yapmadığım kalmadı, ishalden kuşlarımı kurtarın lütfen...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Geçmiş olsun Ahmet bey,çok zor bir durum.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
behsat bey daha iyi bilir ama bana dışkışı normalmiş gibi geldi kuşun poposunda dışkı lekesi oluyormu popo resmini çekip koyarmısınız?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
behsat bey daha iyi bilir ama bana dışkışı normalmiş gibi geldi kuşun poposunda dışkı lekesi oluyormu popo resmini çekip koyarmısınız?
yukarıdaki resimdeki dışkı yavrunun, yavru düzeldi ama dişi sadece su dışkılıyor, kuşun keyfide yerinde ve popo kısmında pislik yok...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ahmet KARA.' Alıntı:
yukarıdaki resimdeki dışkı yavrunun, yavru düzeldi ama dişi sadece su dışkılıyor, kuşun keyfide yerinde ve popo kısmında pislik yok...
poposunda pislik birikmiyor ve hehangi bir halsizlik yoksa kuş ishal değildir bu kuşlar dışkılarını yaparken aynı zamanda da idrarlarınıda yapar bu yüzden telaşlanıpta kuşa boşuna ilaç vermeyin kuşunuz ishal değil, yaz aylarında su tüketimi fazla olduğundan aynı zamanda idrarla dışkılamada fazla olur.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
poposunda pislik birikmiyor ve hehangi bir halsizlik yoksa kuş ishal değildir bu kuşlar dışkılarını yaparken aynı zamanda da idrarlarınıda yapar bu yüzden telaşlanıpta kuşa boşuna ilaç vermeyin kuşunuz ishal değil, yaz aylarında su tüketimi fazla olduğundan aynı zamanda idrarla dışkılamada fazla olur.
bende dört çift var, daha önce de muhabbet kuşu besledim, dışkıyla birlikte su dışkıladıkları doğru ama sadece su dışkılayan hiç kuş görmedim ve ne zaman dışkılasa sadece su dışkılıyor, eğer bu iç parazit değilse nefrit olabilir diye okudum bir yerde, yani böbreklerde sorun var ve düzelme ihtimali yokmuş galiba...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
yavrumun son dışkısı, yavruyu anneden ayırdım, dışkısı çok büyük, sulu ve biçimsiz, daha çok aspur yediği için dışkısı koyu renkli diye düşünüyorum, yoksa bu kanlı ishal mi?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
herkes elinden geleni yapmış bana göre kuş ishal değil istersen dışkıyı götürüp laboratuvarda tahlil ettir

gokcencelik

Uzman Üyemiz
bu durumda bana da artık ishal değil gibi geliyor. başka bir enfeksiyon kapmış. artık vakit kaybetmeden idrar testi kapan bi veterinere tetkik ettirin de ne olduğu kesinleşsin ona göre bi ilaç tedavisi uygulansın belki de baştan beridir hayvan boş yere yanlış ilaçları alıp duruyor...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
dişinin yanına erkek kuş attım, 3 gün aynı kafeste durdular, erkek kuşa hastalık geçmiş mi diye kontrol etmek için erkeği ayırdım, 1 gün erkeği kontrol ettim ve çok şükür  hastalık falan geçmemiş, zaten kuşlar dün çiftleşti, ama hem dişinin hem de yavrunun dışkılarında değişen bir şey yok, dişi sağlıklı ama yavru tüylerini kabartıyor. Kuşları ilk aldığımda da hafif ishal vardı ama ilaç verince düzeldi, kalıtsal bir hastalık mı diye düşünmeye başladım, ama hem ölen erkekte hem de anne de olması beni düşündürdü açıkçası, bulunduğum ilçe küçük olduğu için tahlil yaptırma imkanım yok, kuşları takip ediyorum...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
arkadaşlar yavru kuşum geçen hafta aniden öldü, dişi yumurtladı ve şu anda 4 yumurtası var, ishal yok gibi görünüyor, inş. yeni doğacak yavrularda aynı sorun olmaz...