VİTAMİNLERİ MAMALARDA KULLANMAK NEKADAR DOGRU

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
ARKADAŞLAR KUSURUMA BAKMAZSINIZ İNŞALLAH SÜREKLİ İNTERNET KULLANAMADIGIM İÇİN FIRSAT BULDUKÇA ARANIZA KATILMAYA ÇALIŞIYORUM BENİM MERAK ETTİGİM ZAMAN SIKINYIM OLDUGU İÇİN KUŞLARIMIN VİTAMİNİNİ SULARINA KATAMIYORUM KATSAMDA BAZEN SIK DEGİŞTEREMİYORUM VİTAMİNİ MAMAYA KATMAYI DÜŞÜNÜYORUM BU KONUDA SİZLERİNDE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTEDEİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN HERKESE ÇOK TEŞEKÜR EDERİM .

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
vitamin den kasıt süpervit forte gibi suda çözülen şeyler ise mamada vermek son derece zaralı olur çünki vitamin kuşun vucudunda çözülürse sudaki çözülmeden kat ve kat etkili olur ve ölüme sebebiyet verebilir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ben Ömer beye katılmyorum. Vitaminleri mamada vermak daha faydalıdır. Vitamin içerikli besinleri suda verdiğinizde daha çabuk bozulurlar Kuşlara o zaman daha zararlı olurlar. Vitaminler suda 4-5 saat içerisinde bozulurken mamada 8-9 saat gibi sürede bozuluma uğrarlar. Ben yıllardır mamalarına katarak uyguluyorum.

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Ben Ömer beye katılmyorum. Vitaminleri mamada vermak daha faydalıdır. Vitamin içerikli besinleri suda verdiğinizde daha çabuk bozulurlar Kuşlara o zaman daha zararlı olurlar. Vitaminler suda 4-5 saat içerisinde bozulurken mamada 8-9 saat gibi sürede bozuluma uğrarlar. Ben yıllardır mamalarına katarak uyguluyorum.
Şahin beye katılıyorum, bende yıllardır mamanın içinde kullanıyorum..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
şahin abi bende size katılmıyorum :) oranı tutturamazsan sıkıntı oluyor ki başıma geldiği için diyorum
peki abicim hangi oranlarda verdiğini yazarmısın herkezin faydalanması için ve birde mamaya hangi vitaminleri katıyorsunuz acaba?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Eşe atmadan önce 45 gün içerisinde Haftada 2 sefer 1 kg mamaya 4 gr Fertivit katıyorum. Kuşların kızışması için birebirdir. E vitamini bakımından Zengindir.
Diğer vitamin eksikliklerini Mutavit ile gideriyorum 1kg mamaya 4 gr oranında karıştırıyorum.
Ayrıca piyasada az bulunan Sprinter adlı erkekleri güçlendirici mama takviyesi var. Onuda onuda vitamin katkılarını katmadığım günlerde 1 kg mamaya 2,5 ml oranında karıştırıyorum.
Bağırsak florasını güçlendirici Enzycomplex 1 kg mamaya 10 gram karıştırıyorum.
Kuşlara güçsüzlük durumunda Cıp-Vıt kullanıyorum 1 kg mamaya 10 gram

Bunların hepsini aynı mamaya karıştırmıyorum. Değişik aralıklarla ve periyotlarla uyguluyorum

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
ömer adam' Alıntı:
şahin abi bende size katılmıyorum :) oranı tutturamazsan sıkıntı oluyor ki başıma geldiği için diyorum
peki abicim hangi oranlarda verdiğini yazarmısın herkezin faydalanması için ve birde mamaya hangi vitaminleri katıyorsunuz acaba?
Vitamin markasına göre değişir o, her vitamin markasının içerdiği vitamin oranları farklı. Vitaminin üstünde suya ne kadar konulucağı, mamaya ne kadar konulacağı yazar. Genelde mamaya konulan vitaminler toz diye biliyorum. Benim mamaya koyduğum vitamin toz.

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
Degerli yorumlarınız için çok sagolun arkadaşlar ben aminovit fort isminde bir sıvı vitamin kullanıyorum. Sizce nasıl bir ürün kullananlar ve bu konuda bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum Allah razı olsun herkesten.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ben araştıra araştıra en son aminovit forteye kadar gittim. Hem dengeli bir vitamin kombinasyonu hemde amino asit içerir. Sürekli mamalarına püskürterek kullanıyorum. Mamasına katabilmek üzere sıvı vitamin arıyordum. Suda çözünenler çok hızlı çözündükleri için sıvı tercih ediyorum. Kokusu biraz ağır olduğundan önceleri şüphelerim vardı ama kuşlar yadırgamıyorlar. Hem pirinç haşlaması hemde mamaya güvenle kullanabilirsiniz.

Normal vitamin verdiğinizde onların vucutta kullanılabilmesi için birde amino asit vermeniz gerekir. Bu yüzden tercih sebebimdir.