vivid marka yemde zam yokmuş bilginiz olsun.....

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Vivid gibi kaliteli ve taze yem burnumuzun dibinde...sırf yabancı marka diye kendinizi aldatmayın ve tozlu çürümüş yemlere tonla para dökmeyin...derim 
Günay bey yanlış anlamayın ben sizler kadar deneyimli biri değilim. ama bu yemi almadan önce bir kaç değişik marka kullanmış biri olarak vivid yemin aşırı tozlu olduğunu anlayabilecek kadar tecrübe edindim. Öyle ki bu yemi kullanırken önce elekten geçiriyorum ve yemlikler bir gün içinde toz içinde kalıyor yemlikteki yemide tekrar elekten geçiriyorum. Aldığım yem bitincede tekrar kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum. Yabancı özentiliği yada yerli malı kullanma fobisi taşımıyoruz Allah'a şükür. Elbette daha iyi yerli mallarıda vardır. ama bu vivid değil bence. İyi günler.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Tülin AYDIN' Alıntı:
Günay bey yanlış anlamayın ben sizler kadar deneyimli biri değilim. ama bu yemi almadan önce bir kaç değişik marka kullanmış biri olarak vivid yemin aşırı tozlu olduğunu anlayabilecek kadar tecrübe edindim. Öyle ki bu yemi kullanırken önce elekten geçiriyorum ve yemlikler bir gün içinde toz içinde kalıyor yemlikteki yemide tekrar elekten geçiriyorum. Aldığım yem bitincede tekrar kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum. Yabancı özentiliği yada yerli malı kullanma fobisi taşımıyoruz Allah'a şükür. Elbette daha iyi yerli mallarıda vardır. ama bu vivid değil bence. İyi günler.
Vivid yem ben de kullanıyorum ( ak darı ) memnunum da Tülin hanım size gelen parti de problem çıkmış olabilir mahsüller farklı olabiliyor nadiren de olsa toz olabiliyor ben de yaşadım aynı problemi almaya devam ediyorum yem kalitesi güzel tazeliği parlaklığından canlılığından anlaşılıyor. Tabi markalılarda bu problem kesinlikle olmuyor ona göre de fiyatı da katlanıyor az kuşu olanlar için problem teşkil etmiyordur benim gibi 10 günde 50 kg yem tüketen kuşlara sahip birileri için teşkil ediyor. Fiyat ve kalite açısından vivid derim

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar bu yemlerin tozlu,tozsuz veya cam gibi parlıyor meselesine ufak bir açıklama gereksinimi duydum
Aslında kuşlarımıza verdiğimiz bu yemler hasat zamanında tozu toprağıyla beraber toplanır
Bu yemleri basit elemelerle kalın olan taşlar ayıklanır yemi tozsuz ve parlak dediğimiz yemciler ise
Ufak bir kurnazlıklarla yemlerini helezon ve karıştırıcı marifetleriyle karıştırırken "yemin içine çok az miktarda sıvı yağ karıştırarak"
Yemin tozunu macun gibi gözle görünmeyecek şekilde yem taneciklerine cila gibi yapışmaktadır
"Yemin parlaklığı ve tozsuz görünmesi bu yemin içine katılan yağlardandır" bu işlemi birçok yemci yaptığı gibi bakliyat işi yapan tüccarlarda yapmaktadır
Kuşlarımıza verdiğimiz yemin tozsuz ve parlak olduğuna kanmayın dilerseniz tozlu yem alıp az birşey yağ koyarak kendiniz karıştırın
Nasıl bir şekilde tozsuz ve parlak olacağını göreceksiniz sizleri bilgilendirmek için yazdım

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Bu kuşlar doğal hayatlarında toprak, kum, kil, kömür yiyorlar; Bence yemdeki tozu bu kadar önemsemeyin..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Arkadaşlar bu yemlerin tozlu,tozsuz veya cam gibi parlıyor meselesine ufak bir açıklama gereksinimi duydum
Aslında kuşlarımıza verdiğimiz bu yemler hasat zamanında tozu toprağıyla beraber toplanır
Bu yemleri basit elemelerle kalın olan taşlar ayıklanır yemi tozsuz ve parlak dediğimiz yemciler ise
Ufak bir kurnazlıklarla yemlerini helezon ve karıştırıcı marifetleriyle karıştırırken "yemin içine çok az miktarda sıvı yağ karıştırarak"
Yemin tozunu macun gibi gözle görünmeyecek şekilde yem taneciklerine cila gibi yapışmaktadır
"Yemin parlaklığı ve tozsuz görünmesi bu yemin içine katılan yağlardandır" bu işlemi birçok yemci yaptığı gibi bakliyat işi yapan tüccarlarda yapmaktadır
Kuşlarımıza verdiğimiz yemin tozsuz ve parlak olduğuna kanmayın dilerseniz tozlu yem alıp az birşey yağ koyarak kendiniz karıştırın
Nasıl bir şekilde tozsuz ve parlak olacağını göreceksiniz sizleri bilgilendirmek için yazdım

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
vivid mavi çuval kullanıyorum.
üreten arkadaşla bizzat tanıştım.
kuşlarım maaşallah afiyetle yiyorlar, fiyatıda uygun..

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Bilal ERDEM' Alıntı:
Nasıl zam yok muş ya daha 2 hafta önce zamlandı zaten.
bilal bey 5 kasımda bu konuyu açmadan önce tekirdağ şubesiyle görüştüm öyle açtım konuyu 12 gün olmuş ben kkonuyu açalı zam gelmiş olabilir. peki fiyatlar nasıl bilal ben ak darı ve aspir nasılmış...

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
3 gün önce 2x25 kg ak darı aldım 37.5x2=75 tl hesaba yatırdım 17.5 kargoya elden verdim(daha önceleri 90 tl hesaba yatırınca kargo parası içinde oluyordu 50 kg ak darım geliyordu). Değişen artık kargo elden veriliyor 8 tl yerine 8.75 olmuş... Ak darı da zam yok... Diğerlerini bilmiyorum...

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Vivid ak darı 25 kg mı 37.5 dan 40 tl çıkmış 8.75 kargo 2 tl ptt masrafı ortalama 50 tl kg mı 2 tl oldu hayırlısı...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yeme zam : kuşlarınıza zam yapın bu dengeyi kuramazsanız  sonunu yaşayanlardan olursunuz.  emeğinizden fazlasını istemeyin emeğinizi heba ettirmeyin selametle