ya lütfen yardım edin yoksa kafayı sıyırcam valla =[

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
Üstatlarım 1 yıldır birlikte olan çiftim halen ama halen çiftleşme gibi bi durumları olmadı :S sizden öğrendiğim tek esas nokta SABIR oldu ve 1 yıldır sabrediyorum fakat bırak yumurtayı 1 sn bile çiftleşmediler :S ama birbirlerini kaşıyorlar,yemliyorlar vb. şeyleri yapıyorlar fakat 1 sn bile çiftleşme olmuyor erkek isterken dişi hiç ama hiç istemiyor :S evit-se forte veriyorum vitaform arada veriyorum mama veriyorum yeşillik veriyorum yemlerini hergün üflüyorum sularını hergün tazeliyorum kafesi haftada 1 temizliyorum ve vitaminleri felan kullanıyorum derken aşırı değil haftada 1 felan vitaformu zaten sürekli veremiyorum bağışıklık kazanmasınlar diye ben daha napıyım üstatlarım söyleyin :S param olmadığı halde harçlıklarımı biriktirdim 2. çiftimi aldım ses çoğalırda kızışırlar felan diye ama oda yok :S zaten bir diğer sorumda 2.çiftimin erkeğinin göğüs kafesine baktımda çıkıntılı bişiy var diğer kuşlarımda yok bi o erkekte var zararı varmı ve ne yapmam gerekiyor onlarada aynı periyod uyguluyorum ve lütfen bu 1.çifti napıyım lütfen söylerseniz çok ama çok sevineceğim =[  crazy  :'(

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
  Arkadaşım öncelikle kaç çift damızlık kuşun var toplam 1 takım mı yoksa üretümhanede yumurtlamayan bir takım  mı?

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ya okadar prof.larımız var ama kimse bişiy yazmıyor asıl bu beni kahrediyor :(

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Kuşların resimlerini görsek daha iyi olur belki kuşlarınızın 2side erke veya 2side dişi

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ahmet abi cevap yazdığın için teşekkür ederim fakat okadarda acemi değilim =) erkekli dişili tabiki onu çok iyi biliyorum fakat bi türlü çiftleştiremedik bi onu bilmiyorum :D özür dilerim eğer haddimi aştıysam ve şuan resimlerini koyamam resimleri pc'de yok fakat önceki konularımda eğer bulabilirsem resimlerini ordan aktarırım teşekkür ederim ilgilendiğin için tekrardan abicim =)

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
samet bey benimde iki çift kuşum var.bende evde bakıyorum. 8 aydır bekliyorum.hala birşey yok ama dün yerlerini değiştirmeye karar verdim çok ii güneş alan biryere koydum sesi çıkmayan kuşlar bügün ortalığı yıktılar.kur yapamaya başladılar.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşım kuşların aynı yaşta olmayabilir fazla elle oynuyorsan olablilir kuşları ayır bir süre  zıt renkli kuşla eş değiş bir az bal yedir bakımlarını gözden geçir yuvalık  kontrol et daha bir çok nedeni var şu an aklıma gelen bunlar kuşların ithal olur ve lajer yada ilaçlarla kısırlaştırılabiliyorlar yumurtlasa bile boş çıkabiliyor olmazsa güvendiğin üreticiden yavru al yola devam slm

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
fazla sabrettim diyorsun o zaman eşleri değiştirebilirsin

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
kemal akbulut' Alıntı:
kuşların ithal olur ve lajer yada ilaçlarla kısırlaştırılabiliyorlar yumurtlasa bile boş çıkabiliyor olmazsa güvendiğin üreticiden yavru al yola devam slm

bu doğru bir sözdür dikkate al derim... yada baktın olmuyor kuşları değiştir üreticiden yerli kuşlar al yavru 4 ay sabret alırsın yavrularını 2 dişi 2 erkek olarak kafeslere koy 3 ay sonrada eşe at...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
havalar ısınıyor kızışmaya başlayabilirler hepsini bir kafese koy yuvalıkları as birde öyle dene bizimde bazı çiftlerden yavru alamadığımız oluyor sizi anlıyorum

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
samet benimde evde 1 çiftim var bende 1 sene kadar uğreştım birşey yoktu balkona bir çıkardım hep balkonda durdular  2 aya kalmaz yumurtladı sonra talihsiz bir olay olldu şimdi yine balkonda besliyorum.. Havalar ısınıcak artık zaten seninde balkonda beslemeni tavsiye ederim tabi havalar soğuk değilse..

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Samet bey ,vitaform veriyormuşsunuz.Kardeşim vitaform bir antibiyotik, ve alındığı zaman her antibiyotikte olduğu gibi mantığında  hasta hücreler yanında hasta olmayan hücreleri de öldürmek var.Senin kuşun sürekli güçsüz.Sürekli dirençsiz.Antibiyotik kullanımının vücuda olan bu zararlarını bildikleri için adamlar beraberine vitamin koymuşlar.Önce vücut hücrelerini öldür.Sonra düzeltmeye çalış.Dirençsiz bir kuş alsana.Sonra tabiki eşleşmez.
Kusuruma bakma insanlarda üretim için almış başını gidiyor vitaform çılgınlığı.Üretim için antibiyotikten mi medet umuyoruz?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
gozturk' Alıntı:
insanlarda üretim için almış başını gidiyor vitaform çılgınlığı.Üretim için antibiyotikten mi medet umuyoruz?
    Aynen Katılıyorum..
    İlaç vermeyi durduralım görelim; verim nasılda artıyor..

