VOLCANO SÜPER MAMA TARİFİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Değerli  arkadaşlarım size kendi yaptığım mamayı sunmak istiyorum fotograflı olarak. Kuşlarıma bir miktar verdım özellikle yeni gelen ve birşey yemeyen o sessiz erkek kuş resmen içine düştü önünden zor aldım... öncelikle malzemeleri saymak istiyorum.

5 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir miktar un
1 yemek kaşığı Pirinç unu
1 yemek kaşığı Mısır unu
Çeyrek paket sütlü bebe bisküvisi
1 yemek kaşığı Ülker hero baby
1 yemek kaşığı buğday ve çeşitli tahılların olduğu ezme
Yarım kaşık İrmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
Azıcıkta Ballı mısır gevreği
Tarçın

Bildiğiniz kek gibi yapılıyor bazı malzemeleri fotoladım.Normal unu az kullanıp diğer malzemelerle zengişleştişrmeyi seçtim.170 derecede tam yarım saat pişti.Ve inanın 2 dilim çayla yedim yok böyle bi lezzet :)
Bu karışımı kuruttuktan sonra rondodan geçirerek kıyacağım ve ihtiyacım oldukça havuç yada başka bir şeyle nemlendirerek kuşlara vereceğim. annem kavonozda dolapta asla bir şey olmaz dedi..Umarım beğenirsiniz.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Normal kek bu. Şeker kuşların karaciğerlerine zarar verir. şekersiz yaparsan bile kafeste besliyorsanız fazla vermenizi tavsiye etmem, kilo aldırırsın. Çeyrek paket sütlü bebe bisküviside çok geldi bana.

mumit

Takipçi Üyemiz
seymen_84' Alıntı:
Değerli  arkadaşlarım size kendi yaptığım mamayı sunmak istiyorum fotograflı olarak. Kuşlarıma bir miktar verdım özellikle yeni gelen ve birşey yemeyen o sessiz erkek kuş resmen içine düştü önünden zor aldım... öncelikle malzemeleri saymak istiyorum.

5 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir miktar un
1 yemek kaşığı Pirinç unu
1 yemek kaşığı Mısır unu
Çeyrek paket sütlü bebe bisküvisi
1 yemek kaşığı Ülker hero baby
1 yemek kaşığı buğday ve çeşitli tahılların olduğu ezme
Yarım kaşık İrmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
Azıcıkta Ballı mısır gevreği
Tarçın

Bildiğiniz kek gibi yapılıyor bazı malzemeleri fotoladım.Normal unu az kullanıp diğer malzemelerle zengişleştişrmeyi seçtim.170 derecede tam yarım saat pişti.Ve inanın 2 dilim çayla yedim yok böyle bi lezzet :)
Bu karışımı kuruttuktan sonra rondodan geçirerek kıyacağım ve ihtiyacım oldukça havuç yada başka bir şeyle nemlendirerek kuşlara vereceğim. annem kavonozda dolapta asla bir şey olmaz dedi..Umarım beğenirsiniz.

cam konserve kavanozları kullanırsanız kapağı kapalı vaziyette buzluğa koysanız bile içi donmuyor ve bozulmuyor kendi yaptığım portakal kokulu mamayı bu şekilde saklıyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bu insanların yediği bildiğimiz kek tarifidir. Kuşların şeker oranı fazla olan yiyecekleri yemesi düzeltilemez hasarlara neden olur. Hatta kuşunuz ölebilir. Bende yazıyı tam okumamıştım. Mehmet beye uyarısından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Arkadaşlar tekrarlıyorum bu tarif kuşlarınıza zarar verir.

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
bu karışım içinden kabartma tozunu,yağı,yoğurtu ve şekerin yarısını çıkarırsanız o şüphe ortadan kalkar ve güvenle verebilirsiniz yani bu karışım asla verılemez değil sadece o dedıklerınızı çıkarın gerıye kalan malzemelerde zarar verır dıyosanız katılmam size.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Katılıp katılmaman çok sorun değil. yarım bardak şekerde zararlıdır.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Açıkçası burasını yönetmek sabır işi. Çünki aynı sorulara defalarca aynı cevabı söylediklerimizi biliyorum. Bir tanesini bile dalga geçmeden yüzlerce kere cevaplayan arkadaşlar mevcut. Bir çok formu örnek davranışları ile gölgede bırakıp geçen bu aileye girdiği için hiç bir arkadaş pişman olmayacaktır. Adabı muaşerete uygun fikirler mutlaka değerlendirilip tartışma konusu olacaktır. Ancak burada unutulmaması gereken her yaştan üyelerin bulunduğunu unutmamak, üstadların tavsiyelerini yaparken, diğer tavsiyelere acaba ? diye bakmak gerekiyor. Eğer doğru bir tespitse zaten üstadlar onaylayacaktır. Burada hiç kimsenin, bir diğer kişinin kuşlarına zarar verdirmeyeceğini bilsekte, belki uygulama biçiminin yanlış olduğunu kendi de bilmiyordur.
Adamın kuşu yaşlıdır, vebale girersin, yada öleceği vardır senden bilir.

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Katılıp katılmaman çok sorun değil. yarım bardak şekerde zararlıdır.
evet sizin yorumunuzu merak ediyorum ;) zararlı olan ne kaldı? akşam o zararlıları (kabartma tozu,vanilya,şeker,yağ,yoğurt) tamamen çıkarıp diğer malzemelerle yapacağım sadece tatlı olarak bebe bisküvisi ve mısır gevreği olacak onlarla tatlandıracağım... bakalım nasıl olacak...yarın foto ve bilgileri koyarım...

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Abi sadece nezaket kurallarında olmayan bir tepkiye cevap verdim...Nezaket yaşla alakalı değil kanımca...

seymen_84

Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
VAROL
Neyse uzatmaya gerek yok sanırım... iletişim dersi veren biri olarak konuyu kapatıyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...