı gereği (yağlı) homojen olarak suya karışma gibi bir şanslarıda yok..
Bu tip ilaçlar deri altına yağ dokusu içine enjekte edilmek üzere üretilmişlerdir..Yağ dokusu tarafından emilerek uzun vadede yavaş yavaş kana karışarak,kanla beslenen parazitlere karşı etki gösterirler..
Dış parazitlerin tamamı,kursak bitleri,akciğer-mide-bağırsak kıl kurtları,uyuz etkenleri IVERMECTIN in etki alanı içindedir..
Fakat,kursak solucanlarını,bağırsak solucanlarını,askaritleri yani kamçılı solucan guruplarını IVERMECTIN ile öldüremezsiniz,bunun için bu gurup parazitlere özel ilaçlar kullanmalısınız..
yağ dokunun emip bütün vucuda yayılmasını sağladıgımız için uyguladıgımız ilacın etkisi oluyorTarik PERÇİN' Alıntı:BİZ ENSEYE DAMLATARAK ENJEKTE ETKİSİ VERMİŞ OLUYOR MUYUZ PEKİ?
rica ederim hayırlı üretimlerTarik PERÇİN' Alıntı:ÖMER BEY TEŞEKKÜRLER İLGİNİZ İÇİN.
3 ayda bir vilmectin uygulabilirsin.Tarik PERÇİN' Alıntı:Kullandığım üretim dolabı mdf, işimi zorlaştırır mı acaba bitle mücadele konusunda? Komple dezenfekte ettim çamaşır suyuyla, kuşları da vilmectin ve piresonla. Yuvalıkların altına tekrar pire tozu, talaş değişimi ve okaliptus yaprağı kullandım, bu arada vilmectini kaç günde bir uygulamak gerekiyor?
İnekle kuşu bir tutmak hatadır. Ayrıca önceden kendinden alıntı yaptığım Alpay Bilir abi kuş ilaçları üreticisi olup bu işlerin uzmanıdır (kuş üzerine).Tarik PERÇİN' Alıntı:biraz önce kuşla alakası olmayan fakat vilmectin hakkında mesleği gereği bilgisi olan arkadaşı aradım, bana döndü ve suyuna konulabileceğini söyledi bu ilacın, deneyeceğim sanırım. 10 günde 3 kez kulanan da var bu ilacı, 3 ay uzun zaman değil mi, bir de üretim dolabını pireson ve vilmectini sürekli kullandıktan sonra komple tekrar dezenfekte etmeye gerek var mı acaba?
+1 Ve Alpay abiden destek alırsanız daha verimli sonuç alırsınız sonuçta Adem beyin dediği gibi inekle kanatlının biyolojik tepkimeleri asla bir olamaz...Yusuf YILMAZ..' Alıntı:onu pek tavsiye etmiyorlar. derinin altından karın ve popo kısmından bir damla. iç parazitler için farklı ilaçlar var