yardım lütfen

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
merhaba ben adanada muhabbet kuşu üretiyorum 30 çift kadar, yavrularım tüylenmeye başladığında vücutlarında morarmalar oluyorve  ölmeler baslıyor ve yavrularımın 5te 3 ü bu şekilde ölüyor sebebi ne olabilir ne yapmalıyım, ölümlerin önüne geçemiyorum, kursaklarında yem old halde ölümler oluyor.[][/img]][/img]

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
geçmiş olsun öncelikle, bu kadar emek veripte emeginin karşılıgını alamamak cidden çok kötüdür.sizi çok iyi anlıyorum.kuşlar havaların sogumasıyla birlikte soguktan üşüyüp ölüyor olabilirler.daha iyi anlayan arkadaşlar vardır mutlaka benim ilk aklıma bu geldi.odayı nemli bir şekilde sıcak tutmaya çalışın

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
hocam adanadayım ben ve hava gayet iyi kaldı ki yazın da aynı durum söz konusuydu antibiyotik falan kullandım sonuç alamadım

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
FORUMDA YETERLİ BİLGİ MEVCUTTUR BU DURUMLA KARŞILAŞAN ARKADAŞLAR ÇOK.ÖNCELİKLE BU DURUMUN SEBEBİ HİJYEN DİYE OKUYORUM..

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
ben buraya fotoğraf atamıyorum bir türlü
ve kuşların yuvalığını ve kafesine dezenfekte edebilecegim kuşlara zarar vermeyecek bir ilaç var mı varsa kullanışıyla beraber söylerseniz sevinirim

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Siteyi biraz inceleyin üretici arkadaşları bulacaksınızdır onlarla bir an önce iletişime geçiniz.Onların seve seve yardım edeceğinden eminim.ALLAH herkesten uzak etsin inşallah en kısa sürede sorunu çözersiniz

kaplan

Yeni Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
KAPLAN
aynı sıkıntı bende de var... çözüm bulabildin mi? acil görüşelim... 05053971100

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
kuşları beslediğiniz yer nasıl bir yer yani ortamı nasıl oda mı bodrum mu nasıl bir yerde besliyorsunuz şuan müsait değilim arayamıyorum hava silkülüasyonu nasıl yuvalıklarınız nasıl sizin ve dezenfekte ediyor musunuz yazarsanız sevinirim aspiratör var mı

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
ODANIZDA TOZ DURUMU NASIL DURUMU BİR ÖZETLERSENİZ SEVİNİRİM HİJJENDEN KAYNAKLANIYOR SANIRSAM YAZARSANIZ ORTAK BİR KANIYA VARALIM

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
çözümü yine bu sitede Bayram Akyıldız'ın yazısında bulduk. yuvalıklara delik açIP olmakla beraber, kümesi baştan ayağa revize etmeye karar verdiK. duvarlara sıva ve sönmemiş kireç ile badana, bütün kümese, kafeslere ve yuvalara dezenfektan ile temizlik, havalandırma için zaman ayarlı fan ve denemek için hazır mama kullanacaM. Eski salmayı bozup yeni ve hakimiyeti kolay daha küçük iki salma yapacaZ İNŞALLAH.

mahmut ozkur

Üyemiz
Sn. Bayram Akyıldız belirtileri tam olarak yazmış, kendi çözüm yolunu da anlatmış, formda daha önce paylaştığı için kendisinden izin almadan kopyala yapıştır yapıyorum;

