Yardım Edebilir Misiniz?

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
MErhaba. 2 yaşındaki kuşum 2 aydır ishal. İshal sters nedeniyle başladı. 3 ayrı dışkı tahlili yapıldı. 3 tahlilin de sonucu "Patolojik parazit üremesi görülmemiştir." oldu. Son tahlil için poposundan kulak çöpü benzeri bir aparatla da kültür alındı o da temiz çıktı. Artık kuşu habire biryerlere götürüp strese de sokmak istemiyorum. Bu 2 aylık süreçte önce Ercefuryl sonra 1 hafta boyu pirinç lapası ve suyu- patates haşlaması, geçmeyince de Geosol kullandık. Hepsi veteriner kontrolünde kullanıldı. Son olarak 2hafta önce bir kuçşu Limon&Sirke ürününü (elma sirkesi veya üzüm sirkesi değil) yarım suluk dolusu ve kalanına su doldurarak vermemi söyledi. Yarım suluk fazla geldiğinden ben biraz daha az kullandım. Sirkeli suyundan 1 yudum alıyor ve dışkısı normale dönüyor. Ama sirkeyi kesince ishal oluyor. 1 haftadır sirke vermiyordum , 4gün önce yapılan tahlilin sonucunda da parazite rastlanmadı. Sonuç bugün belli oldu, kuşumun ishali çok ilerlediği için tekrar sirke vermek zorunda kaldım ve yine düzgün dışkılıyor. Bir sürü veterinere telefon açtım. Hepsi sirkenin zayıflamaya sebep olacağı için kullanılmaması gerektiğini söylüyor. Ama kuşum öbür türlü ishal oluyor ve 3-4 gün içinde sadece su dışkılamaya başlıyor. Sirkeyle ishali kestiğim için enerjisi yerinde ama bir an önce bir çözüm bulup sirkeden kurtulmalıyız.  Şu an yine veteriner tavsiyesiyle Candida mantarı olabilme ihtimalini test etmek için yarım suluğuna 05. ml Mikostatin koyuyorum, 2. gün bitti ama hala bir düzelme yok. [/size]Ne önerirsiniz? İlaçların iyileştiremediği ve sirkenin 1 saatte çözdüğü sorun ne olabilir?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Oncelikle gecmis olsun, diskinin resimlerini koyarmisiniz, ishalin belirli sebepleri vardir, mikrobik, parazite dayali vs sanirim mikrobik ve parazitsel biseye rastlanamamis, candidia enfeksiyonu varsa eger  triflucan surup,olayi cozecektir ama oncelikle diski resimlerini yuklerseniz, arti olarak veterineriniz kusunuza ornidazol, metronidazol gurubu ilaclari kus uzerinde kullandimi

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.

Ercefuryl, Geosol  ve Mikostatin dışında herhangi bir ilaç kullanılmadı. Ben sirke kullanımına ara verdiğim zamanlarda ( en fazla 2 veya 3 kez) Sera Diropur kullandım. Ara verdiğim diğer günler de temiz su kullandım.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kusunuzun önünde kumu varmı,baytril % 10 ve nuframisin isimli guvercin ilacından bulabilirseniz kusunuz duzelecektir,iki ilac karıstırılıp verilmeli

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Kumu son 2 haftadır arada bir yemine karıştırıyorum. Baytril %5 var bende ama hiç kullanmadım şimdiye kadar. Öbür söylediğiniz ilaç nedir? Sorunun ne olduğundan şüphelendiğinizi öğrenebilir miyim? Bir Baytril %5 olursa suluğuna ilaçları ne kadar kullanmam gerektiğini de söyler misiniz ?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bi sulugun icine baytril % 10 enjeksiyonluk cozeltiden,3 damla 1 nohut tanesi kadarda nuframisin karıstırıp 7 gun vermeniz lazım ardındanda 2 gun yogurt suyu 3 gunde vitamin, nuframisin guvercin ilacıdır guvercincilerde bulabilirsiniz..

