VİLMECTİN PROSPEKTÜSÜ

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
ARKADAŞLAR BU İLACIN PROSPEKTÜSÜNDE SADECE DERİ ALTI YOLLA UYGULANIR DİYOR; SUYLA VERENLER DE VAR; DOĞRU MUDUR?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
onu pek tavsiye etmiyorlar. derinin altından karın ve popo kısmından bir damla. iç parazitler için farklı ilaçlar var

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
FORUM ÜYELERİ DE İÇME SUYUNA ÇOK KULLANMIŞ, OKUDUĞUM KADARIYLA DAHA ZAHMETSİZ GÖRÜNÜYOR; AMA EMİN OLAMIYORUM.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Biz köpeklerde uyuz vb. rahatsızlıklarda derialtı yolla kullanıyoruz. vimectin karaciğere çok fazla yüklenen bir ilaçtır. Kuşlarda ise enselerine birkaç damla bırakarak kullanıyorum ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
BEN DE AYNI ŞEKİLDE KULLANIYORUM DA ENSEYE DAMLATARAK AMA ŞU İÇME SUYUNA KATILMASI DOĞRU MU ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM, SİTEDE OKUYORUM YAPANLAR VAR.DENESEM BENİM KUŞLARA BİŞEY OLUR MU ONU DA BİLMİYORUM. FENA ŞEKİLDE BİT DADANDI BÜTÜN GECE TEMİZLİK, TOZ. VİLMECTİN UĞRAŞTIM, ELLE TUTMAKTAN DAHA ZAHMETSİZ SUYUNA KOYMAK, BAKALIM DENEYEN BİRİLERİ VARSA ÖĞRENİRİZ.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Alpay BİLİR' Alıntı:
IVERMECTIN içeren ilaçların ( Vilmectin - Ivomec - Baymec - Avromec v.b.) hiçbirini ister iç parazitler ister dış parazitler için suya katarak vermenin bir anlamı yok..
Zaten bu ilaçların yapısı gereği (yağlı) homojen olarak suya karışma gibi bir şanslarıda yok..
Bu tip ilaçlar deri altına yağ dokusu içine enjekte edilmek üzere üretilmişlerdir..Yağ dokusu tarafından emilerek uzun vadede yavaş yavaş kana karışarak,kanla beslenen parazitlere karşı etki gösterirler..
Dış parazitlerin tamamı,kursak bitleri,akciğer-mide-bağırsak kıl kurtları,uyuz etkenleri IVERMECTIN in etki alanı içindedir..
Fakat,kursak solucanlarını,bağırsak solucanlarını,askaritleri yani kamçılı solucan guruplarını IVERMECTIN ile öldüremezsiniz,bunun için bu gurup parazitlere özel ilaçlar kullanmalısınız..
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,16313.0.html

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Tarik PERÇİN' Alıntı:
BİZ ENSEYE DAMLATARAK ENJEKTE ETKİSİ VERMİŞ OLUYOR MUYUZ PEKİ?
yağ dokunun emip bütün vucuda yayılmasını sağladıgımız için uyguladıgımız ilacın etkisi oluyor

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Kullandığım üretim dolabı mdf, işimi zorlaştırır mı acaba bitle mücadele konusunda? Komple dezenfekte ettim çamaşır suyuyla, kuşları da vilmectin ve piresonla.  Yuvalıkların altına tekrar pire tozu, talaş değişimi ve okaliptus yaprağı kullandım, bu arada vilmectini kaç günde bir uygulamak gerekiyor?

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Tarik PERÇİN' Alıntı:
Kullandığım üretim dolabı mdf, işimi zorlaştırır mı acaba bitle mücadele konusunda? Komple dezenfekte ettim çamaşır suyuyla, kuşları da vilmectin ve piresonla.  Yuvalıkların altına tekrar pire tozu, talaş değişimi ve okaliptus yaprağı kullandım, bu arada vilmectini kaç günde bir uygulamak gerekiyor?
3 ayda bir vilmectin uygulabilirsin.

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
biraz önce kuşla alakası olmayan fakat vilmectin hakkında mesleği gereği bilgisi olan arkadaşı aradım, bana döndü ve suyuna konulabileceğini söyledi bu ilacın, deneyeceğim sanırım.  10 günde 3 kez kulanan da var bu ilacı, 3 ay uzun zaman değil mi, bir de üretim dolabını pireson ve vilmectini sürekli kullandıktan sonra komple tekrar dezenfekte etmeye gerek var mı acaba?

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
ben kullanıyorum.kuşların ense kısmına 2 damla damlatılıyor.fazlası kesinlikle zarar..ensesinin kısmına koymamızın sebebi damla damlatıldığı zaman kuşlar hemen o bölgeyi kaşımaya çalışıyor..ağız bölgesine değmemesi lazım...

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
bende 2 ay süreyle  enseye  bir damla damlatıyorum şimdilik bir sorun yok..

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Tarik PERÇİN' Alıntı:
biraz önce kuşla alakası olmayan fakat vilmectin hakkında mesleği gereği bilgisi olan arkadaşı aradım, bana döndü ve suyuna konulabileceğini söyledi bu ilacın, deneyeceğim sanırım.  10 günde 3 kez kulanan da var bu ilacı, 3 ay uzun zaman değil mi, bir de üretim dolabını pireson ve vilmectini sürekli kullandıktan sonra komple tekrar dezenfekte etmeye gerek var mı acaba?
İnekle kuşu bir tutmak hatadır. Ayrıca önceden kendinden alıntı yaptığım Alpay Bilir abi kuş ilaçları üreticisi olup bu işlerin uzmanıdır (kuş üzerine).

A.VOLKAN AK

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
AK
Merhabalar ben kanarya besliyorum.Birkaç hafta önce bitlerle başım derde girdi.Ben enselerine bir damla damlattım ve 2-3 gün içinde hiç bit kalmadı.Şu anda rahatım iki ayda bir tetbir amaçlı kullanmayı düşünüyorum.Kuş pazarında üretici bir abimiz iç parazitler için çok az olmak şartı ile suluğuna damlatmamı kendisininde öyle yaptığını söyledi ama bende cesaret edemedim.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
onu pek tavsiye etmiyorlar. derinin altından karın ve popo kısmından bir damla. iç parazitler için farklı ilaçlar var
+1  Ve Alpay abiden destek alırsanız daha verimli sonuç alırsınız  sonuçta Adem beyin dediği gibi inekle kanatlının  biyolojik tepkimeleri asla bir  olamaz...

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
Kuşlar o kadar korkuyorlar ki kalpleri yerinden fırlayacakmış gibi oluyor; korkudan elime bile sıçtı bi kaçtanesi:)  suya koyulabilecek dış parazit ilacı var mı acaba ?