bu tür sorunlarla karşılaşanlar çok bu gibi olaylara en başta neden olan şeylerden biri yuvalık hava delikleri ve yuvalık temizliği ..yuvalık pis olduğu takdirde kuşların iç ve dış parazit ve hastalığına yakalanmasıı sonucunda veya yuvalık deliklerin yeterli bir şekilde havalamamasından kaynaklana bilir..diğer nedenlerinden biri anne yavruluk dönemlerince yavruya yeterince yatamaması ve su miktarının az kusmasından kaynaklanır su miktarını az kusunca yavrunun gursağındaki yemlerin rahat bir şekilde sindirememsinden kaynaklanır ..sindirlmeyen yem gursakta kalır ve yavruların gelişmemesinde büyükbir rol oynar.. kustukları su yersiz oldu için gursaktakii suyu çabucak sindirilir bu sebepten dolayı bu tarz yavrularda gursaklarından katı yem geçmediği ve suyun yetersiz kaldı zamanlarda kuşların öncelklikle karın bölgesinin morarmasıyla ve ayaklarının tutmamamsıyla başlar ve morarma kuşu bütün vücudunu sarar ve gursaklarında sindirilmeyen yemle beraber ölür ..bu çoğu üreticimizi şaşırtır anne doyurmuş yavru neden ölmüş diye .. işin içerikliğine gidildiği zaman akla gelemyecek ufak şeylerin yok açtığını göremezsiniz ilk akla gelen gursak dolu neden oldu diye başka arayış veya neden aramaya başlarız..bu sebeple bakacamız kuşlarımızn ihtiyacılarını elimizden geldiği kadar karşılamak ve hertürlü yakından ilgilenmek gerekir emek verilen herşeyden karşılığını fazlasıyla alırsınız..benim yazdıklarım sadece kendii görüşüm ve tecrübelerime dayalı bir yazı yazdım .. benim gözlemlerim ve doğrularım bu yolda katılmayan arkadaşlarada saygı duyarım

kaplan

Yeni Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
KAPLAN
emre kardeş: kuşları evimi bodrumunda besliyorum. çiftli kafeslerde 35 çift kuşum var. bodrum pençeresini mümkün olduğu kadar havalandırıyorum. yuvalıkların temizliğini de sk sık yapıyorum.. daha öncede tek tük ölümler oluyordu. fakat şimdiki ölümler başka.. son bir aydır anormal ölümler oluyor... yuvalarda yavru kalmadı. aynen sizin tarif ettiğiniz gibi.. fotolardaki gibi ölümler.. anne babalarda hiçbirşey yok. gayet sağlıklılar.... kaldı ki ben ne pis üretimhaneler üreticiler gördüm.. kafeslerde bok dağları oluşan.. yuvalıkların deliklerine kadar pislik birikmiş halde yavru alanlar...  başka bir şeyler var gibi ... bilemiyorum..

EMRE SOYDAN

Yeni Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
soydan
ABİ BENDE ÖYLE VERMEDİĞİN YEM MAMA KALMADI HERGÜN MAMALIK SULUK YIKA VİTAMİN ELMA SİRKESİ FALAN YOK OLMUYOR. ŞİMİD ODAYA BADANA YAPIP HAYVANLARA ZARAR VERMİCEK DEZENFEKTAN SIKACAM. PENCEREYE PENCERE TİPİ ASPİRATÖR TAKIP ZAMAN AYARLI PRİZLE ÇALIŞTIRCAM. BİR ABİMİZ YUVALIKLARI KALIN ZIMPARA İLE ZIMPARALAYIP İLAÇLADIKTAN SONRA GÜNESTE BEKLETİYORMUŞ, AMA BENCE SİZDE BİR TEMİZ BADANA VE İLAÇ YAPIN İMKANINIZ VARSA YUVALIKLARI YENİLEYİN, BENDE SIFIR YUVALIK ALMAYI PLANLIYORUM İNŞALLAH KURTULURUZ, VİRKONS MARKA DEZENFEKTAN MARKASI ÇOK İYİYMİŞ BEN BULAMADAIM ADANADA DEZEN MARKA DEZENFEKTAN BULDUM İLAÇLİCAM, İNŞALLAH KURTULURUZ, İNSANIN EMEĞİNİN BOŞA GİTMESİ ÇOK KÖTÜ, YUMURTLAYINCA SEVİNİYORUZ BÜYÜK BÜYÜK YAVRULAR ÖLÜNCE İNSAN SOĞUYOR.  ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.