MErhaba. 2 yaşındaki kuşum 2 aydır ishal. İshal sters nedeniyle başladı. 3 ayrı dışkı tahlili yapıldı. 3 tahlilin de sonucu "Patolojik parazit üremesi görülmemiştir." oldu. Son tahlil için poposundan kulak çöpü benzeri bir aparatla da kültür alındı o da temiz çıktı. Artık kuşu habire biryerlere götürüp strese de sokmak istemiyorum. Bu 2 aylık süreçte önce Ercefuryl sonra 1 hafta boyu pirinç lapası ve suyu- patates haşlaması, geçmeyince de Geosol kullandık. Hepsi veteriner kontrolünde kullanıldı. Son olarak 2hafta önce bir kuçşu Limon&Sirke ürününü (elma sirkesi veya üzüm sirkesi değil) yarım suluk dolusu ve kalanına su doldurarak vermemi söyledi. Yarım suluk fazla geldiğinden ben biraz daha az kullandım. Sirkeli suyundan 1 yudum alıyor ve dışkısı normale dönüyor. Ama sirkeyi kesince ishal oluyor. 1 haftadır sirke vermiyordum , 4gün önce yapılan tahlilin sonucunda da parazite rastlanmadı. Sonuç bugün belli oldu, kuşumun ishali çok ilerlediği için tekrar sirke vermek zorunda kaldım ve yine düzgün dışkılıyor. Bir sürü veterinere telefon açtım. Hepsi sirkenin zayıflamaya sebep olacağı için kullanılmaması gerektiğini söylüyor. Ama kuşum öbür türlü ishal oluyor ve 3-4 gün içinde sadece su dışkılamaya başlıyor. Sirkeyle ishali kestiğim için enerjisi yerinde ama bir an önce bir çözüm bulup sirkeden kurtulmalıyız. Şu an yine veteriner tavsiyesiyle Candida mantarı olabilme ihtimalini test etmek için yarım suluğuna 05. ml Mikostatin koyuyorum, 2. gün bitti ama hala bir düzelme yok. [/size]Ne önerirsiniz? İlaçların iyileştiremediği ve sirkenin 1 saatte çözdüğü sorun ne olabilir?