Yaptığım Mamalara Sarımsak Tozu Karıştırıyorum

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz

Kod:
Uzun süredir yaptığım mamalara hafta 2 gun olmak kaydi ile sarımsağın kurutulup çekilmiş toz halinden 2 çay kaşığı karıştırıyorum. Aktarlara satılıyor, temin edebilirsiniz. Fakat taze olanını almaya çalışın. Bulamayanlar süperkamerketlerde paket halidne satılanlar mevcuttur.Dezavantajı koku yanından biraz problem olsa da, faydasının büyük olduğuna inanıyorum ki, sarımsağın faydalarını saymakla bitiremeyiz. bunu ilk olarak güray özkul arkadaşımın önerisiyle denemedim ve gayet başarılı olduğunu düşünüyorum.Ayrıca ilaç bazlı antibiyotik kullanmaktansa alın size doğal antibiyotik..

Kod:
[SIZE=3]Sarımsak Faydaları

Uzmanların tespitlerine göre, sarımsağın insan sağlığı açısından en önemli faydaları şöyle: Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor. Yara ve çıbanları iyileştiriyor. Krampları yok ediyor. Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor. Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor. Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor. zararlı bakterileri yok ediyor. İştahı açıyor. Nezleyi yok ediyor. nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor. Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor. Tansiyonu düşürüyor. Ateşi düşürüyor. Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor. Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor. İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor. Kalp adalelerini güçlendiriyor. Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. Cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor. Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor. Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor. Saç Dökülmesini yavaşlatıyor. Sesi güzelleştiriyor[/SIZE].
(iha)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Paylaşım İçin Teşekkürler. Bende size bir öneride bulunmak isterim. Kekik Kullanın etkisini görüceksiniz. Kuşların bagışıklık sistemini Güçlendirir.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Kekik ve sarımsak mı ? İnanın duyduğum en ilginç öneriler :) Başka deneyip faydalarını görenler de olduysa biz de yapalım :)

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Paylaşım İçin Teşekkürler. Bende size bir öneride bulunmak isterim. Kekik Kullanın etkisini görüceksiniz. Kuşların bagışıklık sistemini Güçlendirir.
Kekik ve nane  uzun yıllardır kullanıyorum zaten.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kekik ve daha birçok bitkinin kurutulmuş halinin belli oranlardaki karışımını kuşlarımın mamalarında 7-8 aydan fazladır kullanıyorum.

Sarımsak çok faydalı, Sarımsak toz halinde değilde tazesini kullanmanızı öneririm, toz haline gelene kadar birçok işlemden geçmekte ve birçok faydalı bileşen içinden çıkarılmakta. Kısacası toz fabrikasyon bir üründür be faydalı olan kısımların birçoğu farklı sanyilerde kullanmak için alınmıştır, toz halı posa ve sarımsak esansından çok fazla ileri gidemeyen bir ürün. En iyi yapacağınız şey bir miktar zeytin yağını alıp (200 ml kadar) küçük bir cam şişe içine boşaltmak (şişenin cam olmasına dikkat edin veya marketlerde hazır satılan 250 ml cam şişede kaliteli zeytin yağlarından alın). Kabuğunu soyduktan sonra içine irice 3 tek diş sarımsak brakın ve 3 gün kadar bekleyin. Zeytin yağı sarımsağın özünü çıkarıp (tüm faydalı bileşenleri) kendi içine hapsedecektir. Artık %100 doğal sarımsak özlü zeytin yağınız kullanıma hazırdır, Mama hazırlarken içine mama miktarınıza göre sarımsak özlü zeytin yağı kullanabilirsiniz. Bunun aşırı dozu yoktur ama abartmamaya çalışın - 200gr kuru mamaya yarım çorba kaşığı kadar yeterli olacaktır.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Kekik ve daha birçok bitkinin kurutulmuş halinin belli oranlardaki karışımını kuşlarımın mamalarında 7-8 aydan fazladır kullanıyorum.

Sarımsak çok faydalı, Sarımsak toz halinde değilde tazesini kullanmanızı öneririm, toz haline gelene kadar birçok işlemden geçmekte ve birçok faydalı bileşen içinden çıkarılmakta. Kısacası toz fabrikasyon bir üründür be faydalı olan kısımların birçoğu farklı sanyilerde kullanmak için alınmıştır, toz halı posa ve sarımsak esansından çok fazla ileri gidemeyen bir ürün. En iyi yapacağınız şey bir miktar zeytin yağını alıp (200 ml kadar) küçük bir cam şişe içine boşaltmak (şişenin cam olmasına dikkat edin veya marketlerde hazır satılan 250 ml cam şişede kaliteli zeytin yağlarından alın). Kabuğunu soyduktan sonra içine irice 3 tek diş sarımsak brakın ve 3 gün kadar bekleyin. Zeytin yağı sarımsağın özünü çıkarıp (tüm faydalı bileşenleri) kendi içine hapsedecektir. Artık %100 doğal sarımsak özlü zeytin yağınız kullanıma hazırdır, Mama hazırlarken içine mama miktarınıza göre sarımsak özlü zeytin yağı kullanabilirsiniz. Bunun aşırı dozu yoktur ama abartmamaya çalışın - 200gr kuru mamaya yarım çorba kaşığı kadar yeterli olacaktır.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Paylaşım için teşekkürler.Çok değerli bilgiler emeğinize sağlık.Slm

zülfikar07

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
kaynak
Bende kullanıyorum dogal antibiyotik sarımsak tozu yanında nane kekik feslegen veriyorum ama bunları haftada 2 gün veriyorum eşe gelmiş kuşlarada keçiboynuzu tozu veriyorum çok az

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
İsmail KAYNAK' Alıntı:
Bende kullanıyorum dogal antibiyotik sarımsak tozu yanında nane kekik feslegen veriyorum ama bunları haftada 2 gün veriyorum eşe gelmiş kuşlarada keçiboynuzu tozu veriyorum çok az
ne varsa doğal olanda var

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
ÇOK teşekkür ederim. hemen  kütüphaneye aldım bu bilgileri. Günay Abi Bizi Bilgisiz ve Paylaşımsız bırakma :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Benimde  kullandığım mamalara kattığım maydonuzu söyleyeyim  üretimhaneme 10 çuval maydonuz alıyor doğrayıp kurutup mamalara kekikle beraber katıyorum. mamada mevsimsel olan sebze meyvelerden  az az katıyorum. kuşlarımda sıkıntı olmayacak derecede  kekiği ve kurutulmuş maydonuzu her üretici vermeli hastalıklardan uzak olunmasını istiyorsa  kuşlara kullansın  ilaçlar benim için  çok uzak rabbım ilaçlara uzak kılsın ilaç bir yeri onarırken bir yeride yıkıyor farkında olmadan selametle

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Evde kurutulmuş nane+kekik+maydanoz kurusunu gönül rahatlığıyla katın. Ayrıca sarımsağı suyun içinnde bekleterek suluklarına koyabilirsiniz.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Ustacım söylediklerine ek olarak bu sarımsak tozunun marketlerde satılmışı fabrikasyon fakat üreticiler yazın guneşte kurutup toz haline getirebilir bu bence tamamen doğal ki benim aldıgım aktarda bu şekilde yapıyor.

ortak

Üyemiz
Adı
erdinç
Soyadı
abacı
Güzel paylaşım teşekür ederiz. Bende kekik , nane  ve tarçın karışımı baharat kullanıyorum sarımsak tozunu ilave ederim artık.