Yağlanma için?

Tarık34

Yeni Üyemiz
Adı
TARIK
Soyadı
ATAKAN
Arkadaşlar merhaba..

Yaklaşık 10 gün önce petshoptan bir çift muhabbet kuşu aldım. Daha önce üç defa yavru büyütmüş. fakat şimdi farkettimki kuşlardan dişi olan uçamıyor. biraz araştırdım yağlanma var sanırım. göğüs bölümü şiş gibi duruyor. erkekte bi problem yok o uçuyor. Erkek kızışmış durumda.. dişininde ceresi kahverengi durumda şuanda. ama hareketli değiller tünekte öylece duruyorlar ve sadece korktuklarında yuvalığa giriyorlar?

Bu problem üremeyi engeller mi?
Zayıflatmak için neler yapmam gerekiyor?
Yoksa hiç dokunmasam daha mı iyi olur?

Tşk ederim şimdiden.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ilk olarak ailmize hoş eldiniz ve günde  2  3  kez ucurmayı dene bir hafta on gün boyunca  yağlanma geçer  yada  ürkmüşler zaten gerek yok  bence  bırakın ortama alışsınlar  sonra yağlanma için çözüm ararsın üreme için pek fazla zararı yok ama bence sokmayın üretime...  ve  rica ederekten  isim soyisim kısmını lütfen net bir şekilde yazınız

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Karahan UZUN.' Alıntı:
ilk olarak ailmize hoş eldiniz ve günde  2  3  kez ucurmayı dene bir hafta boyunca  yağlanma geçer  yada  ürkmüşler zaten gerek yok  bence  bırakın ortama alışsınlar  sonra yağlanma için çözüm ararsın üreme için pek fazla zararı yok ama bence sokmayın üretime...  ve  rica ederekten  isim soyisim kısmını lütfen net bir şekilde yazınız
+1

Tarık34

Yeni Üyemiz
Adı
TARIK
Soyadı
ATAKAN
tşk ederim Karahan..

Ben yavru alma hevesi ile aldım bu kuşları. Eğer yavru almamda etkisi olmaz ise bu şekilde rahatsız etmeyim diyorum. Yoksa hergün uçurup zayıfladıktan sonramı yuvalığı taksam aceba?

Bu arada ismi düzeltemedim. Tarik34 yazan yeri değiştiremiyorum :(

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba Tarık Bey.Bence kuşlarınızı 1 ay sonrasında ya da ilkbaharın başında Mart-Nisan gibi üretime sokun.Bu süre zarfında kuşlarınızı bolca uçurun,vitamin takviyelerini düzenli bir şekilde yapın yuvalığı takmaya karar verdiğiniz zaman kuşları uçurmayın.Kuşlar kafeste kalsın gerisini onlar halleder diye düşünüyorum.Bu arada Ad ve Soyadınızı değiştirmek için buraya tıklayın böylece rahatça değiştirebilirsiniz. :)http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?action=profile;area=forumprofile;u=8687

Tarık34

Yeni Üyemiz
Adı
TARIK
Soyadı
ATAKAN
Uğur bey tşk ederim bilgiler için.. Peki yağlanma olması dişinin çiftleşmesini engeller mi? Başka deyişle yağları eritmeden yavru alamazmıyım?

Bu rada linkte tıkladıgımda.. "Profilinizde değişiklikler yapmak için izniniz yok." yazıyor.. profil ayarlarında da baktım bulamadım. :(

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bir hafta  on gün kürle istenilen forma kavuşaktır.. bu arada  fertivit  ile 2 3 haftalık üreme hazırlık kürüne sokarsanız istek ve verim artacaktır  profil  ayarlarından profil değişikliklerini kolaylıkla yapabilirsiniz....

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
eğer  yağlanma  popo kısmında  yada  yakınsa kesinllikle  üremede  sıkıntı  ölümle sonuclanan sonlara varabilr...  profil=form ayarları  ve  en alt kısmında  iism  soyisim kısmından duzeltebilirsiniz...

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
ilk olarak ailmize hoş eldiniz ve günde  2  3  kez ucurmayı dene bir hafta boyunca  yağlanma geçer  yada  ürkmüşler zaten gerek yok  bence  bırakın ortama alışsınlar  sonra yağlanma için çözüm ararsın üreme için pek fazla zararı yok ama bence sokmayın üretime...  ve  rica ederekten  isim soyisim kısmını lütfen net bir şekilde yazınız

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tarık ATAKAN' Alıntı:
Uğur bey tşk ederim bilgiler için.. Peki yağlanma olması dişinin çiftleşmesini engeller mi? Başka deyişle yağları eritmeden yavru alamazmıyım?

Bu rada linkte tıkladıgımda.. "Profilinizde değişiklikler yapmak için izniniz yok." yazıyor.. profil ayarlarında da baktım bulamadım. :(
Yardım edebildiysem ne mutlu bana. :) Bu arada paylaştığım link kendi profilimin linki olduğu için girememişsinizdir. :D