Sevgilil Samet, Bakım ve ortam şartlarını bilmiyoruz; bu sebeple kuşların hakkında ne kadar isabetli tahminler yapabiliriz ki?
    Huzurlu, rahat, sağlıklı bir ortamdaysalar ürerler; Gün gelir yumurtlamalarını engelleyemezsin. Dişiler, yanında erkek yoksa bile yumurtlar lar (Dölsüz yumurta).
    İlaç kullanmamanı, doğal olmak şartıyla beslenmede çeşitliliğe özen göstermeni, Isı ve aydıtlatmada düzenlilik sağlamanı öneririm..

E

elaziz2316

Guest
Samet YILMAZ' Alıntı:
2.çiftimin erkeğinin göğüs kafesine baktımda çıkıntılı bişiy var diğer kuşlarımda yok bi o erkekte var zararı varmı ve ne yapmam  =[  crazy  :'(
    Samet kardeşim. Bahsettiğin erkek kuşta muhtemelen Kuruma Hastalığı mevcut. Aşağıdaki linki iyice bir oku. Arkadaşların yorumlarına da katılıyorum. Çiftleştirmek ve yavru almaksa niyetin. Bir üretici arkadaşımızdan yavru kuş almanı tavsiye ederim. Sana tavsiyem; kuşlarını aldığın yere iade et. Parasını vermez ise karşılığında yem vs. al. Sonra sana yakın bir üreticiden kardeş olmayan 2 erkek 2 dişi yavru al. 3-4 ay aynı kafeste bak. Sonra eş olanları ayırarak 2 ayrı çift oluştur.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,444.0.html

TEŞHİS:
Oldukça zordur, dışkıdan, ağız salgısından alınan numunelerden kültür yapıp megabakteri üretmek çok zordur. Teşhis çoğunlukla ölen kuşların otopsisi sonrası konulmaktadır.
Kendi deneyimim;
Genelikle geç anlaşılıyor. Jilet göğsü hep gördüm. Bununla birlikte karnın şiş olması, karına bakıldığında göğüs kafesinden daha yüksekte gözükmesi, karın içinde bağırsakların yumak gibi gözükmesi en sık rastladığım bulgular. Ayrıca bu kuşların ağızlarına baktığımda dilleri ve diğer pembemsi görülen yerlerin renkleri açık renk olmakta, beyazlaşmakta. Genellikle bulgularla teşhis koymak çok zor, ben tedavi sorası düzeldi ise megabakteriosis teşhisi koymaktayım. Dışkı incelemelerinde megabakterleri görmek çok zor, nedeni de çok alışkın göz gereklidir. Ayrıca boyamada yapılmalıdır ki bu biz yetiştiriciler için çok zordur. Ancak özel merakı, mikroskoba ve mikrop boyama tekniklerini bilen profesyonelere ihtiyaç vardır.

TEDAVİ;
Oldukça zordur, klasik antibiyotiklere cevap vermez iyileşme göstermez. Penisilin, ve diğer grup antibakteriyeller (tylan, pulmotil, ampicillin, flagyl, nifkol vb) bu hastalıkta etkisizdir. Eğer bu tip antibiyotiklerle düzeliyorsa bu megabakteriosis değildir. Fakat Sayın Ruhi Saruhan’ın belirtiği bir reçete vardır ki bunun etkinliğini ben denemediğim için bilemiyorum, ama özellikle asitleştirici ve probiyotik kullanması iyileşmeyi sağlamada bu yöntemin incelenmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İnsanlarımızda ne yazık ki hep şu fikir ağırlık basıyor. Bir çift kuş alıyım yakın zamanda veya ilerleyen zamanda bana muhakkak yavru versinler. Böyle olmayıncada hayal kırıklığı ve herşeyi biranda bırakmak. Böyle bir kaide yok arkadaşlar. Her çift alınan kuş yavru verecek diye bir kanun yok. Kuşta bilmediğimiz bir hastalık olabilir. Ortam şartlarını beğenmemiş olabilir. Yuvalığı incelemiştir ancak güvenilir olarak görmemiştir daha bir çok şey sayabilirim bu konuda. Bize düşen doğruyu yakalayana kadar mücadele etmektir. Benim geçtiğim evrelerden birçoğu geçseydi kuşun K sını ağzına almazdı herhalde. Ne çiftlere ne sabırlar gösterdim. Şuanki aşamada ise eşe attığım her çiftten yavru alıyorum diyebilirim.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
İnsanlarımızda ne yazık ki hep şu fikir ağırlık basıyor. Bir çift kuş alıyım yakın zamanda veya ilerleyen zamanda bana muhakkak yavru versinler. Böyle olmayıncada hayal kırıklığı ve herşeyi biranda bırakmak. Böyle bir kaide yok arkadaşlar. Her çift alınan kuş yavru verecek diye bir kanun yok. Kuşta bilmediğimiz bir hastalık olabilir. Ortam şartlarını beğenmemiş olabilir. Yuvalığı incelemiştir ancak güvenilir olarak görmemiştir daha bir çok şey sayabilirim bu konuda. Bize düşen doğruyu yakalayana kadar mücadele etmektir. Benim geçtiğim evrelerden birçoğu geçseydi kuşun K sını ağzına almazdı herhalde. Ne çiftlere ne sabırlar gösterdim. Şuanki aşamada ise eşe attığım her çiftten yavru alıyorum diyebilirim.
şahain abiye sonuna kadar katılıyorum benimde 1 sene beklediğim kuşlarım oldu geç çifleştiler kimiside 6. ayında yavrulucak nerdeyse

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
kuşlarımı değiştirdiğim için konu güncel değildir kilitlenmesini rica ediyorum =)