Yardımcı Olursanız Sevinirim...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Arkadaşlar bir çift muhabbet kuşum var mesela kafeste dişi hakimiyet kurmuş esasında ilk erkeğin yanına dişi koymuştuk ama erkek küçük diye kendini gösteremiyor  ve dişi hakim ne olur çiftleşme gerçekleşmez mi veya başka neler olur...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Kuşlar kendilerini hazır hissettiğinde zaten gerekeni yaparlar ama hakimiyetin dişide olması işleri biraz zorlaştırır . Genel olarak kuşların ergenliğe ulaşmadan eşe atılması verimi düşürür

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Kuşlar kendilerini hazır hissettiğinde zaten gerekeni yaparlar ama hakimiyetin dişide olması işleri biraz zorlaştırır . Genel olarak kuşların ergenliğe ulaşmadan eşe atılması verimi düşürür
Teşekkürler Fatih abi..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
boy hususu elbette  yavru iriliklerinde etkili ama eşleşme  konusunda  neler  görduk neler  :D  sorunsuz çiftleşme olur sıkıntı yapmayın

xxaslm

Üyemiz
Adı
Cemal
Soyadı
Gök
benim kuşlarda aynen sizin gibiydi erkek dişide küçüktü boy olarak ama kuşları ayırma yöntem diye biesey var iki kuşuda ayrı kafeslkere birbirlerini görebilecek şekilde koyuyoruz çok kaliteli besliyoruz bir iki hafta sonra dişiyi erkeğin yanınna koyun sakın tam tersini yapmayın çünkü bu sürede erkek kendi kafesine hakım oluyor veççiftleşiyorlar ben yaptım şimdi kuşlarım yumurtluyor .
NOT: BU yazdıklarım benim değil bayram akyıldız abimizin bir yazısında okumuştum
umarım yardımcı oldum ;D

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Cemal GÖK' Alıntı:
benim kuşlarda aynen sizin gibiydi erkek dişide küçüktü boy olarak ama kuşları ayırma yöntem diye biesey var iki kuşuda ayrı kafeslkere birbirlerini görebilecek şekilde koyuyoruz çok kaliteli besliyoruz bir iki hafta sonra dişiyi erkeğin yanınna koyun sakın tam tersini yapmayın çünkü bu sürede erkek kendi kafesine hakım oluyor veççiftleşiyorlar ben yaptım şimdi kuşlarım yumurtluyor .
NOT: BU yazdıklarım benim değil bayram akyıldız abimizin bir yazısında okumuştum
umarım yardımcı oldum ;D
Çok teşekkürler hepinize :) :):):):)

Çok yardımcı oldunuz

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
birbirlerini sever eş seçerlerse hiç sorun olmaz benim fikrimce, dişiler zaten dünyaya da hakim olmak istiyor :D :D :D şaka bir yana dişiler genelde hiyerarşi de erkekten daha baskındırlar, bir sorun olacağını düşünmüyorum zamana bırakın.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karahan UZUN.' Alıntı:
boy hususu elbette  yavru iriliklerinde etkili ama eşleşme  konusunda  neler  görduk neler  :D  sorunsuz çiftleşme olur sıkıntı yapmayın

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Fatih MANSIZ' Alıntı:
+1

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
hepinize teşekkürler sağolun birde bugün farkettim sabahleyin kuşlar uyandırdı bei ben de ilk önce kuşların yanına gittim kafesin tabanında erkeğin kuyruk ve kanat tüylerini döktüğünü farkeetim en uzun tüyüyle kantlar tüylerinde iki tanesini bu neden oldu acaba tüy de değil stresten olmuş olabilir mi ? Ya da yeni tüye mi giriyor daha önce hiç tüye girdiğini görmedim kuş bn de 2ay 15 gündür  var .. :D Teşekkürler

Biliyorum bazen bu  saçma sorular la sizlerin canını sıkıyorum ama merak ediyorum kuşlarım için en iyisini öğrenmek istiyorum ..