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
HAngi rahatsızlığın tedavisi için önermiştiniz bunu? Bir de %5'Lik çözelti ile bu tedavi uygulanamaz mı?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kusunuzda bakteriel bir hastalık var, e coli salmonella gurubu,yemden yararlanamıyor, bunun icin karma antibiyotik tedavisi uygulanması lazım,mikrobik ishal var yani anlayacagınız

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Anladım, ne illet birşeymiş. Fakat bütün dışkı tahlilleri temiz çıktı, yine de mikrobik olabilr mi?

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Çok teşekkür ederim Behzat Bey. Sizle yaptığım görüşme esnasında veteriner hekime tekrar danıştım. Kendisi şu an uyguladığım tedaviyi bölmememi ve durumun 10. günün sonunda netlik kazanacağını belirtti. Kuşumuz şu an dışkı sorunu dışında gayet iyi. Suyun tadın beğendiği için (mikostatin nane ve kiraz aroması içeriyor) yemine biraz ilgisiz o kadar. 1 hafta sonra mikostatin tedavisi sona eriyor. Sonucu bildireceğim ve eğer olumsuz olursa sizin söyledikleriniziyapacağım. Bu arada konuyla ilgisiz ama facebook profilinize baktım, kuşlarınız çok sağlıklı ve güzel görünüyor maaşallah, umarım benim kuşum da tekrar sağlığına kavuşur.

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Telefondan bilgisayara aktarımda sıkıntı yaşıyorum bugün ama popo bölgesinde tüyler temiz, dökülme ve dışkı yapışması yok. Kuş kabarık veya halsiz değil. Neşeli, ötüyor, öğrettiğimiz kelimeleri söylüyor. Sanırım fotolardan genel durmuna bakacaktınız, o yüzden yazıyorum bunları. Hastalıklı görünmüyor, kabarıklık yok, hareketli, neşeli ve popo tüylerinde azalma-dışkı yapışması- kirlilik yok. Vermem gereken başka bir bilgi varsa ekleyebilirim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
dışkı resimlerinden gördüğüm kadarıyla ve sizin söylediğiniz gibi popo bölgesinde herhangi bir dışkı lekesi ve pislik yoksa kuşunuz ishal değil kağıttaki sıvı kuşun idrarı boşuna kuşu ilaca boğmayın yem yiyen su içen kuşa bişey olmaz ayrıca genel bilgi kuşunuz ishal olduğu zaman en basit yöntem eczaneden bebekler için olan reflor alıp onu kullanmaktır.

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
İshal olmadığına emin misiniz? Bazen sadece su da yapabiliyor. Yolculuktan sonra böyle oldu ve sirke düzeltiyor. Gerçekten ishal değil mi?

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
dışkı resimlerinden gördüğüm kadarıyla ve sizin söylediğiniz gibi popo bölgesinde herhangi bir dışkı lekesi ve pislik yoksa kuşunuz ishal değil kağıttaki sıvı kuşun idrarı boşuna kuşu ilaca boğmayın yem yiyen su içen kuşa bişey olmaz ayrıca genel bilgi kuşunuz ishal olduğu zaman en basit yöntem eczaneden bebekler için olan reflor alıp onu kullanmaktır.

Bir de reflorun nasıl kullanıldığını ve kuşta nasıl bir etki yaratarak düzelttiğini yazabilirseniz çok sevinirm.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
dediğim gibi kuşunuz ishal değil, bu kuşlar dışkılarını yaparken aynı zamanda da idrarlarınıda yapar bazen sadece dışkı yada sadece idrar da yapabilir ishalin en büyük belirtisi kuşta halsizlik ve popo tüylerinde ıslak bir dışkı lekesidir, reflor u tablet alırsanız tableti toz alırsanız tozu 1lt suda eritip iyice çalkalayıp 4-5 gün boyunca suluklarına hergün değiştirmek şartıyla verebilirsiniz.

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Reflor Şase var evimizde, nasıl kullanmalıyım? Birkaç yerde de yemin üzerine diye okudum ama siz nasıl önerirsiniz.